ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Square μετονομάζεται σε Block καθώς η εστίαση μετατοπίζεται στο blockchain

Η εταιρεία ψηφιακών πληρωμών Square ανακοίνωσε ότι άλλαξε την επωνυμία της σε Block, φαινομενικά σε μια στροφή προς την τεχνολογία blockchain.

Σε ένα tweet της Τετάρτης, η Square είπε ότι το rebrand θα φέρει την εταιρεία πληρωμών μαζί με την Cash App, το αποκεντρωμένο ανταλλακτήριο Bitcoin (BTC) tbDEX και την πλατφόρμα streaming μουσικής και βίντεο Tidal. Ένα συνοδευτικό δελτίο ειδήσεων ανέφερε ότι η Square Crypto, το υποκατάστημα της εταιρείας πληρωμών που εστιάζει στα κρυπτονομίσματα, θα αλλάξει επίσης το όνομά της σε Spiral και θα ενταχθεί στην οικογένεια Block.

«Το μπλοκ αναφέρεται στα τετράγωνα της γειτονιάς όπου βρίσκουμε τους πωλητές μας, ένα blockchain, μπλοκ πάρτι γεμάτα μουσική, εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν, ένα τμήμα κώδικα, δομικά στοιχεία και φυσικά κύβους βολφραμίου», είπε η Square. «Εργαζόμαστε για να κάνουμε αυτήν την αλλαγή για περισσότερο από ένα χρόνο και αντιπροσωπεύει μόνο μια αλλαγή της επίσημης εταιρικής μας επωνυμίας. όχι ο σκοπός μας, το όραμά μας, η δομή μας ή ο τρόπος που λειτουργούμε».

Η αλλαγή επωνυμίας έρχεται μόλις δύο ημέρες αφότου ο Διευθύνων Σύμβουλος της Square —τώρα Block—, Τζακ Ντόρσεϊ, παραιτήθηκε από τη θέση του στο Twitter, επικαλούμενος την ανάγκη να δοθεί στον αντικαταστάτη του, επικεφαλής τεχνολογίας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου Parag Agrawal, ο χώρος να εργαστεί χωρίς την επιρροή του στo γίγαντα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Εκείνη την εποχή, πολλοί υπέθεταν ότι ο Dorsey θα εμβαθύνει στα κρυπτονομίσματα και το blockchain μέσω των λειτουργιών της Square, με τον ίδιο τρόπο που το Facebook έστρεψε την εστίασή του από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την αλλαγή επωνυμίας σε Meta.

«Το Block είναι ένα νέο όνομα, αλλά ο σκοπός μας για την οικονομική ενδυνάμωση παραμένει ο ίδιος», είπε ο Dorsey για την αλλαγή του ονόματος. «Ανεξάρτητα από το πώς μεγαλώνουμε ή αλλάζουμε, θα συνεχίσουμε να χτίζουμε εργαλεία που θα βοηθήσουν στην αύξηση της πρόσβασης στην οικονομία».

Η Square είπε ότι η νομική αλλαγή ονόματος θα τεθεί σε ισχύ «στις ή περίπου» στις 10 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με την εταιρεία, δεν θα υπάρξουν οργανωτικές αλλαγές σε Block, Cash App, Tidal, Spiral ή tbDEX.

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: TURNER WRIGHT

Article: https://cointelegraph.com/news/breaking-square-rebrands-to-block-as-focus-shifts-to-blockchain

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)