Πώς ένα έργο BSC χρησιμοποίησε το Squid Game του Netflix για να εξαπατήσει επενδυτές

Το έργο Binance Smart Chain έχει πέσει σχεδόν στο μηδέν στην τελευταία έλξη DeFi για τους επενδυτές.

Επενδυτές εξαπατήθηκαν από το Squid Game Token
Το Squid Game, ένα έργο της Binance Smart Chain, εμπνευσμένο από την ομώνυμη εκπομπή του Netflix, κατέρρευσε. Η ίδια η ομάδα του έργου προκάλεσε το κραχ αφαιρώντας σχεδόν όλη τη ρευστότητα από τις δεξαμενές του σε αποκεντρωμένα ανταλλακτήρια.

Το έργο ξεκίνησε μόλις την περασμένη εβδομάδα και κέρδισε έλξη αξιοποιώντας τη δημοτικότητα της εκπομπής του Netflix Squid Game. Οι ιδρυτές του έργου, των οποίων οι ταυτότητες είναι άγνωστες, κυκλοφόρησαν ένα token που ονομάζεται SQUID στο Binance Smart Chain. Το token ήταν διαθέσιμο για αγορά στις αποκεντρωμένες αγορές PancakeSwap και DODO. Έκανε ράλι πάνω από 300.000% σε λιγότερο από μια εβδομάδα, αλλά πολλά σημάδια έδειξαν ότι θα μπορούσε να είναι απάτη.

Το Squid Game ξεκίνησε μια περίοδο μανίας για τα λεγόμενα «μιμίδια νομισμάτων», με πολλά token με θέμα τα σκυλιά, όπως το Shiba Inu και το Floki Inu, επίσης να συγκεντρώνονται την ίδια εβδομάδα. Αν και το έργο δεν είχε επίσημη σύνδεση με τη σειρά του Netflix, τράβηξε την προσοχή πολλών κεντρικών μέσων ενημέρωσης λόγω του θέματός του, το οποίο πιθανότατα λειτούργησε ως καταλύτης για την άνοδο του token.

Σύμφωνα με στοιχεία από το CoinMarketCap, το SQUID διαπραγματεύτηκε στα 0,012 $ στις 26 Οκτωβρίου και για λίγο έφτασε στο υψηλό όλων των εποχών των 2.856 $ σήμερα.

Squid Game
Η ακραία έκρηξη της τιμής του SQUID βοηθήθηκε σε μεγάλο βαθμό από τον «μηχανισμό anti-dump» του έργου, ο οποίος ήταν συνδεδεμένος με το έξυπνο συμβόλαιο του SQUID token. Αυτός ο μηχανισμός επέτρεπε στους επενδυτές να αγοράζουν token, αλλά τους εμπόδιζε να πουλήσουν.

Νωρίτερα σήμερα, η ομάδα πούλησε το κυκλοφορούν απόθεμα SQUID tokens μέσω PancakeSwap και DODO, οδηγώντας την τιμή σε πτώση περισσότερο από 99,99%. Μετά το περιστατικό, ο επίσημος ιστότοπος του έργου κατέρρευσε, ενώ το Twitter περιόρισε τον λογαριασμό του λόγω «ασυνήθιστης δραστηριότητας».

Σε μια ενημέρωση του Telegram, η ομάδα ισχυρίστηκε ότι κάποιος «προσπαθούσε να χακάρει» τον λογαριασμό τους στο Twitter καθώς και το έξυπνο συμβόλαιο του token τους. Στη συνέχεια ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το έργο. Ένα μήνυμα που έγραφε:

“Το Squid Game Dev δεν θέλει να συνεχίσει να τρέχει το έργο, καθώς είμαστε σε κατάθλιψη από τους απατεώνες και έχουμε κατακλυστεί από το άγχος.”

Οι θεατές στην κοινότητα των κρυπτονομισμάτων κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ομάδα πραγματοποίησε ένα  rug pull, εξαπατώντας τους επενδυτές να αγοράσουν το token και στη συνέχεια να αφαιρέσουν όλη τη ρευστότητα πουλώντας το στην ανοιχτή αγορά. Η ομάδα έβγαλε κάτι λιγότερο από 12 εκατομμύρια δολάρια από την πώληση.

Το περιστατικό ρίχνει φως στο πώς η διαφημιστική εκστρατεία μπορεί να οδηγήσει τους χρήστες να επενδύσουν σε αμφίβολα έργα κρυπτονομισμάτων χωρίς να επιδεικνύουν προσοχή ή δέουσα επιμέλεια. Αυτό το συγκεκριμένο έργο χρησιμοποίησε την επιτυχία του Squid Game για να εξαπατήσει τους επενδυτές και πολλοί παρέβλεψαν τον «μηχανισμό anti-dump» του, παρόλο που αποκαλύφθηκε στη λευκή βίβλο.

Το Squid Game προστίθεται σε μια μακρά λίστα άλλων αξιοσημείωτων απατών εξόδου στο Binance Smart Chain και σε άλλα blockchain. Τα TurtleDex, Luna Yield και PolyWhale είναι μερικά μόνο παραδείγματα έργων κρυπτονομισμάτων που είχαν παρόμοια μοίρα τους τελευταίους μήνες.

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Vishal Chawla

Article: https://cryptobriefing.com/how-bsc-project-used-netflixs-squid-game-scam-investors/?utm_source=main_feed&utm_medium=rss

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)