Peter Thiel: Το Bitcoin στα 60.000 $ σημαίνει ότι η οικονομία αντιμετωπίζει πραγματική κρίση

Ο Peter Thiel – Συνιδρυτής της PayPal και της Palantir Technologies – πιστεύει ότι η υψηλή τιμή του bitcoin δείχνει ότι ο πληθωρισμός έχει αρχίσει να κλονίζει το χρηματοπιστωτικό δίκτυο. Είχε την άποψη ότι οι επενδυτές δεν πρέπει να βιαστούν να αγοράσουν BTC όταν η αξία του USD για ένα μεμονωμένο token είναι μεγαλύτερη από 60.000 $.

Η Fed βρίσκεται σε κατάσταση «επιστημικού κλεισίματος»
Η πανδημία του κορωνοϊού και τα καταστροφικά οικονομικά ζητήματα που έφερε έγιναν αιτία για πολλές κυβερνήσεις να ξεκινήσουν αμφιλεγόμενες οικονομικές πολιτικές με στόχο τη μείωση των επιβλαβών επιπτώσεων. Στις ΗΠΑ – την πιο ισχυρή οικονομία – η Federal Reserve άρχισε να τυπώνει τεράστια ποσά δολαρίων. Μια κίνηση που επικρίθηκε έντονα από πολλούς ειδικούς, συμπεριλαμβανομένου του δισεκατομμυριούχου τεχνολογίας Peter Thiel.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Fed βρίσκεται σε κατάσταση «επιστημικού κλεισίματος». Με άλλα λόγια, η κεντρική τράπεζα είναι κλειστή και δεν συνειδητοποιεί την ενοχή της που πυροδότησε αυξανόμενο πληθωρισμό με τις ενέργειές της.

Μιλώντας για τον αυξανόμενο πληθωρισμό, ο Thiel έθιξε και το bitcoin. Εκτίμησε ότι η τρέχουσα τιμή του πάνω από 60.000 $ ανά κέρμα είναι ένα σαφές μήνυμα ότι η οικονομία αντιμετωπίζει ενισχυμένο πληθωρισμό. Ωστόσο, οι επενδυτές δεν πρέπει να αγοράζουν «επιθετικά» το περιουσιακό στοιχείο σε αυτά τα επίπεδα:

«Ξέρετε, 60.000 $ Bitcoin, δεν είμαι σίγουρος ότι κάποιος πρέπει να αγοράσει επιθετικά. Αλλά σίγουρα αυτό που μας λέει είναι ότι περνάμε μια στιγμή κρίσης».

Τον περασμένο μήνα, όταν το bitcoin έφτασε σε ATH, ο δισεκατομμυριούχος μοιράστηκε μια σχετικά παρόμοια στάση σχετικά με το θέμα. Ο Thiel είπε ότι δεν θα εκπλαγεί αν το κύριο κρυπτονόμισμα συνεχίσει το ράλι του στο μέλλον. Ωστόσο, το γεγονός αποκάλυψε ότι οι κεντρικές τράπεζες δεν λειτουργούν καλά:

«Θα ανέβει; Μπορεί. Αλλά σίγουρα μας λέει ότι βρισκόμαστε σε μια στιγμή πλήρους χρεοκοπίας για τις κεντρικές τράπεζες».

Peter Thiel
Ο ετήσιος ρυθμός πληθωρισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες για τους τελευταίους 12 μήνες είναι 5,4%, που είναι σημαντικά υψηλότερος αριθμός από το 1,4% και 2,3%, αντίστοιχα, το 2019 και το 2020.

Bitcoin Vs. Πληθωρισμός
Παρά την προειδοποίηση των ιδιωτών ότι η τρέχουσα τιμή του bitcoin αποτελεί εμπόδιο για να επενδύσουν, το κορυφαίο ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο θεωρείται στην πραγματικότητα από πολλούς ως εναλλακτική λύση έναντι του χρυσού από την άποψη ότι είναι ένα κατάστημα αξίας.

Ένας ένθερμος υποστηρικτής αυτής της ιδέας είναι ο Paul Tudor Jones III. Στην πραγματικότητα, ο δισεκατομμυριούχος διαχειριστής hedge fund τοποθέτησε το bitcoin ως την καλύτερη εκδοχή του πολύτιμου μετάλλου, γι’ αυτό και διέθεσε έως και το 5% του χαρτοφυλακίου του στο κρυπτονόμισμα.

«Πιστεύω ότι κινούμαστε σε έναν όλο και πιο ψηφιοποιημένο κόσμο. Σαφώς, υπάρχει μια θέση για τα κρυπτονομίσματα, και σαφώς, κερδίζουν τον αγώνα ενάντια στον χρυσό αυτή τη στιγμή, σωστά;»

Ένας άλλος υποστηρικτής αυτής της έννοιας είναι ο Barry Sternlicht. Πριν από λίγο καιρό, ο 60χρονος δισεκατομμυριούχος περιέγραψε το BTC ως ένα οικονομικό εργαλείο που μπορεί να βοηθήσει ενάντια στη μαζική εκτύπωση νομισμάτων fiat. Ως εκ τούτου, έχει επενδύσει προσωπικά σε αυτό.

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Dimitar Dzhondzhorov

Article: https://cryptopotato.com/peter-thiel-bitcoin-at-60000-means-the-economy-is-facing-real-crisis/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)