Το Bitcoin πέφτει κάτω από τα 47.000 $, εξαλείφοντας τα κέρδη του Οκτωβρίου – Ξεκινάει το Bear Market;

Το Bitcoin (BTC) έπεσε ξαφνικά κάτω από τα $47.000 στις 4 Δεκεμβρίου, χάνοντας σχεδόν 20% τις τελευταίες 24 ώρες. Αυτό καθιστά τη μεγαλύτερη πτώση μιας ημέρας από τις 15 Μαΐου, όταν η τιμή του Bitcoin έπεσε στιγμιαία στα σχεδόν 33.000 $.

Η τιμή αγοράς του BTC μειώθηκε κατά 26,4% από την εβδομαδιαία υποστήριξη των 57.206 $ για να πέσει στα 42.268 $ πριν επανέλθει στο όριο των 45 χιλιάδων $. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Coinglass, η αγορά Bitcoin παρουσίασε συνολικές ρευστοποιήσεις 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων την τελευταία ώρα, με 735 εκατομμύρια δολάρια να ρευστοποιούνται σε μακροπρόθεσμα BTC με αυτήν την πτώση.


Διάγραμμα που δείχνει τις συνολικές ρευστοποιήσεις για BTC. Πηγή: Coinglass

Ως αποτέλεσμα, το bear market του Bitcoin ακυρώνει την ανοδική αγορά 2 μηνών από τις 29 Σεπτεμβρίου, όπου το BTC εκτινάχθηκε πάνω από 63% φτάνοντας το υψηλότερο όλων των εποχών των 67,602 $ έως τις 08 Νοεμβρίου. Ωστόσο, πολλοί αναλυτές Bitcoin συμπεριλαμβανομένου του TechDev επισήμαναν μια παρόμοια τάση με τη δράση τιμών του Bitcoin για κάθε χρόνο.

 

Ένας άλλος λόγος για το χαμηλό πτωτικό σερί δύο μηνών του Bitcoin μπορεί επίσης να αποδοθεί στην κύρια αντίσταση από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ που έχουν προσκαλέσει τους Διευθύνοντες Συμβούλους σημαντικών ανταλλακτηρίων κρυπτονομισμάτων, συμπεριλαμβανομένων των FTX και Binance US, σε ακρόαση σχετικά με τα κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία.

Από την άλλη πλευρά, ορισμένοι πιστεύουν ότι η τιμή του Bitcoin μπορεί τώρα να σταθεροποιηθεί μετά την πτώση. Για παράδειγμα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εκπαιδευτικής πλατφόρμας κρυπτονομισμάτων Eight Global Michaël van de Poppe δήλωσε:

 

Παρά τις ανησυχίες γύρω από την αστάθεια και τη μη συμμόρφωση με τις παραδοσιακές χρηματοοικονομικές πρακτικές, το Bitcoin συνεχίζει να αυξάνεται ως βιώσιμο περιουσιακό στοιχείο για δικαιοδοσίες με ασταθείς οικονομίες.

Ακολουθώντας τα βήματα του Ελ Σαλβαδόρ, η κυβέρνηση της Ζιμπάμπουε εξετάζει την κύρια χρήση του Bitcoin. Όπως ανέφερε η Cointelegraph, ο απόστρατος συνταγματάρχης Charles Wekwete, μόνιμος γραμματέας και επικεφαλής του γραφείου του προέδρου και της μονάδας τεχνολογίας ηλεκτρονικής διακυβέρνησης του υπουργικού συμβουλίου, επιβεβαίωσε ότι οι συζητήσεις με τις επιχειρήσεις βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με τον Wekwete, οι αρχές σκοπεύουν να αναπτύξουν κανονισμούς για την προστασία των καταναλωτών από οικονομικές απειλές όπως οι μη καταχωρημένες διασυνοριακές μεταφορές, η εξωτερική ανάθεση χρημάτων και το ξέπλυμα χρήματος.

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: ARIJIT SARKAR

Article: https://cointelegraph.com/news/bitcoin-tumbles-below-47k-wiping-out-october-gains-bear-market-begins?fbclid=IwAR1Yyg8WPmPW9VnlyPQuzlXMs8ppowa6o6waWbrRQd5QajEnO-5hdiYRoTU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)