Ο όγκος πωλήσεων NFT μειώνεται, παρά τη μαζική άνοδο των «μοναδικών» αγοραστών. Να γιατί

Τα Non-Fungible Tokens (NFTs), είναι παντού σε όλες τις ειδήσεις τον τελευταίο καιρό. Έχει προκαλέσει ενδιαφέρον και περιέργεια, καθώς και δημιούργησε πολύ άγχος ταυτόχρονα. Οι δυνατότητές τους είναι απεριόριστες και απειλούν να διαταράξουν και να ξεκλειδώσουν μια νέα παγκόσμια οικονομία που οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι υπήρχε. Ή μήπως είναι απλώς μια άλλη περίπτωση διαφημιστικής εκστρατείας και φάρσας;

Λοιπόν, ρίξτε μια ματιά εδώ.

Όπως παρατηρείται στο παραπάνω διάγραμμα, η αγορά NFT παρουσίασε σημαντική άνοδο από την έναρξή της. Ο αριθμός των ημερήσιων μοναδικών αγοραστών σημείωσε αύξηση που ξεπέρασε τον αριθμό των 60.000 στις 3 Νοεμβρίου 2021. Ωστόσο, οι αντίστοιχοι ημερήσιοι όγκοι πωλήσεων των NFT μειώνονται από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2021.

Ωστόσο, η ανοδική πορεία που αναφέρθηκε παραπάνω αντιστάθμισε την πτώση ή με άλλα λόγια, η μείωση του συνολικού όγκου πωλήσεων δεν έχει επηρεάσει αρνητικά την αγορά.

Πιθανοί λόγοι;
Στην έκθεση σημείωσε,

«Αυτή η μείωση του όγκου οφείλεται εν μέρει στη χαλάρωση που έχουμε δει ακόμη και στις μεγαλύτερες συλλογές NFT στις δευτερογενείς αγορές. Ορισμένες από τις οποίες υπέστησαν σημαντικές μειώσεις στον όγκο των πωλήσεων και στη συναλλακτική δραστηριότητα τους τελευταίους δύο μήνες».

Ένας άλλος λόγος θα μπορούσε να είναι οι χαμηλότερες μέσες τιμές των tokens καθώς εισήλθαν στην αγορά λιγότεροι αγοραστές crypto.

Ωστόσο, οι πωλήσεις NFT διαφορετικών αποτιμήσεων σε διαφορετικές πλατφόρμες. Η υψηλότερη ημερήσια μέση τιμή πώλησης είχε ένα «διασπαρμένο» συμπέρασμα. Εξετάστε το παρακάτω γράφημα.

Το SuperRare και το OpenSea κυριαρχούν στον χώρο των NFT υψηλών προδιαγραφών, δηλαδή το OpenSea και το SuperRare αντιπροσώπευαν το μεγαλύτερο μέρος των ημερήσιων μέσων τιμών πώλησης NFT στο εύρος των $30.000-60.000. Ωστόσο, το τελευταίο ξεχώρισε. Ξεπέρασε τα $100k+ σε έξι περιπτώσεις σε ημερήσια μέση τιμή πώλησης NFT.

“Αυτό υποδηλώνει ότι η SuperRare έχει βρει εύνοια μεταξύ των συλλεκτών NFT υψηλότερης κατηγορίας, σε σύγκριση με τα πιο “degen” NFT λιανικής στο OpenSea.”

Ωστόσο, το OpenSea είναι μακράν η πιο δημοφιλής αγορά NFT, ίσως εν μέρει βοηθούμενη από τους πολλούς λιανικούς πωλητές NFT στην πλατφόρμα. Κατέχει περίπου το 97,8% του συνολικού όγκου συναλλαγών μεταξύ όλων των αγορών NFT. ΝΑΙ! σωστά το άκουσες.

Προχωρώντας, η έκθεση έριξε επίσης φως στα δίκτυα που κυριαρχούν και στους όγκους NFT. Ρίξτε μια ματιά στις πληροφορίες που παρέχονται παρακάτω.

Τα Ethereum και Ronin ηγήθηκαν της σειράς. Το Ethereum ξεπέρασε τα 100 εκατομμύρια δολάρια σε ημερήσιο όγκο NFT στα τέλη Αυγούστου και στις αρχές Σεπτεμβρίου. Το τελευταίο υπολείπεται του όγκου του Ethereum, καθώς ενισχύθηκε από τις εκδόσεις της Axie το 2ο και το τρίτο τρίμηνο του 2021. Στη συνέχεια, το Wax Network σημείωσε άνοδο, καθώς οι όγκοι πωλήσεων αυξήθηκαν από τις αρχές Οκτωβρίου.

Τώρα, τα NFT έχουν εκτιναχθεί – δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό το γεγονός. Δεν είναι περίεργο ότι διαφορετικές πλατφόρμες ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων πηδούν σε αυτό το συγκρότημα. Μόλις πρόσφατα, το Huobi Group ήταν η τελευταία προσθήκη στην τρέλα NFT.

Ωστόσο, υπάρχει πάντα μια προειδοποίηση. Δεδομένου ότι ο χώρος των NFTs είναι σχετικά πρόσφατος, είναι πιθανό να εισέλθουν πολλοί περισσότεροι παίκτες στην αγορά. Αυτό σίγουρα θα προσελκύσει αυστηρούς κανονισμούς.

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author:

Article: https://ambcrypto.com/nft-sales-volume-decline-despite-massive-uptick-in-unique-buyers-heres-why/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)