Η Microsoft ετοιμάζεται να χτίσει πάνω στο Metaverse

Η εταιρεία τεχνολογίας το ανακοίνωσε μέσω της πρόσφατης διάσκεψης Microsoft Ignite, όπου παρουσίασε τα σχέδιά της για το Teams και το “Dynamics 365 Connected Spaces” ένα νέο προϊόν που θα κυκλοφορήσει έως το 2022. Σύμφωνα με τη Microsoft, θα ενημερώσει επίσης την κονσόλα παιχνιδιών Xbox υπηρεσίες που ταιριάζουν στο λογαριασμό μιας πραγματικής εμπειρίας metaverse.

Η ανακοίνωση ακολουθεί την πρόσφατη αποκάλυψη και μετονομασία του Facebook σε Meta, η οποία προκάλεσε σημαντικά άλματα στην τιμή και το ενδιαφέρον των χρηστών σε έργα crypto όπως το Decentraland και το $MANA του.

«Το Metaverse μας δίνει τη δυνατότητα να ενσωματώσουμε τους υπολογιστές στον πραγματικό κόσμο και να ενσωματώσουμε τον πραγματικό κόσμο στους υπολογιστές. Φέρνοντας πραγματική παρουσία σε κάθε ψηφιακό χώρο. Αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι ότι μπορούμε να φέρουμε την ανθρωπιά μας μαζί μας και να επιλέξουμε πώς θέλουμε να ζήσουμε αυτόν τον κόσμο», δηλώνει ο CEO της Microsoft, Satya Nadella.

Στην επίσημη ανακοίνωσή της, η Microsoft μοιράστηκε το όνομα για τη νέα της ενημέρωση στο Microsoft Teams, την αποκλειστική πλατφόρμα επιχειρηματικής επικοινωνίας της, λαμβάνοντας ως κωδικό όνομα το “Mesh”. Το Mesh θα επιτρέψει στους χρήστες του Teams να δημιουργήσουν και να προσαρμόσουν ψηφιακά είδωλα και να συναντιούνται στο μετασύμπαν μέσω καθηλωτικών χώρων στους οποίους μπορεί να έχει κανείς πρόσβαση μέσω «οποιασδήποτε συσκευής, χωρίς ειδικό εξοπλισμό». Η ενημέρωση Mesh θα επιτρέψει επίσης στους οργανισμούς να δημιουργήσουν προσαρμοσμένους χώρους για συναντήσεις και κοινωνικές αλληλεπιδράσεις μέσω εκδηλώσεων στο metaverse.

Η τεχνολογία θα παρέχει σε οργανισμούς σε διάφορους κλάδους και τομείς τη δυνατότητα να ενσωματώσουν τις επιχειρήσεις και τις αιτίες τους με το metaverse και την τεχνητή νοημοσύνη, δημιουργώντας «υβριδικά περιβάλλοντα εργασίας» αξιοποιώντας οπτικά δεδομένα από κάμερες σε γραφεία, καταστήματα λιανικής, εργοστάσια και άλλους τύπους χώρων. Σύμφωνα με τη Microsoft, το νέο Dynamics 365 Connected Spaces που παρουσιάστηκε πρόσφατα θα κυκλοφορήσει σε έκδοση beta για επιλεγμένα κοινά χρηστών μέχρι τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους.

Συνδυασμένα με τεχνολογίες crypto και blockchain, τα project και οι πρωτοβουλίες του metaverse έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν ριζικά τους τρόπους με τους οποίους αλληλεπιδρούμε. Αποκεντρωμένα έργα όπως το IoTeX, για παράδειγμα, βρίσκουν τρόπους συγχώνευσης της τεχνολογίας blockchain με το Internet-of-Things, συνδέοντας φυσικούς κόσμους με αποδείξεις που βασίζονται σε blockchain. Project με προσανατολισμό στο μεταστροφικό προσανατολισμό, όπως το The Sandbox, έχουν επίσης τεράστια ανάπτυξη και επενδύσεις για την ενίσχυση των οικονομιών και οικονομιών crypto, επεκτείνοντας περαιτέρω τις περιπτώσεις χρήσης για τις τεχνολογίες metaverse και blockchain όπως τα NFT σε τομείς όπως η μόδα, η αρχιτεκτονική και το gaming.

Ένα τεχνολογικό μεγαθήριο όπως η Microsoft που θα κάνει εισβολές στο metaverse θα δημιουργήσει τεράστιο αντίκτυπο στη βιομηχανία crypto και πιθανότατα θα ενισχύσει την υιοθέτηση και την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις δυνατότητες των τεχνολογιών blockchain.

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Vince Dioquino

Article: https://cryptodaily.co.uk/2021/11/microsoft-prepares-to-build-on-the-metaverse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)