Η υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων αυξάνεται στην Κροατία: σούπερ μάρκετ, ταχυδρομεία, αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, +

Η Κροατία αγκαλιάζει τα κρυπτονομίσματα με εκθετικό ρυθμό. Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, η Konzum ανακοίνωσε ότι θα δέχεται πληρωμές με κρυπτονομίσματα στο ηλεκτρονικό της κατάστημα. Αυτή είναι η πρώτη φάση για τη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Κροατίας, η εταιρεία σχεδιάζει να αναπτύξει την υπηρεσία σε όλα τα καταστήματά της. Η χώρα γίνεται γρήγορα μια από τις πιο φιλικές για τους λάτρεις των κρυπτονομισμάτων. Πιθανότατα θα μπορούσε κανείς να ζήσει ήδη με κρυπτονομίσματα εκεί, και αυτή είναι η ιδέα που θα εξερευνήσουμε.

Αλλά πρώτα, η Konzum. Όταν η NewsBTC κάλυψε την ιστορία, μας ενημέρωσαν:

«Αυτή η κίνηση είναι η πρώτη του είδους της στην Κροατία, καθιστώντας την Konzum την πρώτη και μοναδική αλυσίδα λιανικής στη χώρα που δέχεται πληρωμές με κρυπτονομίσματα.

«Η εισαγωγή των πληρωμών σε κρυπτονομίσματα είναι ένας ακόμη δείκτης ότι η Konzum παρακολουθεί συνεχώς τις παγκόσμιες τάσεις, εισάγοντας καινοτομίες και θέτοντας τα πρότυπα στον τομέα λιανικής». – Uros Kalinic, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Konzum για τα Οικονομικά και την Πληροφορική»

Στη συνέχεια, ο Kailinic έδωσε χρώμα στην ιστορία και παρουσίασε τον συνεργάτη του Konzum στο εγχείρημα:

«Οι πληρωμές με κρυπτονομίσματα είναι σίγουρα ακόμα σε αρχικό στάδιο εδώ στην Κροατία, αλλά η εμπειρία του συνεργάτη μας Electrocoin δικαιολογεί αυτήν την επένδυση. Ακριβώς όπως οι πελάτες μας χρησιμοποιούν τραπεζικές εφαρμογές για ηλεκτρονικές πληρωμές, πιστεύουμε ότι αυτή η υπηρεσία θα πάρει το μερίδιό της όσο και στις συναλλαγές. Από χρόνο σε χρόνο βλέπουμε μείωση του μεριδίου των συναλλαγών σε μετρητά, κάτι που είναι λογικό στην εποχή της ψηφιοποίησης και του κορωνοϊού, όταν οι πληρωμές σε μετρητά έχουν αποθαρρυνθεί για επιδημιολογικούς λόγους».

Εκτός από το Bitcoin, το Konzum λαμβάνει πληρωμές σε Ethereum, Bitcoin Cash, USDC, USDT, EOS DAI, Ripple και Stellar Lumen. Αυτή η ποικιλία είναι ένας κρίσιμος παράγοντας στην ιστορία που πρόκειται να πούμε.

ETHUSD price chart for 12/02/2021 - TradingView

Πώς να πουλήσετε κρυπτονομίσματα στο ταχυδρομείο
Η πληρωμή με κρυπτονομίσματα μπορεί να είναι στα σπάργανα, αλλά τα τελευταία δύο χρόνια και κάτι, οι Κροάτες μπόρεσαν να αγοράσουν μια ποικιλία νομισμάτων στο ταχυδρομείο. Και, από τον Νοέμβριο και μετά, μπορούν επίσης να τα πουλήσουν. Σωστά, «περισσότερα από 50 επιλεγμένα ταχυδρομεία που καλύπτουν όλες τις κομητείες της χώρας» είναι ουσιαστικά ένα ανταλλακτήριο.

«Οι χρήστες έχουν επίσης πρόσβαση στο Crypto Center, έναν ειδικό ιστότοπο που συγκεντρώνει όλες τις υπηρεσίες Κροατικών Ταχυδρομείων που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα. Ο ιστότοπος περιέχει μια λίστα συναλλαγματικών ισοτιμιών, πληροφορίες για την αγορά και πώληση του επιθυμητού κρυπτονομίσματος και έναν διαδραστικό χάρτη με τις διευθύνσεις των ταχυδρομείων όπου είναι διαθέσιμη αυτή η υπηρεσία.

Στον ιστότοπο μπορούν επίσης να αγοραστούν κρυπτοσφραγίδες, μια άλλη καινοτομία με την οποία η Κροατική Ταχυδρομεία συνέδεσε τον εγχώριο φιλοτελισμό με τις νέες τεχνολογικές τάσεις, δηλαδή την αγορά NFT».

Το ταχυδρομείο δέχεται 11 κρυπτονομίσματα, συγκεκριμένα: Bitcoin, Ripple, Stellar, Ether, Eos, Bitcoin Cash, Dai, USDT, USD Coin, Polkadot και Kusama.

Ένα αυτοκίνητο, αγορασμένο με Bitcoin
Σχεδόν ακριβώς πριν από ένα χρόνο, πραγματοποιήθηκε μια ιστορική συναλλαγή:

«Το πρώτο αυτοκίνητο που αγόρασαν με κρυπτονομίσματα στον εκθεσιακό τους χώρο του Ζάγκρεμπ ήταν ένα Ford Focus. Οι νέοι ιδιοκτήτες είναι ένα νεαρό ζευγάρι που πλήρωσε το αυτοκίνητο με Bitcoin.

Η αντιπροσωπεία αυτοκινήτων Karić εντάχθηκε στην GoCrypto πριν από σχεδόν ένα χρόνο και ήταν η πρώτη στην αγορά της Κροατίας που πρόσφερε την επιλογή αγοράς όλων των μοντέλων αυτοκινήτων που προσφέρονται σε κρυπτονομίσματα».

Η σλοβενική εταιρεία GoCrypto παρέχει μια απλή λύση Point Of Sale που είναι διαθέσιμη σε ολόκληρη την περιοχή.

Άλλα γραφεία ανταλλαγής
Εκτός από το ταχυδρομείο, υπάρχουν τουλάχιστον τρεις αλυσίδες ανταλλακτηρίων που συναλλάσσονται με κρυπτονομίσματα: In Kapital, Auro Domus και The Bitcoin Store. Σε αυτήν την αναφορά, ένας ατρόμητος λάτρης των κρυπτονομισμάτων τα επισκέπτεται όλα και ανταλλάσσει stablecoins για το Kuna της Κροατίας με διάφορους βαθμούς επιτυχίας. Για παράδειγμα, το The Bitcoin Store προσφέρει την καλύτερη εμπειρία, αλλά χρεώνει και τις υψηλότερες χρεώσεις. Και ο συγγραφέας πρέπει να πάει σε τρία Auro Domus για να βρει ένα άτομο που ξέρει πώς να κάνει την ανταλλαγή, και ακόμη και τότε η όλη διαδικασία διαρκεί 72 λεπτά συνολικά.

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Eduardo Próspero

Article: https://bitcoinist.com/crypto-adoption-grows-in-croatia-supermarkets-post-offices-car-dealerships/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)