Η Mastercard συνεργάζεται με την Bakkt, για να προσφέρει στους πελάτες «δυνατότητα αγοράς, πώλησης, διατήρησης κρυπτονομισμάτων»

Η Mastercard ανακοίνωσε την είσοδό της στη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων και μπορεί να μην είναι ποτέ ξανά το ίδιο. Χιλιάδες συνεργαζόμενες τράπεζες και εκατομμύρια έμποροι στο δίκτυο πληρωμών της, ενδέχεται σύντομα να είναι σε θέση να ενσωματώσουν κρυπτονομίσματα στα προϊόντα τους.

Σύμφωνα με έκθεση του CNBC, αυτή η ενσωμάτωση θα περιλαμβάνει την εισαγωγή πορτοφολιών Bitcoin, πιστωτικών και χρεωστικών καρτών που είναι εξοπλισμένες για να επιτρέπουν πληρωμές ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, μαζί με την απόκτηση ανταμοιβών κρυπτονομισμάτων. Όχι μόνο αυτό, αυτή η κίνηση θα επιτρέψει επίσης τη μετατροπή πόντων πίστης από αεροπορικές εταιρείες ή ξενοδοχεία σε Bitcoin.

Αυτή η ενοποίηση θα πραγματοποιηθεί μέσω συνεργασίας, με την εταιρεία κρυπτονομισμάτων Bakkt, η οποία θα παρέχει υπηρεσίες φύλαξης για όσους εγγραφούν. Η Sherri Haymond, Εκτελεστική Αντιπρόεδρος Digital Partnerships της Mastercard, είπε στο CNBC,

«Θέλουμε να προσφέρουμε σε όλους τους συνεργάτες μας τη δυνατότητα να προσθέτουν πιο εύκολα υπηρεσίες κρυπτονομισμάτων σε ό,τι κι αν κάνουν. Οι συνεργάτες μας, είτε πρόκειται για τράπεζες, είτε για χρηματοοικονομικά επαγγέλματα είτε για έμπορους, μπορούν να προσφέρουν στους πελάτες τους τη δυνατότητα να αγοράζουν, να πουλούν και να διατηρούν κρυπτονομίσματα μέσω μιας ενοποίησης με την πλατφόρμα Bakkt.»

Αυτή η ανακοίνωση θα μπορούσε να αλλάξει σημαντικά το παιχνίδι για την αμερικανική και παγκόσμια βιομηχανία κρυπτονομισμάτων, καθώς η εκτεταμένη βάση της Mastercard θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση της χρήσης του Bitcoin. Η Mastercard έχει σχέση με περισσότερα από 20.000 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα παγκοσμίως και ισχυρίζεται ότι έχει 2,8 δισεκατομμύρια Mastercards σε χρήση, καθιστώντας την ένα από τα κορυφαία παγκόσμια δίκτυα πληρωμών, μαζί με τη Visa.

Η εκθετική άνοδος των τιμών των κρυπτονομισμάτων το περασμένο έτος και η συνεχιζόμενη αύξηση της εισροής θεσμικών κεφαλαίων, οδήγησαν πολλούς καταναλωτές να ζητήσουν λύση πληρωμής κρυπτονομισμάτων, σημείωσε ο Haymond στη συνέντευξη. Πρόσθεσε ότι μέσω αυτής της ενοποίησης, οι τράπεζες θα είναι σε θέση να διατηρούν πελάτες στις πλατφόρμες τους, αντί να εισρέουν τα κεφάλαιά τους σε ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Bakkt Gavin Michael σημείωσε περαιτέρω,

«Μειώνουμε τα εμπόδια εισόδου, επιτρέποντας στους ανθρώπους να πάρουν κάτι σαν τους πόντους ανταμοιβής σας και να τους ανταλλάξουν σε κρυπτονομίσματα. Είναι ένας εύκολος τρόπος για να ξεκινήσετε, επειδή δεν χρησιμοποιείτε μετρητά, βάζετε κάτι που είναι ένα αδρανές περιουσιακό στοιχείο στον ισολογισμό σας και σας επιτρέπουμε να το βάλετε σε δουλειά».

Η Bakkt, η οποία είχε δημοσιοποιηθεί μέσω μιας συγχώνευσης SPAC νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ανακοίνωσε επίσης συνεργασία με την Google την περασμένη εβδομάδα. Αποσκοπεί στην παροχή υπηρεσιών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων σε εκατομμύρια καταναλωτές της Google, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να πληρώνουν εμπόρους με κρυπτονομίσματα μέσω των λογαριασμών τους στο Google Pay.

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author:

Article: https://ambcrypto.com/mastercard-partners-with-bakkt-to-offer-customers-ability-to-buy-sell-hold-crypto/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)