Η έκρηξη των Shiba Inu, Dogecoin, Floki Inu αποκαλύπτει αυτό για την ψυχoλογία των επενδυτών κρυπτονομισμάτων

Τελευταία, η αγορά κρυπτονομισμάτων γνώρισε μια πολύ αναγκαία άνθηση, με το Bitcoin να φτάνει σε ένα ATH και το BTC ETF να παίρνει έγκριση. Καθώς το king coin είχε μια ομαλή πορεία στην ανηφόρα, η παγκόσμια κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων ήταν στα εκπληκτικά 2,57 τρισεκατομμύρια δολάρια τη στιγμή της σύνταξης.

Ωστόσο, το αποκορύφωμα των τελευταίων μηνών δεν ήταν κανένα από τα προαναφερθέντα επιτεύγματα, αλλά η τεράστια άνοδος της κεφαλαιοποίησης της αγοράς των meme coins που φαινόταν να καθοδηγεί την αφήγηση της ευρύτερης αγοράς.

Το κύμα των meme-coins
Το Shiba Inu σημείωσε άνοδο σχεδόν 150% την περασμένη εβδομάδα, καθώς ξεπέρασε την Dogecoin σε κεφαλαιοποίηση αγοράς, καταλαμβάνοντας την 9η θέση στη λίστα. Στην πραγματικότητα, τα νομίσματα που δεν ακούστηκαν πριν από λίγους μήνες, όπως το Floki Inu (FLOKI) αυξήθηκαν κατά 298%, ενώ το Dogelon Mars κέρδισε σχεδόν 4000% τον μήνα Οκτώβριο.

Το αστείο μέρος είναι ότι τα περισσότερα από αυτά τα νομίσματα μιμιδίων δημιουργήθηκαν ως αστείο χωρίς καμία εγγενή αξία, παραμένοντας πιστά στο όνομα και ως «μιμίδια» στο τέλος της ημέρας. Το Dogecoin δημιουργήθηκε το 2013 ως αστείο στο μιμίδιο «Doge» του σκύλου Shiba Inu. Ενώ το Shiba Inu δημιουργήθηκε το 2020 ως φόρος τιμής στο Dogecoin.

Το Floki Inu και το Shiba Floki εμφανίστηκαν τον Σεπτέμβριο αφού ο Elon Musk δημοσίευσε στο Twitter μια φωτογραφία του νέου του κουταβιού Shiba Inu Floki. Η μεγαλύτερη αφήγηση που οδήγησε τα νομίσματα ήταν – ένα αστείο και ένα αστείο σε ένα αστείο.

Λοιπόν, πώς μερικά από αυτά τα νομίσματα προσγειώθηκαν μπροστά από project όπως το Avalanche, το Chainlink, το MATIC, το Litecoin και άλλα που έχουν κάποιες γνήσιες περιπτώσεις χρήσης;

Ένα τεράστιο φαινόμενο λιανικής
Τα τριψήφια κέρδη που είδαν αυτά τα νομίσματα έχουν τροφοδοτήσει τις αφηγήσεις «πλουτίστε γρήγορα», οι οποίες παρασύρουν πολλούς αρχάριους στο οικοσύστημά τους. Συγκεκριμένα, όταν πρόκειται για επενδύσεις, υπάρχουν δύο σχολές σκέψης – μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα ή γρήγορα κέρδη.

Τα περισσότερα από τα μιμίδια έχουν συσπειρωθεί σε ένα κύμα υψηλής κοινωνικής προσμονής και ευφορίας, καθώς και σε μια ποπ-πολιτισμική αφήγησή τους. Πάρτε για παράδειγμα το Shiba Inu, οι υψηλές ενεργές διευθύνσεις του που συμπίπτουν με μεγάλους όγκους κοινωνικής δικτύωσης είναι απόδειξη του ίδιου.

Επιπλέον, όταν κάποιος εξετάζει το θεσμικό ενδιαφέρον των θεσμικών εισροών στο Shiba Inu, φαίνεται να μην υπάρχει τίποτα που να αξίζει τον κόπο. Άρα, υπάρχει κάποιος λόγος να πιστεύουμε ότι το ράλι αυτών των νομισμάτων τροφοδοτήθηκε σε μεγάλο βαθμό από την ευφορία του λιανικού εμπορίου.

Παρόλο που, τα νομίσματα μπορεί να βρουν περιπτώσεις χρήσης καθώς και θεσμικό ενδιαφέρον αργότερα, δεν υποστηρίχθηκαν από το ίδιο αρχικά. Επιπλέον, έρευνες έχουν επισημάνει ότι οι αρχάριοι των κρυπτονομισμάτων δεν κάνουν πολλή έρευνα προτού πηδήσουν πρώτα.

Μια πρόσφατη έκθεση από την Cardify διαπίστωσε ότι μόνο το 16,9% των επενδυτών που έχουν αγοράσει κρυπτονομίσματα «κατανοούν πλήρως» την αξία και τις δυνατότητες των κρυπτονομισμάτων. Ενώ το 33,5% των αγοραστών είτε έχει μηδενική γνώση για το χώρο είτε θα αποκαλούσε το επίπεδο κατανόησής του «αναδυόμενο».

Άρα, αυτή η ψυχολογία του «γρήγορου πλουτισμού» αποτελεί απειλή για τη μεγαλύτερη αφήγηση της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων και για τα γνήσια project; Βασικά, όχι ακριβώς.

Ενώ τα μιμίδια μπορεί να έχουν δει μια άνοδο των κεφαλαίων αγοράς, μια έρευνα επισήμανε ότι η πλειονότητα των επενδυτών που κατείχαν κρυπτονομίσματα σχεδίαζαν να τα διατηρήσουν μακροπρόθεσμα. Περίπου το 58% των ερωτηθέντων που είχαν αγοράσει κρυπτονομίσματα τους τελευταίους έξι μήνες σχεδίαζαν να το διατηρήσουν ως μακροπρόθεσμη επένδυση.

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author:

Article: https://ambcrypto.com/shiba-inu-dogecoin-floki-inu-boom-reveals-this-about-crypto-investors-psyche/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)