Το Bitcoin πέφτει σταθερά: Εξετάζοντας ένα διορθωτικό μοτίβο σπάνιας αγοράς ταύρων

Η τιμή του Bitcoin βρέθηκε μόλις κάτω από τα 50.000 δολάρια, μόνο λίγες εβδομάδες αφότου το κορυφαίο κρυπτονόμισμα σημείωσε υψηλότερο υψηλό. Οι στόχοι τιμών για το τέλος του έτους για 100.000 $ ή πολύ υψηλότερα δεν βρίσκονται πλέον σε εντυπωσιακή απόσταση, χάρη σε ένα σπάνιο διορθωτικό μοτίβο ανοδικής αγοράς που λίγοι είδαν να έρχεται.

Όμως, παρόλο που το Bitcoin έχει πέσει «σταθερά» στην πλάτη του, θα μπορούσε να είναι η τελευταία φορά που το κρυπτονόμισμα το κάνει πριν από την ολοκλήρωση του κύκλου της ανοδικής αγοράς.

Η συγκλονιστική διόρθωση που οι Crypto Die-Hards δεν είδαν να έρχεται

Ρωτήστε τους περισσότερους επενδυτές στο Bitcoin ποια είναι η διατριβή τους και η πλειονότητα πιθανότατα θα υποδείκνυε τη σπάνια προσφορά του κρυπτονομίσματος, το halving ή το μοντέλο απόθεμα σε ροή.

Η κυκλική συμπεριφορά που σχετίζεται με την κατά το ήμισυ κάθε τέσσερα περίπου χρόνια είναι το μόνο που υπήρξε ποτέ ιστορικά και όλες οι μάζες πρέπει να συνεχίσουν. Το μοντέλο απόθεμα σε ροή λαμβάνει υπόψη τη σπανιότητα και το halving, για να προβλέψει τιμές έως 100.000 $ έως 288.000 $ τον Δεκέμβριο του 2021. Αντίθετα, κάθε νόμισμα διαπραγματεύεται σήμερα στα 49.000 $.

Επίσης σε όλη την ιστορία, κάθε φορά που η τιμή του Bitcoin έφτανε σε σημαντικά υψηλότερα υψηλά, συνέχιζε σε μια παραβολική ανοδική τάση. Αυτή τη φορά όμως ήταν διαφορετική. Το κορυφαίο κρυπτονόμισμα ανά κεφαλαιοποίηση αγοράς σημείωσε νέο υψηλό πάνω και πέρα ​​από την κορύφωσή του τον Απρίλιο, αλλά έκτοτε έχει υποχωρήσει έως και 38%.

Τι δίνει λοιπόν; Λοιπόν, η πρώτη ένδειξη για το είδος του διορθωτικού μοτίβου στο οποίο βρίσκεται το Bitcoin, σχετίζεται με αυτή την απόσυρση 38%. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το 38,2% είναι το επίπεδο 0,618 επιστροφών Fibonacci. Έχοντας κατά νου μια κίνηση 61,8%, υπάρχει πιθανότητα το διορθωτικό μοτίβο στο παιχνίδι να ονομάζεται “running flat”.

BTCUSD_2021-12-06_13-19-59

BTCUSD_2021-12-06_13-19-59

Σύμφωνα με την Elliott Wave Theory, κατά τη διάρκεια των ανοδικών αγορών, υπάρχουν δύο κύριες διορθωτικές φάσεις και τρεις ανοδικές παρορμήσεις που κάνουν την κύρια ανοδική τάση. Αυτές οι φάσεις εναλλάσσονται όχι μόνο μεταξύ παρόρμησης και διορθωτικής, αλλά εναλλάσσονται επίσης η ισχύς των παρορμήσεων και η σοβαρότητα των διορθώσεων. Αλλά θα επιστρέψουμε στην έννοια της εναλλαγής σύντομα.

Η αγορά περίμενε την πέμπτη και τελευταία ώθηση έως και 100.000 $ ή περισσότερο, αλλά μια πιθανή «επίπεδη» απέτρεψε την ολοκλήρωση του κύματος 4 – είτε μέχρι τώρα, είτε ακόμα. Αυτό που δεν είναι απολύτως σαφές, είναι ο τύπος του διαμερίσματος στο οποίο βρίσκεται το Bitcoin.

Η επόμενη φάση της αγοράς Bitcoin Bull ξεκινά με την ολοκλήρωση του Flat
Τα διαμερίσματα μπορεί να είναι κανονικά, ακανόνιστα ή διογκωμένα, ή σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, «τρέξιμο». Τα running flat είναι τόσο σπάνια, επειδή συμβαίνουν όταν οι ανοδικές τάσεις υψηλότερου χρονικού πλαισίου είναι τόσο ισχυρές και κυρίαρχες, το επίπεδο δεν καταφέρνει να τερματίσει πέρα ​​από το κύμα Α στη διόρθωση.

Η παραπάνω σύγκριση δείχνει ότι η δράση τιμής Bitcoin ταιριάζει άψογα στη σχέση Fibonacci του μοτίβου. Το υψηλότερο υψηλό και το κύμα Β σταμάτησαν περίπου στο 123,6% του κύματος Α προς τα κάτω και μετά έπεσαν ακριβώς στο 61,8% του κύματος Β προς τα πάνω για να ολοκληρώσει δυνητικά το κύμα C.

Το ερώτημα είναι, τελειώνει η κατάρρευση εδώ; Ή μήπως η τιμή του Bitcoin συνεχίζει να πέφτει για να σχηματίζει ένα διευρυμένο διαμέρισμα; Ο στόχος επέκτασης 123,6% ενός διογκωμένου διαμερίσματος θα πλησιάσει αντίθετα τα 19.500 $ – όπου το BTC κορυφώθηκε το 2017.

 

BTCUSDT_2021-12-06_15-56-16BTCUSDT_2021-12-06_15-56-16

Αλλά υπάρχει ακόμα πολλή ελπίδα, για τους ταύρους, σύμφωνα με τους κανόνες εναλλαγής του Elliott Wave. Ένα πρωτεύον κινητήριο κύμα εναλλάσσεται μεταξύ παλμικών και διορθωτικών κυμάτων σε ένα σχέδιο πέντε κυμάτων. Τα ζυγά κύματα είναι πάντα διορθωτικά, με τα κύματα περιττών αριθμών να κινούνται με την κύρια τάση.

Ακόμη και τα διορθωτικά κύματα εναλλάσσονται, σε απλότητα και σοβαρότητα. Η μία διόρθωση τείνει να είναι πλάγια, ενώ η άλλη είναι απότομη. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς κάτι πιο αιχμηρό από τη Μαύρη Πέμπτη του περασμένου έτους. Το Elliott Wave διευκρινίζει επίσης ότι η μία διόρθωση είναι πιθανό να είναι ένα απλό μοτίβο ABC, ενώ η άλλη είναι πολύ πιο περίπλοκη.

Η πολυπλοκότητα της ενοποίησης κατά το 2019 έναντι του 2021 είναι πολύ διαφορετική. Υπάρχει επίσης ένα καθαρό κύμα ένα και μεγαλύτερο κύμα τρία που έχουν σχηματίσει ένα σχέδιο που μοιάζει με σφήνα. Εάν το σχέδιο σφήνας ισχύει, θα έχει αποφευχθεί ελάχιστα ένα διογκωμένο επίπεδο και θα πρέπει να ξεκινήσει το πέμπτο και τελευταίο παλμικό κύμα.

Ωστόσο, η οδήγηση στο πέμπτο κύμα δεν είναι το αίσιο τέλος που ελπίζουν οι ταύροι. Το προκύπτον μοτίβο, σύμφωνα με την ίδια θεωρία κυμάτων Elliott που υποδηλώνει ότι η ανοδική τάση εξακολουθεί να είναι διακριτική, θα μπορούσε να οδηγήσει στη χειρότερη bear market που έγινε ποτέ μόλις ολοκληρωθεί η ανοδική τάση.

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Tony Spilotro

Article: https://www.newsbtc.com/all/bitcoin-falls-flat-examining-a-rare-bull-market-corrective-pattern/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)