Κάλεσμα προς την Tesla να συνεχίσει τις πληρωμές Bitcoin καθώς η εξόρυξη φτάνει το 57% των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

Η κατανάλωση ενέργειας εξόρυξης Bitcoin ήταν ένα από τα πιο αντιμετωπισμένα ζητήματα στον χώρο των κρυπτονομισμάτων. Οι ανησυχίες για την κατανάλωση ενέργειας και τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο ήταν οι λόγοι που αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της καταστολής στην Κίνα που οδήγησε τους miners να βγαίνουν μαζικά από την περιοχή. Η κάποτε πρωτεύουσα εξόρυξης bitcoin του κόσμου είχε δει το hashrate της να καταρρέει στο μηδέν μετά από αυτή την κίνηση.

Η αυτοκινητοβιομηχανία Tesla είχε επίσης αναφέρει τους ίδιους λόγους όταν είχε αφαιρέσει την επιλογή πληρωμών BTC για τα ηλεκτρικά της οχήματα μετά την εφαρμογή μόλις δύο μήνες νωρίτερα. Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Elon Musk, ο κατασκευαστής EV σχεδίαζε να εφαρμόσει ξανά πληρωμές BTC, αλλά το αλίευμα ήταν ότι η εξόρυξη bitcoin θα έπρεπε να φτάσει τουλάχιστον το 50% της καθαρής ενέργειας.

Η εξόρυξη Bitcoin υπερβαίνει το 57% των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας
Το Συμβούλιο Εξόρυξης Bitcoin που δημιουργήθηκε τον Ιούνιο έχει αφιερωθεί στην παρακολούθηση και την αναφορά δραστηριοτήτων εξόρυξης στον χώρο. Ένα από αυτά ήταν η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην εξόρυξη. Το συμβούλιο που αποτελείται από ένα δίκτυο εξορύξεων bitcoin ανέφερε για πρώτη φορά το δεύτερο τρίμηνο του 2021 ότι οι δραστηριότητες εξόρυξης bitcoin είχαν ξεπεράσει το 50% των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Τον Οκτώβριο, το συμβούλιο δημοσίευσε για άλλη μια φορά μια έκθεση σχετικά με την κατανάλωση ενέργειας στις εξορυκτικές δραστηριότητες. Το Συμβούλιο Εξόρυξης Bitcoin ανέφερε ότι η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είχε αυξηθεί το τρίτο τρίμηνο, αγγίζοντας το 57,7% των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Αυτοί οι αριθμοί έχουν ξεπεράσει προφανώς το όριο που είχε θέσει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, τον Ιούνιο ως προϋπόθεση για την επανέναρξη των πληρωμών BTC.

Bitcoin price chart on TradingView.comΚάλεσμα προς την Tesla να συνεχίσει τις πληρωμές BTC
Μέσω του Twitter, οι υποστηρικτές του BTC είχαν καλέσει τον Έλον Μασκ να επανεξετάσει τη δήλωσή του σχετικά με τις συναλλαγές BTC για οχήματα Tesla. Στοιχεία από την έκθεση του Συμβουλίου Εξόρυξης Bitcoin είχαν παρατεθεί από άλλους για να δείξουν ότι οι δραστηριότητες εξόρυξης τώρα τροφοδοτούνται από περισσότερο από 50% καθαρή ενέργεια.

Άλλοι, ωστόσο, αμφισβήτησαν την αξιοπιστία των αριθμών που έδωσε το συμβούλιο. Επισημαίνοντας πληροφορίες από το δελτίο τύπου που ανέφεραν ότι το 33% του παγκόσμιου δικτύου bitcoin είχε λάβει μέρος στην έρευνα. Ένας άλλος χρήστης είπε ότι δεν υπήρχε τρόπος να ληφθούν αξιόπιστα δεδομένα χρησιμοποιώντας έρευνες σε χαρτί. Μάλλον θα πρέπει να πραγματοποιηθούν ενεργειακοί έλεγχοι για να προσδιοριστεί το ποσοστό της ενέργειας που είναι καθαρή ενέργεια.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η επανέναρξη των συναλλαγών BTC της Tesla θα ήταν θετική για την αγορά. Η πρώτη φορά που η αυτοκινητοβιομηχανία εφάρμοσε πληρωμές με κρυπτονομίσματα είχε προκαλέσει άνοδο της τιμής του BTC.

Ο Elon Musk – ή Tesla, δεν έχει ακόμη αντιμετωπίσει το ζήτημα της επαναφοράς των πληρωμών BTC παρά τις δύο αναφορές από το Συμβούλιο Εξόρυξης Bitcoin που δείχνουν ότι η εξόρυξη έχει πλέον ξεπεράσει το 50% της καθαρής ενέργειας.

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author:

Article:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)