Να γιατί η αποχώρηση του Jack Dorsey από το Twitter ως Διευθύνων Σύμβουλος είναι bullish για το Bitcoin

«Αν δεν ήμουν στη Square ή στο Twitter, θα δούλευα στο Bitcoin»

Ο Jack Dorsey έκανε την προαναφερθείσα δήλωση σε ένα συνέδριο, διακηρύσσοντας την αγάπη του για το Bitcoin. Όπως ήταν αναμενόμενο, όταν ανακοίνωσε την απόφασή του να παραιτηθεί από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Twitter, οι λάτρεις των κρυπτονομισμάτων σε όλο τον κόσμο ήταν ενθουσιασμένοι. Αλλά, τι μετά για τον πρώην στέλεχος; Λοιπόν, ακόμη και ο Changpeng Zhao της Binance έχει την ίδια ερώτηση.

Τώρα, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Dorsey εξακολουθεί να είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Square Inc., της εταιρείας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και ψηφιακών πληρωμών. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι ο συνιδρυτής του Twitter επιλέγει να επικεντρωθεί στον κλάδο πληρωμών μέσω της πλατφόρμας κοινωνικών μέσων του.

Αυτό μπορεί να συμβαίνει, παρόλο που το Twitter ανακοίνωσε πρόσφατα μια ειδική ομάδα που θα επικεντρωθεί στην καινοτομία κρυπτονομισμάτων και blockchain.

Square ανώτερο από το Twitter;
Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι ο οικονομικός διευθυντής του Twitter, Ned Segal, δεν έχει προωθήσει την κρυπτονομισματική έγκριση του Dorsey για την πλατφόρμα. Σύμφωνα με το WSJ, ο Segal είχε σχολιάσει προηγουμένως ότι η επένδυση σε κρυπτονομίσματα «δεν έχει νόημα αυτή τη στιγμή». Στο πλαίσιο της αστάθειας του περιουσιακού στοιχείου, ο Οικονομικός Διευθυντής είπε επίσης ότι η εταιρεία προτιμά να κατέχει λιγότερο ασταθείς επενδύσεις, καθώς διαφορετικά θα έπρεπε να αλλάξει την πολιτική της.

Αντίθετα, η Square φέρεται να είναι ο τρίτος μεγαλύτερος δημόσιος κάτοχος Bitcoin. Κατέχει περίπου το 0,5% του ανώτατου ορίου της σε BTC, το οποίο ανέρχεται σε περίπου 0,038% της συνολικής προσφοράς του περιουσιακού στοιχείου. Αξίζει πάνω από 450 εκατομμύρια δολάρια σε σημερινή αξία.

Και επομένως, η Square, όχι το Twitter, μπορεί να είναι το στοίχημα του Dorsey για το μέλλον του Bitcoin.

Ο αναλυτής και με κρυπτο-επιρροή CryptosRUs πιστεύει ότι ο Dorsey θα μπορούσε ακόμη και να ακολουθήσει τα βήματα του Michael Saylor με την Square. Ειδικά δεδομένου ότι η MicroStrategy κατέχει περίπου το 95% της κεφαλαιοποίησης της αγοράς σε Bitcoin.

Η Square είχε κάνει το DeFi με επίκεντρο το Bitcoin, υπό το TBD, ως μέρος της ατζέντας της νωρίτερα τον Ιούλιο. Αμέσως μετά, ο Dorsey έβαλε επίσης τα μάτια του στην εξόρυξη Bitcoin. Νωρίτερα αυτό το μήνα, το TBD της Square δημοσίευσε έναν οδικό χάρτη για το αποκεντρωμένο ανταλλακτήριο tbDEX με μια λευκή βίβλο.

Αλλά, γιατί ο Dorsey εντυπωσιάζεται τόσο από το Bitcoin; Λοιπόν, στο παρελθόν, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του Twitter είχε δηλώσει,

«Ο λόγος που έχω τόσο πάθος για το #Bitcoin είναι κυρίως λόγω του μοντέλου που επιδεικνύει: μια βασική τεχνολογία Διαδικτύου που δεν ελέγχεται ούτε επηρεάζεται από κανένα άτομο ή οντότητα. Αυτό θέλει να είναι το Διαδίκτυο και με την πάροδο του χρόνου, θα είναι περισσότερα».

Ο Tom Lee του Fundstrat Global Advisors είπε στο CNBC ότι «άτομα όπως ο στρατάρχης Jack Dorsey επικεντρώνονται στην κρυπτο-καινοτομία». Και, ως εκ τούτου, είναι μια ανοδική κίνηση για τα κρυπτονομίσματα, πρόσθεσε.

Ο CryptosRUs εξέφρασε επίσης τη γνώμη του,

«Το Twitter δεν σημαίνει τίποτα πια για αυτόν [τον Ντόρσεϊ]. Θέλει να κάνει το Bitcoin παγκόσμιο νόμισμα. Και τώρα που έχει πολύ περισσότερο χρόνο στα χέρια του, είναι πιο ελεύθερος να το κάνει».

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author:

Article:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)