Οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι από εταιρείες κρυπτονομισμάτων πήγαν στο Κογκρέσο—και έτυχαν θερμής υποδοχής

Κορυφαία στελέχη από την Coinbase, την Circle και τέσσερις άλλες εταιρείες κρυπτονομισμάτων εμφανίστηκαν ενώπιον μελών του Κογκρέσου την Τετάρτη – ένα γεγονός που τα προηγούμενα χρόνια θα είχε προκαλέσει αγανάκτηση και επιπλήξεις. Αντίθετα, τα στελέχη των εταιρειών κρυπτονομισμάτων υποδέχτηκαν με περιέργεια και ακόμη και ενθάρρυνση.

Η πεντάωρη ακρόαση πραγματοποιήθηκε ενώπιον της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής των ΗΠΑ, όπου έξι CEOs, συμπεριλαμβανομένου του Sam Bankman-Fried της FTX, κατέθεσαν για την αυξανόμενη σημασία των κρυπτονομισμάτων και την επιθυμία του κλάδου για ρύθμιση.

Ενώ τέτοιες ακροάσεις στο παρελθόν είχαν επικεντρωθεί σχεδόν εξ ολοκλήρου στην εγκληματική χρήση του Bitcoin, η συνεδρίαση της Τετάρτης είδε τα μέλη να ρωτούν για τα πάντα, από τα πλεονεκτήματα ασφάλειας της τεχνολογίας blockchain έως τη δυνατότητα των crypto να παρέχουν μεγαλύτερη οικονομική ένταξη.

“Το Web3 μπορεί να εξουσιοδοτήσει οποιονδήποτε”, δήλωσε ο εκπρόσωπος Anthony Gonzalez (R-Oh), χρησιμοποιώντας έναν σχετικά νέο όρο που περιγράφει μια αναδυόμενη στοίβα εφαρμογών που δεν βασίζονται σε μια κεντρική αρχή για τη λειτουργία τους.

Ο Gonzalez και άλλοι επικαλέστηκαν επανειλημμένα την προοπτική των ΗΠΑ να χάσουν την καινοτομία που σχετίζεται με τα κρυπτονομίσματα ως αποτέλεσμα της δυσκίνητης νομοθεσίας και ρώτησαν εάν η βιομηχανία θα επωφεληθεί από μια πιο συνεκτική πολιτική από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος, χωρίς έκπληξη, συμφώνησε με το αίσθημα και προέτρεψε το Κογκρέσο να διευκρινίσει τις επικαλυπτόμενες δικαιοδοσίες μεταξύ φορέων όπως η SEC και η CFTC και να επιτρέψει σε εταιρείες όπως η Circle -η οποία έχει εκδώσει περισσότερα από 30 δισεκατομμύρια δολάρια σε stablecoins- να εισέλθουν στο υπάρχον τραπεζικό σύστημα.

Τα μέλη της επιτροπής και τα στελέχη κρυπτονομισμάτων σημείωσαν επίσης σε πολλές περιπτώσεις ότι άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Καναδά, επέτρεψαν προϊόντα όπως το Bitcoin ETF, ακόμη και όταν οι ΗΠΑ συνεχίζουν να τα απαγορεύουν.

“Αν ένα σωρό πελάτες θέλουν να αγοράσουν ένα Bitcoin ETF, γιατί να μην τους το επιτρέψουμε;” ρώτησε ο εκπρόσωπος Bryan Steil (R-WI), ο οποίος στη συνέχεια ρώτησε την Alesia Haas, CFO της Coinbase και Διευθύνων Σύμβουλος των ΗΠΑ, εάν η εταιρεία είχε ζητήσει από την SEC λεπτομέρειες σχετικά με το γιατί η υπηρεσία της είπε γιατί δεν μπορεί να εκδώσει ένα προϊόν δανεισμού που συνδέεται με stablecoins, tokens που είναι συνδεδεμένα με νομίσματα fiat όπως το δολάριο ΗΠΑ.

«Έχουμε [ρωτήσει] και ακόμα δεν έχουμε σαφήνεια για το γιατί το προϊόν μας δεν μπορεί να προχωρήσει», απάντησε ο Haas.

Ορισμένοι Δημοκρατικοί στην επιτροπή είχαν μια πιο σκεπτικιστική άποψη για τη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων, με τον εκπρόσωπο Rashida Tlaib (D-MI) να ρωτά για το αυξανόμενο αποτύπωμα άνθρακα της εξόρυξης Bitcoin, ενώ οι εκπρόσωποι Sylvia Garcia (D-Tx) και Alma Adams (D-NC ) και οι δύο πίεσαν τις εταιρείες να παράσχουν δεδομένα σχετικά με την ποικιλομορφία στις εταιρικές τους τάξεις και τη βάση χρηστών – ένα αίτημα στο οποίο συμφώνησε κάθε CEO.

Ωστόσο, ακόμη και όταν εξέφρασαν τέτοιες ανησυχίες, τα μέλη των Δημοκρατικών επαίνεσαν τη δυνατότητα των πορτοφολιών κρυπτονομισμάτων και blockchain να παρέχουν εναλλακτικές λύσεις χαμηλότερου κόστους στο υπάρχον τραπεζικό σύστημα. Ο εκπρόσωπος Ritchie Torres (D-NY), ο οποίος εκπροσωπεί μία από τις φτωχότερες συνοικίες της χώρας στο Νότιο Μπρονξ, περιέγραψε πώς τα κρυπτονομίσματα προσέφεραν έναν φθηνότερο και ταχύτερο τρόπο σε πολλούς από τους ψηφοφόρους του να στέλνουν πληρωμές εμβασμάτων.

Εν τω μεταξύ, τόσο οι Ρεπουμπλικάνοι όσο και οι Δημοκρατικοί εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με το εάν ο κβαντικός υπολογισμός μπορεί να αποτελέσει απειλή για την ασφάλεια του blockchain και εάν τα κρυπτονομίσματα θα μπορούσαν να υπονομεύσουν το δολάριο ΗΠΑ ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα – αν και εξέφρασαν επίσης υποστήριξη για τις τεχνολογικές δυνατότητες των κρυπτονομισμάτων.

Μόνο ένα μέλος της Επιτροπής, ο βουλευτής Brad Sherman (D-CA), ξέφυγε από τον εγκάρδιο τόνο της ακρόασης, κοροϊδεύοντας τη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων επειδή υιοθέτησε μια «αίσθηση [του] να το κολλήσει στον άνθρωπο» ενώ φέρεται ότι έλαβε υποστήριξη από ισχυρά συμφέροντα της Wall Street. Ο Σέρμαν κατηγόρησε επίσης την Coinbase επειδή έστειλε το Haas και όχι το ανώτατο στέλεχος της, τον Μπράιαν Άρμστρονγκ, υποδεικνύοντας ότι ο Άρμστρονγκ θα έπρεπε τελικά να βιώσει ακροάσεις όπως αυτές που είχε το Κογκρέσο με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

Ενώ η μαράζουσα στάση του Σέρμαν για τα κρυπτονομίσματα θα είχε γίνει στο Κογκρέσο πριν από τρία χρόνια, η συμπεριφορά του την Τετάρτη τον έκανε να ξεχωρίζει από τα άλλα μέλη της επιτροπής.

Ο τενόρος της ακρόασης κέρδισε τον έπαινο από πολλούς στην κοινότητα των κρυπτονομισμάτων που έχουν εκφράσει συχνά απογοήτευση με την αντιληπτή εχθρότητα και την έλλειψη γνώσης μεταξύ των μελών του Κογκρέσου.

Δεν είναι αμέσως σαφές ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της ακρόασης της Τετάρτης, αν και πολλά μέλη της Επιτροπής δήλωσαν ότι θα επεξεργάζονταν νομοσχέδια για τον εξορθολογισμό της ρύθμισης των κρυπτονομισμάτων και την υποστήριξη του κλάδου.

«Οι κανόνες του δρόμου για το Web3 μπορούν να είναι δικομματικοί», δήλωσε ο Jake Auchincloss (D-MA).

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Jeff John Roberts

Article: https://decrypt.co/87855/crypto-ceos-congress?&utm_medium=referral&utm_campaign=feed&utm_source=coinmarketcap

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)