Οι περισσότεροι Αμερικανοί εγκαταλείπουν τις χαμηλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας μετά την απόκτηση Crypto περιουσίας, σύμφωνα με νέα έρευνα

Περίπου 6 εκατομμύρια άνθρωποι στο εργατικό δυναμικό των ΗΠΑ έχουν εγκαταλείψει τη δουλειά τους αφού κέρδισαν περισσότερα χρήματα από επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα παρά από χαμηλού εισοδήματος θέσεις εργασίας, σύμφωνα με μια νέα έρευνα της εταιρείας πληροφοριών Civic Science.

Η Civic Science ερεύνησε πάνω από 17.000 ερωτηθέντες σε ολόκληρη τη χώρα για μια περίοδο επτά μηνών, από τις 20 Απριλίου 2021 έως τις 28 Οκτωβρίου 2021.

Crypto-πλούτος
Το 11% των 6.741 ερωτηθέντων παραδέχτηκε ότι παραιτήθηκε από τη δουλειά του ή ότι γνώριζε κάποιους που το έκαναν αφού απέκτησαν οικονομική ελευθερία μέσω κρυπτονομισμάτων. Το 64% όσων παράτησαν τη δουλειά τους δήλωσαν ότι κέρδιζαν κάτω από 50.000 δολάρια, ενώ το 53% είπε ότι γνώριζε άτομα που τα παράτησαν για τον ίδιο λόγο.

Σχολιάζοντας την έρευνα, ο Mark Cuban είπε ότι οι χαμηλοί μισθοί είναι ο πρωταρχικός παράγοντας που αποθαρρύνει τους ανθρώπους στο εργατικό δυναμικό.

«Ουάου, το 4% των ανθρώπων στις ΗΠΑ έχουν εγκαταλείψει τις δουλειές τους λόγω των κερδών της Crypto και η συντριπτική πλειοψηφία έκανε κάτω από 50 χιλιάδες. Τώρα γνωρίζουμε γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι εγκατέλειψαν τις χαμηλοαμειβόμενες δουλειές. Και αυτό ήταν ΠΡΙΝ την τρέχουσα επανάληψη.”

Αντίθετα, άτομα με υψηλότερα εισοδηματικά κλιμάκια, όπως οι traders που παραδέχονται ότι χρησιμοποιούν κρυπτονομίσματα κυρίως για να συμπληρώσουν τα εισοδήματά τους και να διαφοροποιήσουν τα επενδυτικά τους χαρτοφυλάκια.

«Ενώ οι βαρύτεροι επενδυτές μετοχών μπορεί να μην εγκαταλείπουν τις εργασίες τους ως αποτέλεσμα οποιωνδήποτε κερδών κρυπτονομισμάτων, είναι αυτοί που οδηγούν μεγάλο μέρος της αγοράς».

Συγκεκριμένα, η τελευταία ομάδα συμπίπτει με το αυξημένο ενδιαφέρον για επενδύσεις κρυπτονομισμάτων από θεσμικούς επενδυτές το 2021. Η έρευνα έδειξε ότι αυτοί οι traders έχουν μετατοπίσει την κύρια εστίαση του κρυπτονομίσματος από τον αρχικό του ρόλο της αποκέντρωσης και το έχουν μετατρέψει σε κερδοσκοπικό περιουσιακό στοιχείο που μοιάζει με κατηγορία μετοχών στην παραδοσιακή αγορά.

Από τους συνολικά 17.600 ερωτηθέντες αυτής της κατηγορίας, το 51% δήλωσε ότι είναι σε κρυπτονομίσματα είτε για βραχυπρόθεσμες είτε για μακροπρόθεσμες επενδύσεις, ενώ μόνο το 11%- 16% χρησιμοποιεί το κρυπτονόμισμα για πληρωμές ή ως αντιστάθμιση του πληθωρισμού.

«Με άλλα λόγια, πάνω από το ήμισυ του πληθυσμού (πάνω από 51%) βλέπει τα κρυπτονομίσματα να ενεργούν, λίγο πολύ, ως παραδοσιακό απόθεμα».

Οι Millennials και το Gen Z έχουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις επενδύσεις Crypto
Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι το 90% των ατόμων ηλικίας μεταξύ 18 και 34 ετών χρησιμοποιούν κρυπτονομίσματα για μακροπρόθεσμες επενδύσεις, μια τάση που συνάδει με άλλα ευρήματα του παρελθόντος.

«Τα νεότερα δημογραφικά στοιχεία είναι πολύ πιο πιθανό να διατηρήσουν τα κρυπτονομίσματα ως μακροπρόθεσμη επένδυση, ενώ τα άτομα ηλικίας 55 ετών και άνω δείχνουν πολύ μεγαλύτερη ανοχή οικονομικού κινδύνου με την προτίμησή τους για τα κρυπτονομίσματα ως βραχυπρόθεσμο σχέδιο».

Όσον αφορά την αύξηση του πλούτου των κρυπτονομισμάτων, το 54% είπε ότι τα crypto τους έκαναν πλουσιότερους τα τελευταία πέντε χρόνια, με το 58% των millennials και το Gen Z να λένε ότι πιστεύουν ότι τα κρυπτονομίσματα θα τους κάνουν πλουσιότερους από τους γονείς τους.

Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ενώ η τεχνολογία blockchain είναι βαθιά ριζωμένη στην αποκέντρωση, η πιο πολύτιμη ποιότητά της αυτή τη στιγμή είναι ως κερδοσκοπική μετοχή για traders και άτομα που αναζητούν βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα κέρδη.

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Bernice Nyambura

Article: https://zycrypto.com/most-americans-quit-low-paying-jobs-after-gaining-crypto-wealth-new-survey/?fbclid=IwAR1XHHeAMckb8EVw2DBSzz6WKBAs1RJWC8ImWxfPkvcpb9pMpek8f8GCkcI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)