Ο Διευθύνων Σύμβουλος της APPLE, Tim Cook, δηλώνει ότι κατέχει Bitcoin

  • Ο Τιμ Κουκ είπε σε συνέντευξή του σήμερα ότι είναι ιδιοκτήτης bitcoin και ενδιαφέρεται για αυτό.
    «Πιστεύω ότι είναι λογικό να το κατέχουμε ως μέρος ενός διαφοροποιημένου χαρτοφυλακίου», είπε.
  • Το μεγάλο αφεντικό της Apple επανέλαβε, ωστόσο, ότι το ενδιαφέρον του ήταν από «προσωπική άποψη» και όχι από εταιρική.
  • Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, άφησε να εννοηθεί σε συνέντευξή του στις 9 Νοεμβρίου ότι κατέχει προσωπικά bitcoin αφού του έγινε η ερώτηση στο συνέδριο DealBook.

“Δέχομαι. Νομίζω ότι είναι λογικό να το κατέχουμε ως μέρος ενός διαφοροποιημένου χαρτοφυλακίου», είπε ο Κουκ όταν ρωτήθηκε αν κατείχε bitcoin ή άλλο κρυπτονόμισμα. Παρεμπιπτόντως, δεν δίνω επενδυτικές συμβουλές σε κανέναν.

Ο Κουκ ρωτήθηκε επίσης εάν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ταύρος Bitcoin συγκεκριμένα. Απέφυγε, λέγοντας ότι δεν θα ήθελε να του βάλει ετικέτα, αλλά ότι το Bitcoin είναι σίγουρα «κάτι που με ενδιαφέρει».

Ο Κουκ πρόσθεσε ότι ενδιαφέρεται για το Bitcoin και τα κρυπτονομίσματα «εδώ και λίγο καιρό» και ότι τα ερευνεί. Το μεγάλο αφεντικό της Apple επανέλαβε, ωστόσο, ότι το ενδιαφέρον του είναι καθαρά από «προσωπική σκοπιά» και ότι η εταιρεία προς το παρόν δεν σχεδιάζει να προχωρήσει στο Bitcoin.

«Δεν θα επένδυα σε κρυπτονομίσματα, όχι επειδή δεν θα επένδυα τα δικά μου χρήματα, αλλά επειδή δεν νομίζω ότι οι άνθρωποι αγοράζουν μετοχές της Apple για να εκτεθούν στα κρυπτονομίσματα», είπε ο Κουκ, αναφερόμενος στο πώς δεν θα επένδυε το θησαυροφυλάκιο της εταιρείας του στο προσωπικό του ενδιαφέρον για το Bitcoin.

Όσον αφορά την προσθήκη υπηρεσιών Bitcoin στα προϊόντα της Apple ή την αποδοχή του BTC ως πληρωμή, ο Cook είπε επίσης ότι «δεν είναι κάτι που έχουμε άμεσα σχέδια να κάνουμε».

Τον Οκτώβριο, ο συνιδρυτής της Apple, Steve Wozniak, έδειξε ότι είναι περισσότερο Bitcoin ταύρος από τον Cook, λέγοντας ότι «το Bitcoin είναι μαθηματική καθαρότητα» και «δεν μπορεί ποτέ να δημιουργηθεί άλλο Bitcoin». Ο Wozniak έκανε επίσης παραλληλισμούς μεταξύ του «τεχνητού» δολαρίου ΗΠΑ και του «μαθηματικά καθαρού» Bitcoin.

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author:

Article: https://bitcoinmagazine.com/business/apple-ceo-tim-cook-says-he-owns-bitcoin?fbclid=IwAR0ZTBe7qB6Aymqho7VjShCoNCL6PLXIraGZErMf_4kgF-k7QtmhaTlpE5o

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)