Το Bitcoin θα είναι το αποθεματικό νόμισμα όλου του κόσμου, λέει ο Αμερικανός γερουσιαστής

Το Bitcoin αποκτά άλλον έναν επαινετικό τραγουδιστή στο πρόσωπο του γερουσιαστή Rand Paul, με τον νομοθέτη να προβλέπει ότι το περιουσιακό στοιχείο θα μπορούσε να φτάσει μέχρι το τέλος για να γίνει το αποθεματικό νόμισμα όλου του κόσμου. Αναφέρει την απεριόριστη φύση του νομίσματος fiat και την πεπερασμένη φύση του bitcoin ως πιθανούς λόγους για τη σεισμική αλλαγή στα παγκόσμια νομισματικά πρότυπα.

Η Νέα Τάξη με το Bitcoin
Για δεκαετίες, το δολάριο ΗΠΑ κυριαρχεί ως το αποθεματικό νόμισμα του κόσμου. Οι χώρες έχουν στοιβαχτεί μανιωδώς στο ενεργητικό, αλλά ο γερουσιαστής Rand Paul πιστεύει ότι η τάση σύντομα θα ανήκει στο παρελθόν. Λέει ότι το Bitcoin θα ανατρέψει το δολάριο για να γίνει το αποθεματικό νόμισμα του κόσμου.

«Τα κρατικά νομίσματα είναι τόσο αναξιόπιστα – είναι επίσης νομίσματα fiat. Δεν τους στηρίζει τίποτα», είπε σε συνέντευξή του στον Axios. Σημείωσε ότι καθώς «ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι χάνουν την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση», το Bitcoin θα ανεβαίνει στην κορυφή της κατάταξης.

Ήδη, μια δημοσκόπηση της Gallup που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα δείχνει ότι η εμπιστοσύνη των πολιτών στην κυβέρνηση βρίσκεται στο ιστορικό χαμηλό. Η δημοσκόπηση αποκάλυψε ότι η εμπιστοσύνη στην ικανότητα της κυβέρνησης να χειριστεί τα διεθνή προβλήματα είναι στο ασήμαντο 39%, ενώ η εμπιστοσύνη στα κράτη βρίσκεται στο 57%.

Ο γερουσιαστής Paul έχει συγγένεια με το Bitcoin καθώς το 2016, η προεκλογική του εκστρατεία άρχισε να δέχεται δωρεές σε BTC, καθιστώντας τον έναν από τους πρώτους κυβερνητικούς αξιωματούχους που δήλωσε υποστήριξη για την κατηγορία περιουσιακών στοιχείων. Δεν είναι ο μόνος Γερουσιαστής που έχει δηλώσει ανοιχτά ότι υποστηρίζει το Bitcoin στο παρελθόν. Πρόσφατα, η γερουσιαστής Cynthia Lummis επιβεβαίωσε ότι κατέχει το περιουσιακό στοιχείο και έδειξε την προθυμία να υποστηρίξει τους εξορύκτες Bitcoin που φεύγουν από τη δίωξη στην Κίνα. Ο γερουσιαστής Pat Toomey είχε επίσης ζητήσει από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να πάρει την πρωτοβουλία σχετικά με την πρόσφατη απαγόρευση των κρυπτονομισμάτων από την Κίνα για να γίνει ηγετική φυσιογνωμία στο οικοσύστημα.

Ένα πόδι στην πόρτα
Η επιθυμία του Bitcoin να είναι το αποθεματικό νόμισμα του κόσμου κερδίζει σημαντική δυναμική τους τελευταίους μήνες. Από την περιφέρεια, το ταξίδι προς την κεντρική σκηνή παίρνει σάρκα και οστά για το ενεργητικό και τροφοδοτείται από μια σειρά από θετικά στοιχεία.

Το Bitcoin έχει ανυψωθεί στο καθεστώς του επίσημου νομικού χρήματος στο Ελ Σαλβαδόρ και οι ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει Bitcoin ETF που θα έχουν τα κυματιστά αποτελέσματα της αυξημένης υιοθέτησης. Μια απόδειξη της ανάπτυξης του περιουσιακού στοιχείου είναι η ανάκαμψη που είχε το περιουσιακό στοιχείο μετά την απαγόρευσή του από την Κίνα. Έκτοτε, η αξία του Bitcoin εκτοξεύτηκε στα ύψη για να θέσει ένα νέο ιστορικό υψηλό των 66.930 δολαρίων.

Έκτοτε, ο αέρας ήταν γεμάτος με προβλέψεις ότι το περιουσιακό στοιχείο είναι στον δρόμο στα 100.000 $ πριν από το τέλος του 2021.

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Aliyu Pokima

Article: https://zycrypto.com/bitcoin-will-be-the-worlds-reserve-currency-says-us-senator/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)