Η μέτρηση του «ακραίου φόβου» της αγοράς κρυπτονομισμάτων φτάνει στα χαμηλότερα επίπεδα πολλών μηνών

Ο φόβος τρέχει βαθιά στην αγορά κρυπτονομισμάτων καθώς τα μεγάλα κρυπτονομίσματα επανεξετάζουν τα κρίσιμα επίπεδα υποστήριξης. Στις 3 Δεκεμβρίου, η τιμή του Bitcoin έπεσε στα χαμηλά στα 40.000 $ με αποτέλεσμα έναν αριθμό ρεκόρ ρευστοποιημένων θέσεων σε πλατφόρμες ανταλλαγών.

Τη στιγμή της γραφής, σχεδόν όλα τα κρυπτονομίσματα, εκτός του Bitcoin στα top 10 κατά κεφαλαιοποίηση της αγοράς φαίνεται να δείχνει σημάδια ανάκαμψης. Η κρυπτογράφηση αναφοράς διαπραγματεύεται μόλις στα βόρεια των 50.000 $ αφού απορρίφθηκε στα 51.500 $ με μικρές απώλειες τις τελευταίες 24 ώρες.

Bitcoin BTC BTCUSD crypto
Το BTC κινείται λοξά στο διάγραμμα 4 ωρών. Πηγή: BTCUSD Tradingview

Τα δεδομένα από την Arcane Research δείχνουν ότι ο δείκτης φόβου και απληστίας παρουσιάζει διακυμάνσεις ανάλογα με την τιμή των μεγάλων κρυπτονομισμάτων ανά κεφαλαιοποίηση αγοράς. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, αυτή η μέτρηση βρισκόταν στα επίπεδα “Φόβος” μέχρι το κραχ της Παρασκευής, όταν έπεσε περαιτέρω στο “Εξαιρετικός φόβος”.

Παρόλο που η μέτρηση μπόρεσε να αναπηδήσει από το χαμηλό στις 16, τώρα σκοράρει 25 στη μέτρηση, σχεδόν 50 μονάδες λιγότερο από τον Νοέμβριο όταν βρισκόταν στο Greed με 73. Ο δείκτης εξακολουθεί να είναι κοντά στα ετήσια χαμηλά του και πιο κοντά στα επίπεδα Μαΐου 2021, όταν μια αύξηση της πίεσης πωλήσεων μείωσε τις τιμές κάθε μεγάλου κρυπτονομίσματος.

Αυτά τα επίπεδα παρέμειναν στα χαμηλά τους από εκείνη τη στιγμή μέχρι τα μέσα Αυγούστου, όταν το Bitcoin τελικά έσπασε πάνω από τα 40.000 $ και στο υψηλό όλων των εποχών στα 69.000 $. Η Arcane Research σημείωσε τα εξής:

(…) ο πανικός εξαπλώθηκε στην αγορά μετά το sell-off του Σαββατοκύριακου. Δεν έχουμε δει μια τόσο τρομακτική αγορά εδώ και σχεδόν τέσσερις μήνες. Το κλίμα της αγοράς ανέκαμψε από τα χαμηλά την Τρίτη καθώς η αγορά ανέκαμψε έντονα, αλλά εξακολουθούμε να βρισκόμαστε στην περιοχή του «φόβου» (…).

Ένας δείκτης «Φόβος και Απληστία» για τα επίπεδα ακραίου φόβου, σύμφωνα με ορισμένους αναλυτές, έχει ιστορικά προηγηθεί των τοπικών πυθμένων της αγοράς κρυπτονομισμάτων. Ωστόσο, μια πορεία σε νέα υψηλά θα μπορούσε να δει ένα εμπόδιο καθώς οι μακροοικονομικές προοπτικές γίνονται περίπλοκες.

Η αγορά κρυπτονομισμάτων σε κίνδυνο για μακροοικονομικούς παράγοντες;
Η QCP Capital πιστεύει ότι το selloff προκλήθηκε από τον φόβο της νέας παραλλαγής COVID-19, την Omicron, τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό, την αδυναμία στο κινεζικό χρηματιστήριο και την πιθανότητα η FED των ΗΠΑ να αρχίσει να μειώνει το πρόγραμμα αγορών περιουσιακών στοιχείων της.

Η κινεζική αγορά κρυπτονομισμάτων, ειδικότερα, διατηρεί ανησυχίες. Αυτό έχει μεταφραστεί σε επίμονα αρνητικά επιτόκια χρηματοδότησης στις πλατφόρμες ανταλλαγών. Το QCP Capital ισχυρίστηκε:

Αυτό υποδηλώνει επίμονη πώληση εκτός Κίνας. Αντίθετα, τα επιτόκια χρηματοδότησης σε άλλα χρηματιστήρια ομαλοποιήθηκαν πολύ γρήγορα (…). Με την επίμονη αρνητική χρηματοδότηση στα κινεζικά χρηματιστήρια, πιστεύουμε ότι μια ώθηση υψηλότερα στο σημείο θα μπορούσε στην πραγματικότητα να προκαλέσει μια σύντομη συμπίεση.

Η αγορά κρυπτονομισμάτων δείχνει ήδη σημάδια αυτής της σύντομης συμπίεσης, αλλά θα μπορούσε να αντιμετωπίσει περισσότερα αρνητικά προβλήματα λόγω των προαναφερθέντων μακροοικονομικών παραγόντων.

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Reynaldo Marquez

Article: https://www.newsbtc.com/crypto/crypto-market-etreme-fear-metric-reaches-multi-month-low/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)