Οι νομοθέτες των ΗΠΑ εισάγουν νομοσχέδιο για τη «διόρθωση» της απαίτησης αναφοράς κρυπτονομισμάτων από τη νομοθεσία για τις υποδομές

Μια δικομματική ομάδα βουλευτών των Ηνωμένων Πολιτειών εισήγαγε νομοθεσία για την αλλαγή των απαιτήσεων φορολογικής αναφοράς που θα τεθούν σε ισχύ λόγω του πρόσφατα υπογεγραμμένου νομοσχεδίου για τις υποδομές.

Οι εκπρόσωποι της Βουλής των Αντιπροσώπων Patrick McHenry και Tim Ryan εισήγαγαν τον νόμο Keep Innovation in America, ο οποίος θα άλλαζε τον ορισμό του μεσίτη όπως ορίζεται στο HR 3684, το δικομματικό νομοσχέδιο για τις υποδομές που υπογράφηκε σε νόμο από τον Πρόεδρο Joe Biden στις 15 Νοεμβρίου. Το νομοσχέδιο προτείνει την άρση των υποχρεωτικών απαιτήσεων υποβολής εκθέσεων — τα οποία περιλαμβάνουν συναλλαγές ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων αξίας άνω των 10.000 $ που πρέπει να δηλωθούν στην Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων — από το 2024 έως το 2026.

Επιπλέον, το νομοσχέδιο θα απαλλάσσει ορισμένους φορολογούμενους από την αναφορά συναλλαγών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων σε περιπτώσεις όπου δεν έχουν λόγο να γνωρίζουν πληροφορίες από κατόχους πορτοφολιών που διαφορετικά θα απαιτούνταν. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, «οι εξορύκτες και οι επικυρωτές, οι προγραμματιστές υλικού και λογισμικού και οι προγραμματιστές πρωτοκόλλων» δεν είναι μεσίτες.

«Είναι απαραίτητη η συνεπής και ακριβής αναφορά για τις συναλλαγές ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων», αναφέρει ο νόμος Keep Innovation in America. «Το Κογκρέσο πρέπει να εργαστεί για να εξασφαλίσει νομική και ρυθμιστική ασφάλεια στη βιομηχανία ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Οι σαφείς κανόνες του δρόμου προάγουν την τεχνολογία και την καινοτομία».

Ο McHenry πρόσθεσε:

«[Ο νόμος] περιλαμβάνει απαιτήσεις αναφοράς ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων που απειλούν να ωθήσουν τους καινοτόμους και τους επιχειρηματίες στο εξωτερικό […] Μπορούμε να διορθώσουμε αυτά τα κακώς κατασκευασμένα πρότυπα και να διασφαλίσουμε ότι είναι συμβατά με τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί πραγματικά αυτή η νέα τεχνολογία».

Η προτεινόμενη νομοθεσία έχει ήδη την υποστήριξη των Αντιπροσώπων Kevin Brady, Ro Khanna, Tom Emmer, Eric Swalwell, Warren Davidson, Darren Soto, Anthony Gonzalez και Ted Budd, επιπλέον των ομάδων υπεράσπισης των κρυπτονομισμάτων, όπως το Coin Center και το Blockchain Association. Ωστόσο, ορισμένοι γερουσιαστές προσπάθησαν να δημιουργήσουν τη δική τους νομοθετική διαδρομή για την τροποποίηση της γλώσσας των κρυπτονομισμάτων στο νόμο για τις υποδομές, με πρόταση από τον Ron Wyden και τη Cynthia Lummis, καθώς και ένα ξεχωριστό νομοσχέδιο από τον Ted Cruz, που εισήχθη αυτήν την εβδομάδα.

Η εισαγωγή του νόμου Keep Innovation in America ακολουθεί μια ομάδα Δημοκρατικών βουλευτών που υπογράφουν τα ονόματά τους σε μια επιστολή της 16ης Νοεμβρίου προς την Πρόεδρο της Βουλής Νάνσι Πελόζι. Η επιστολή προτρέπει ομοίως να αναθεωρηθούν ο ορισμός του μεσίτη στη νομοθεσία για τις υποδομές, εγείροντας ανησυχίες σχετικά με τις επιπτώσεις στην αγορά των ΗΠΑ και πώς η χώρα θα συμβαδίσει με την τεχνολογική καινοτομία.

Σχετικά: Αμερικανοί νομοθέτες προτρέπουν την CFTC και την SEC να σχηματίσουν κοινή ομάδα εργασίας για τα ψηφιακά στοιχεία

Την Τετάρτη, μια δικομματική ομάδα νομοθετών συναντήθηκε σε ακρόαση της Μικτής Οικονομικής Επιτροπής για να συζητήσει τον ρόλο των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στην κυβέρνηση. Ο Tim Massad, πρώην πρόεδρος της Commodity Futures Trading Commission, είπε στη συγκέντρωση ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να εισαγάγουν ένα ψηφιακό νόμισμα κεντρικής τράπεζας ως μια πιθανή λύση για τη βελτίωση των συστημάτων πληρωμών της χώρας.

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: TURNER WRIGHT

Article: https://cointelegraph.com/news/us-lawmakers-introduce-bill-to-fix-crypto-reporting-requirement-from-infrastructure-law

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)