Τρεις δείκτες Bitcoin (BTC) on-chain που σηματοδοτούν ένα ανοδικό τέλος του έτους

Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε τους δείκτες πίσω από την τοποθέτηση των επενδυτών BTC και την ψυχολογική τους επίδραση, τη μεγάλη αύξηση της θεσμικής δραστηριότητας και την πιθανή έλλειψη προσφοράς σε κεντρικά ανταλλακτήρια.

Το 97% των επενδυτών BTC κερδίζουν χρήματα
Οι δείκτες In/Out of the Money Around Price δείχνουν την κατανομή των διευθύνσεων που έχουν αγοράσει κάποιο Bitcoin γύρω από συγκεκριμένα εύρη τιμών. Με πράσινο χρώμα είναι εκείνα τα εύρη τιμών κάτω από την πραγματική τιμή αγοράς του Bitcoin, ενώ η κόκκινη περιοχή σημαίνει αυτά τα εύρη τιμών πάνω από την τιμή της αγοράς. Ένας μεγαλύτερος κύκλος σε ένα συγκεκριμένο εύρος τιμών σημαίνει ότι υπάρχει μεγαλύτερη συγκέντρωση διευθύνσεων που αγόρασαν Bitcoin με μέση τιμή εντός αυτού του εύρους τιμών.

Σύμφωνα με ορισμένες από τις ορολογίες της αγοράς δικαιωμάτων προαίρεσης, εάν η τρέχουσα τιμή του περιουσιακού στοιχείου είναι υψηλότερη από το μέσο κόστος των tokens που διατηρούνται σε αυτές τις διευθύνσεις, λέγεται ότι είναι “In the Money”.

Αντίθετα, εάν η τρέχουσα τιμή του περιουσιακού στοιχείου είναι μικρότερη από το μέσο κόστος των περιουσιακών στοιχείων που κατέχονται, τότε αυτές οι διευθύνσεις είναι “Εκτός χρημάτων”. Τέλος, εάν η τρέχουσα τιμή του crypto περιουσιακού στοιχείου είναι πολύ κοντά στη μέση τιμή των tokens που διατηρούνται, λέγεται ότι αυτές οι διευθύνσεις είναι “Στα χρήματα”.

As of November 2 using IntoTheBlock’s Bitcoin financial indicators.
Όπως δείχνει ο δείκτης, τώρα που το Bitcoin είναι ακριβώς κάτω από τα υψηλά όλων των εποχών, 5 εκατομμύρια διευθύνσεις (97,28% του συνόλου) έχουν μέση τιμή αγοράς που είναι χαμηλότερη από την πραγματική τιμή αγοράς, επομένως έχουν κέρδος. Ο συνολικός αριθμός των διευθύνσεων είναι ένας καλός αντιπρόσωπος του αριθμού των μεμονωμένων επενδυτών. Με βάση τη θεωρία των οικονομικών συμπεριφοράς, αυτό είναι ένα ανοδικό σημάδι, καθώς οι επενδυτές έχουν τη διάθεση να διατηρήσουν τις κερδισμένες επενδύσεις τους μη πουλώντας και να μειώσουν τις χαμένες επενδύσεις.

Επιπλέον, αυτός ο δείκτης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό βασικών επιπέδων τιμής υποστήριξης και αντίστασης, παρόμοια με τα προφίλ όγκου, ένας δημοφιλής δείκτης τεχνικής ανάλυσης, αλλά με δεδομένα στην αλυσίδα. Ένας μεγαλύτερος κύκλος θα σήμαινε μεγάλη συγκέντρωση αγοραστών γύρω από αυτήν την τιμή και θα μπορούσε να λειτουργήσει ως αντίσταση σε περίπτωση πτώσης της τιμής.

Μια μεγάλη συγκέντρωση επενδυτών (928.000 διευθύνσεις) έχουν αγοράσει στην περιοχή των 61.600 $ και 63.500 $, έτσι ώστε το εύρος τιμών να μπορεί να λειτουργήσει ως υποστηρικτικό εύρος τιμών δεδομένης της υψηλής αγοραστικής δραστηριότητας σε αυτές τις τιμές.

Η θεσμική χρήση του δικτύου BTC συνεχίζει να κινείται υψηλότερα
Ο δείκτης Μέσο Μέγεθος Συναλλαγής δείχνει το μέσο ημερήσιο ποσό σε δολάρια που έχουν πραγματοποιηθεί σε ολόκληρο το blockchain του Bitcoin. Αυτό υπολογίζεται λαμβάνοντας την αξία όλων των συναλλαγών διαιρεμένη με τον αριθμό των συναλλαγών.

 As of November 2 using IntoTheBlock’s Bitcoin financial indicators.

Το γεγονός ότι αυτός ο δείκτης είναι στα υψηλά όλων των εποχών και αυξάνεται σημαίνει ότι ο μέσος όρος των συναλλαγών Bitcoin είναι εξαψήφιος, κάτι που είναι μια καλή υπόδειξη ότι πολλές από τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται στο δίκτυο Bitcoin γίνονται από ιδρύματα. Το πρώτο εξάμηνο του έτους είχε ένα μέσο μέγεθος συναλλαγής που ήταν αρκετά σταθερό με νούμερα περίπου 250.000 $-350.000 $, αλλά από τον Ιούλιο αυτό το ποσό έχει τουλάχιστον διπλασιαστεί με μέσους όρους $550.000-650.000 $ και ορισμένες μεμονωμένες κορυφές άνω των $2 δισ. πρόσφατα.

Το γεγονός του αυξανόμενου ενδιαφέροντος των θεσμικών επενδυτών που αναζητούν έκθεση στο Bitcoin είναι ένα ανοδικό σημάδι για την τιμή του λόγω της σπάνιας φύσης του. Τα πρόσφατα νέα για την επιτυχή κυκλοφορία των ETFs στις αγορές των ΗΠΑ υποστηρίζουν τη θέση αυτής της αύξησης της θεσμικής δραστηριότητας.

Οι επενδυτές αγοράζουν πολύ περισσότερα BTC σε κεντρικά ανταλλακτήρια παρά τα πουλούν
Ο δείκτης netflows υπολογίζεται αθροίζοντας όλο τον όγκο εισροής Bitcoin που εισάγεται σε όλες τις διευθύνσεις ανταλλαγής και στηρίζοντας τον όγκο εκροών που προέρχεται από όλες τις διευθύνσεις ανταλλαγής στα πορτοφόλια των χρηστών. Οι καθαρές ροές είναι θετικές όταν εισέρχονται περισσότερα κεφάλαια παρά εξέρχονται από τα ανταλλακτήρια. Στην αντίθετη πλευρά, οι καθαρές ροές είναι αρνητικές όταν αποσύρεται μεγαλύτερος όγκος από τα ανταλλακτήρια.

Μια τάση θετικών καθαρών ροών θα μπορούσε να είναι σημάδι διανομής μεταξύ των επενδυτών, καθώς υπάρχει μεγαλύτερος όγκος κερμάτων που εισέρχονται στα ανταλλακτήρια που είναι πιο πιθανό να πουληθούν. Αντίθετα, οι τάσεις στις αρνητικές ροές υποδηλώνουν ότι οι επενδυτές αγόραζαν νομίσματα και τα συσσώρευαν στέλνοντάς τα στις δικές τους διευθύνσεις αντί να τα κρατούν στις διευθύνσεις κεντρικών ανταλλακτηρίων.

As of November 2 using IntoTheBlock’s Bitcoin exchanges indicators.
Όπως μπορεί να εκτιμηθεί στο γράφημα, αυτές οι τελευταίες εβδομάδες είχαν περιβόητες αρνητικές καθαρές ροές, με μια ημέρα να κορυφώνεται στα 2,68 δισ. δολάρια. Αυτό δείχνει ένα μεγάλο άθροισμα νομισμάτων που φεύγουν από τα ανταλλακτήρια προς τις προσωπικές διευθύνσεις των επενδυτών. Αυτή η τάση υποδηλώνει συσσώρευση και μπορεί να μετριάσει την πίεση πωλήσεων που θα μπορούσε να προκύψει όταν ξεπεράσει ξανά τα υψηλά όλων των εποχών για το Bitcoin.

Το άθροισμα των ανοδικών δεικτών και η σώρευση των πρόσφατων θετικών μακροπροοπτικών για το Bitcoin δεν υποδηλώνουν σημάδια που θα έκαναν τους επενδυτές να στρέψουν την ανοδική τους άποψη σε πτωτική για το τέλος του έτους. Παρόλο που ορισμένα Altcoins θα ξεπεράσουν το Bitcoin, εξακολουθεί να παραμένει ο ηγέτης με περισσότερο από το 40% της συνολικής αγοράς κρυπτονομισμάτων και το πρώτο νόμισμα ενσωμάτωσης για πολλούς επενδυτές που εισέρχονται στον χώρο, είτε λιανικής, είτε θεσμικές ή ακόμη και χώρες.

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Juan Pellicer

Article: https://cryptoslate.com/three-btc-on-chain-indicators-signaling-a-bullish-end-of-the-year/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)