Το ανταλλακτήριο Kraken αψηφά τις ρυθμιστικές ανησυχίες των ανταγωνιστών σχετικά με την εισαγωγή του SHIB

Το ανταλλακτήριο ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων Kraken με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να υποστηρίζει το viral meme coin Shiba Inu (SHIB) από τις 30 Νοεμβρίου.

Θα υπάρξει ελάχιστη κατάθεση 373.000 SHIB ($16 USD) και ο ελάχιστος όγκος συναλλαγών είναι 50.000 SHIB ($2 USD). Το SHIB θα είναι αρχικά διαπραγματεύσιμο έναντι των ζευγαριών USD και Ευρώ, ωστόσο, τα Kraken Futures και Margin Trading για SHIB δεν θα είναι διαθέσιμα κατά την κυκλοφορία.

Ο Αυστραλός διευθύνων σύμβουλος στην Kraken Jonathon Miller είπε στην Cointelegraph ότι η αγορά κρυπτονομισμάτων υποστηρίζει έργα με σαφή ζήτηση για συναλλαγές, συμπεριλαμβανομένου του SHIB.

Κατά τη στιγμή της δημοσίευσης, το SHIB είναι το 12ο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα με κεφαλαιοποίηση 25,81 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το SHIB αυξήθηκε πάνω από 20% τις τελευταίες 24 ώρες στις ειδήσεις της καταχώρισης.

Ο Μίλερ πρόσθεσε: «Δεν θα περιέγραφα το Kraken ως το μέρος όπου αναγράφεται κάθε νόμισμα, δεν είναι αυτό για το οποίο είμαστε γνωστοί».

Το Kraken είναι ένα από τα λιγότερο συντηρητικά ανταλλακτήρια με 93 περιουσιακά στοιχεία στο ανταλλακτήριο συνολικά. Εν τω μεταξύ, το Coinbase υποστηρίζει 51 στοιχεία και η Robinhood υποστηρίζει μόνο επτά.

Άλλα ανταλλακτήρια διστάζουν να καταχωρήσουν το altcoin εμπνευσμένο από το Dogecoin λόγω ρυθμιστικών ανησυχιών, παρά την αυξανόμενη πίεση από τους χρήστες τους. Στις 26 Νοεμβρίου, το SHIB ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο κατόχους, παρά το γεγονός ότι διαπραγματεύεται 50% κάτω από το υψηλότερο όλων των εποχών.

Στις 10 Νοεμβρίου, η Chief Operating Officer της Robinhood, Christine Brown, είπε ότι η «στρατηγική της πλατφόρμας είναι διαφορετική από πολλούς άλλους παίκτες εκεί έξω που αγωνίζονται να καταγράψουν όσο το δυνατόν περισσότερα περιουσιακά στοιχεία αυτή τη στιγμή». Η αναφορά του Change.org που ζητά από τη Robinhood να καταχωρήσει το νόμισμα Shiba Inu έχει συγκεντρώσει πάνω από μισό εκατομμύριο υπογραφές.

Ο Miller πρόσθεσε: «Υπάρχουν ορισμένες υπηρεσίες που διαθέτουμε που δεν ταιριάζουν πραγματικά με το ρυθμιστικό καλούπι. Υπάρχει λοιπόν αυτή η γκρίζα περιοχή στην οποία υπάρχει όλη η βιομηχανία και αυτό δεν είναι συγκεκριμένο για εμάς».

«Αυτή είναι ακριβώς η φύση του γεγονότος ότι έχουμε να κάνουμε με μια καινοτόμο τεχνολογία που πραγματικά δεν έχει, δεν ταιριάζει απαραίτητα στα κριτήρια που οι υπάρχουσες ρυθμιστικές αρχές αντιλαμβάνονται ως πιθανά».

Περιγράφοντας το τρέχον ρυθμιστικό κλίμα για τα ανταλλακτήρια ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, ο επικεφαλής νομικός διευθυντής της Robinhood, Dan Gallagher, δήλωσε στο συνέδριο ποιότητας των χρηματοοικονομικών αγορών του Πανεπιστημίου Georgetown στις 19 Νοεμβρίου ότι «Είναι μια πολύ τεταμένη κατάσταση και απαιτεί ρυθμιστική σαφήνεια που δεν έχουμε δει ακόμη.”

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: KEIRA WRIGHT

Article: https://cointelegraph.com/news/kraken-exchange-defies-competitors-regulatory-concerns-with-shib-listing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)