Το Kickstarter σχεδιάζει να μεταβεί σε πλατφόρμα που βασίζεται στο blockchain του Celo

Η πλατφόρμα Crowdfunding Kickstarter θα λανσάρει μια νέα εταιρεία που τελικά θα δει τον ιστότοπό της να μεταφέρεται σε ένα σύστημα που βασίζεται σε blockchain στο Celo.

Σε μια ανάρτηση ιστολογίου την Τετάρτη, ο Διευθύνων Σύμβουλος Aziz Hasan και ο συνιδρυτής Perry Chen δήλωσαν ότι το Kickstarter θα αναπτύξει ένα πρωτόκολλο ανοιχτού κώδικα που θα λειτουργεί στο blockchain Celo. Τα δύο στελέχη ανέφεραν τις προσπάθειες του blockchain για την ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών του επιπτώσεων – που είναι αρνητικές στον άνθρακα – εκτός από το γεγονός ότι ήταν ανοιχτού κώδικα.

«Μπαίνουμε σε μια σημαντική στιγμή για εναλλακτικά μοντέλα διακυβέρνησης και πιστεύουμε ότι υπάρχει μια σημαντική ευκαιρία να προωθήσουμε αυτές τις προσπάθειες χρησιμοποιώντας το blockchain», δήλωσαν οι Chen και Hasan.

Το Bloomberg ανέφερε ότι το Kickstarter σχεδίαζε να μεταφέρει τον ιστότοπό του στην πλατφόρμα blockchain το 2022, με το project να ανακοινώνει ότι θα κυκλοφορήσει μια λευκή βίβλο «τις επόμενες εβδομάδες». Το Kickstarter φέρεται να είπε ότι η μετεγκατάσταση δεν θα επηρεάσει κανέναν από τους εκατομμύρια χρήστες που χρησιμοποιούν αυτήν τη στιγμή την πλατφόρμα για crowdfund για projects, συμπεριλαμβανομένων ιατρικών προϊόντων και προϊόντων γυμναστικής, έργων τέχνης, βιβλίων και ταινιών.

Επιπλέον, το Kickstarter είπε ότι σχεδιάζει να ιδρύσει ένα εργαστήριο διακυβέρνησης «που θα επιβλέπει την ανάπτυξη της διακυβέρνησης πρωτοκόλλου». Η εκτελεστική διευθύντρια και συνιδρυτής του Purpose Foundation Camille Canon θα ηγηθεί της προσπάθειας.

Με τον αναδυόμενο χώρο κρυπτονομισμάτων, ορισμένα project που ενδέχεται να είχαν λάβει χρήματα μέσω του Kickstarter έχουν μετατοπιστεί σε κατανεμημένους αυτόνομους οργανισμούς. Τον Νοέμβριο, μια ομάδα με το όνομα ConstitutionDAO προσπάθησε να αγοράσει ένα έντυπο αντίγραφο πρώτης έκδοσης του Συντάγματος των Η.Π.Α., στο οποίο σε 17.437 υποστηρικτές εκδόθηκαν διακριτικά διακυβέρνησης που ονομάζονταν PEOPLE. Αν και το DAO απέτυχε να κάνει τη νικητήρια προσφορά, η τιμή του συμβολαίου του αυξήθηκε αφού η ομάδα πίσω από το project επέτρεψε στους χρήστες να συνεχίσουν να κρατούν τα tokens.

Το Kickstarter κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2009 και ανέφερε ότι 21 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν υποσχεθεί περισσότερα από 6 δισεκατομμύρια δολάρια για να υποστηρίξουν 213.034 projects χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα crowdfunding, συμπεριλαμβανομένου του ποδηλάτου Peloton και της ταινίας Veronica Mars του 2014.

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: TURNER WRIGHT

Article: https://cointelegraph.com/news/kickstarter-plans-to-migrate-to-platform-built-on-celo-blockchain

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)