Το μέλλον του Blockchain Gaming: Metaverses, αποκέντρωση, ιδιοκτησία, ευκαιρίες εισοδήματος και πολλά άλλα

Καθώς η τεχνολογία blockchain πλέκει χρυσά νήματα σε συναρπαστικές νέες περιπτώσεις χρήσης, υποσχόμενες λύσεις όπως τα κρυπτονομίσματα, τα NFT και το DeFi κερδίζουν συνεχώς περισσότερη προσοχή, εδραιώνονται ως σημαντικοί συντελεστές στη συνολική ανάπτυξη του οικοσυστήματος. Μέσα σε αυτήν την αναπτυσσόμενη αγορά, το blockchain gaming είναι ένας άλλος πολλά υποσχόμενος τομέας που έχει αποδείξει τις δυνατότητές του.

Επειδή τα παιχνίδια blockchain διευκολύνουν το μοντέλο play-to-earn (P2E), υπήρξε αύξηση της ζήτησης για τέτοια παιχνίδια, εν μέρει λόγω των οικονομικών κρίσεων λόγω της πανδημίας Covid-19. Σύμφωνα με δεδομένα από την Αναφορά παιχνιδιού BGA Blockchain, περισσότεροι από 840.000 μοναδικοί χρήστες συμμετείχαν σε τουλάχιστον ένα από τα διαθέσιμα παιχνίδια παιχνιδιού για κέρδος, αυξάνοντας τη συνολική χρήση κατά 121% όσον αφορά τα μοναδικά και ενεργά πορτοφόλια μεταξύ Ιουνίου και Ιουλίου 2021.

Οι πρώτες μέρες
Οι πρώιμες επιτυχίες παιχνιδιών blockchain όπως το Huntercoin, το Crypto Kitties και το Axie Infinity, μεταξύ άλλων, έφεραν μια αλλαγή παραδείγματος στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι ιδιοκτησίες περιουσιακών στοιχείων εντός παιχνιδιού μέσω NFT, εγγενών token και αγορών εικονικών περιουσιακών στοιχείων, ανοίγοντας το δρόμο για μια πλήρως αποκεντρωμένη παγκόσμια οικονομία του παιχνιδιού.

Για παράδειγμα, μία από τις παλαιότερες εταιρείες στη σκηνή του blockchain gaming, η XAYA, ασχολείται με την ανάπτυξη blockchain από το 2013. Η εταιρεία πιστώνεται με την κυκλοφορία του πρώτου παιχνιδιού blockchain στον κόσμο, Huntercoin, τον Φεβρουάριο του 2014. Από σχεδιασμού, το Huntercoin ήταν ένα πλήρως αποκεντρωμένο παιχνίδι Massively Multiplayer Online (MMO) που τρέχει στο δικό του blockchain. Αρχικά εισήχθη ως μια ζωντανή πειραματική δοκιμή για να δούμε πώς η τεχνολογία blockchain θα μπορούσε να χειριστεί πλήρως λειτουργικούς κόσμους παιχνιδιών.

Μετά από αυτήν την εμπειρία, η ομάδα πίσω από το XAYA πέρασε αρκετά χρόνια κάνοντας έρευνα και ανάπτυξη για να καταλήξει σε μια επεκτάσιμη και χωρίς άδεια blockchain που μπορεί να τρέξει πολλούς κόσμους παιχνιδιών όπως το Taurion. Προχωρήστε γρήγορα και η XAYA συνεργάστηκε με το GeekyAnts για να φέρει το Soccer Manager Elite, το κορυφαίο παιχνίδι διαχείρισης αθλημάτων, στο οικοσύστημα του blockchain. Από τα εγκαίνια του πρώτου παιχνιδιού blockchain στον κόσμο έως τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος προϊόντων και υπηρεσιών που διευκολύνουν τα παιχνίδια blockchain, η XAYA θέτει τα θεμέλια για το επερχόμενο κύμα παιχνιδιών play-to-earn και NFT.

Ο συνιδρυτής της XAYA, Andrew Colosimo, έχει μια αισιόδοξη άποψη για τη βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών blockchain, σημειώνοντας: «Νομίζω ότι το 2022 θα αρχίσουμε να βλέπουμε την εμφάνιση πιο περίπλοκων παιχνιδιών blockchain. Αυτήν τη στιγμή περιοριζόμαστε σε παιχνίδια που δεν είναι απαραίτητα διασκεδαστικά, αλλά εστιάζονται περισσότερο στο ποντάρισμα και με ασήμαντους μηχανισμούς παιχνιδιού. Πιστεύω ότι θα δούμε τη βιομηχανία blockchain να ταιριάζει με τα πρότυπα των παραδοσιακών παιχνιδιών όσον αφορά τη δυνατότητα αναπαραγωγής, ενώ θα ενσωματώνει το blockchain σε διάφορα επίπεδα, για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας NFT ή με τα ίδια τα παιχνίδια να είναι πλήρως αποκεντρωμένα».

 

Κοιτάζοντας στο παρόν

Αξιοποιώντας την τεχνολογία blockchain και την έννοια του tokenization, η τρέχουσα γενιά παιχνιδιών blockchain ενδυναμώνει την παγκόσμια κοινότητα των παικτών με πολλές ευκαιρίες δημιουργίας εισοδήματος. Πάρτε το Splinterlands, για παράδειγμα, ένα παιχνίδι καρτών συναλλαγών που βασίζεται σε blockchain που έχει καταρρίψει κάθε ρεκόρ, καθιερώνοντας τον εαυτό του ως ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα ψηφιακά παιχνίδια καρτών που βασίζονται σε blockchain του 2021, αφού επέκτεινε τη βάση χρηστών του κατά σχεδόν 55,46% μεταξύ Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου 2021 .

Σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια συναλλαγών, η Splinterlands έχει δημιουργήσει τις ψηφιακές της κάρτες χρησιμοποιώντας την τεχνολογία NFT, η οποία του δίνει πραγματική αξία, ακόμη και εκτός παιχνιδιού. Αυτές οι κάρτες είναι εμπορεύσιμες σε δευτερεύουσες αγορές και ανάλογα με τη σπανιότητα και τη ζήτηση, κάθε κάρτα μπορεί να φέρει στον κάτοχό της σημαντικά ποσά. Όχι μόνο το παιχνίδι είναι δωρεάν για παιχνίδι, αλλά δημιουργεί επίσης προσοδοφόρα προϊόντα για ροές εσόδων και δημιουργεί ευκαιρίες κερδών για τους παίκτες.

Παρατηρώντας για το μέλλον του blockchain gaming, ο Dr. Jesse “Aggroed” Reich, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Splinterlands, δηλώνοντας, «αυτό που μοιάζει με τρέλα τώρα είναι στην πραγματικότητα μόνο η αρχή ενός παλιρροϊκού κύματος αλλαγής στον κλάδο. Αυτή είναι μια μονόδρομη βαλβίδα όπου οι παίκτες που έχουν εμπειρία ιδιοκτησίας και εκτίμησης περιουσιακών στοιχείων δεν θα επιστρέψουν δωρεάν για να παίξουν. Είναι μια νέα εποχή και μόλις ξεκίνησε».

Μια ματιά στο μέλλον του Blockchain Gaming
Δεδομένης της εκρηκτικής ετήσιας ανάπτυξης από το 2020 έως το 2021, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η τεχνολογία blockchain επόμενης γενιάς θα ανοίξει το επόμενο σημαντικό κεφάλαιο στο gaming blockchain, προσφέροντας όχι μόνο μια επανάσταση στον υπολογιστή αλλά και μια νομισματική επανάσταση.

Σύμφωνα με έκθεση της InvestGame, συνολικά 489 συμφωνίες που αφορούν εταιρείες τυχερών παιχνιδιών έχουν κλείσει και ανακοινωθεί εντός των πρώτων έξι μηνών του 2021, τέσσερις φορές περισσότερες από τη συνολική ροή συμφωνιών το πρώτο εξάμηνο του 2020. Η συνολική εκτιμώμενη αξία αυτών των συμφωνιών έφτασε τα 50,2 $ δισεκατομμύρια, που συγκεντρώθηκαν μέσω δημόσιων προσφορών, εξαγορών και επενδύσεων.

Επιπλέον, η τρέλα NFT δεν πρόκειται να εξαφανιστεί σύντομα. Αντίστοιχα, το μέλλον του blockchain gaming είναι πολλά υποσχόμενο και θα δούμε περισσότερα παιχνίδια P2E να κυκλοφορούν ζωντανά, νέα metaverses και συλλεκτικά αντικείμενα, χιλιάδες νέους χρήστες και την εμφάνιση πλατφορμών που διευκολύνουν τα παιχνίδια blockchain και τα dApps.

Η Bluzelle είναι μια τέτοια πλατφόρμα που είναι πλήρως έτοιμη να αντιμετωπίσει το κύμα νέων παιχνιδιών blockchain, επιτρέποντας στους προγραμματιστές dApp να αποθηκεύουν τα ευαίσθητα δεδομένα τους στο αποκεντρωμένο δίκτυο παράδοσης δεδομένων (DDN). Η ομάδα πίσω από το Bluzelle έχει αναπτύξει ένα δίκτυο βάσεων δεδομένων εταιρικής ποιότητας από την αρχή που περιλαμβάνει τόσο μια βάση δεδομένων όσο και υπηρεσίες προσωρινής αποθήκευσης δεδομένων.

Τα βιντεοπαιχνίδια απαιτούν ταχύτητα, εμπειρία χωρίς καθυστερήσεις και ασφάλεια – όλα αυτά που παρέχει η Bluzelle μέσω του DDN της. Συνδυάζοντας αποκεντρωμένες τεχνολογίες με υπολογιστές αιχμής, η Bluzelle προσφέρει ένα ταχύτερο και πιο ασφαλές διαδίκτυο, ενώ αντιμετωπίζει όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε προγραμματιστής dApp, δηλαδή η επιλογή μεταξύ του υψηλού κόστους αποθήκευσης δεδομένων blockchain ή της ευπάθειας των κεντρικών λύσεων.

Όταν ρωτήθηκε για το μέλλον του τυχερού παιχνιδιού blockchain, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Bluzelle, Pavel Bains, καταλήγει: «Τα παιχνίδια γίνονται όλο και πιο διαδικτυακά και παγκόσμια. Το 2021 ήταν η χρονιά που αποδείχτηκε η μηχανική των κρυπτογραφικών παιχνιδιών. Ως αποτέλεσμα, περισσότερα ταλέντα έχουν εμφανιστεί και περισσότερα παιχνίδια αναπτύσσονται. Το 2022, θα δούμε περισσότερα παιχνίδια να κυκλοφορούν ζωντανά για να παίζουν οι χρήστες και να προσελκύουν περισσότερους χρήστες. Η ασφάλεια και οι ανάγκες απόδοσης αυτών των τύπων παιχνιδιών, καθώς κυκλοφορούν περισσότερα από αυτά, θα πρέπει να βασίζονται στην αποκεντρωμένη τεχνολογία».

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author:  NewsBTC

Article: https://www.newsbtc.com/news/company/the-future-of-blockchain-gaming-metaverses-decentralization-ownership-income-opportunities-and-more/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)