200 Bitcoin ATM εγκατεστημένα στη Walmart… με σχέδια για 8.000 συνολικά

Η Walmart συνεργάστηκε με την εταιρεία μηχανών εξαργύρωσης κερμάτων Coinstar και το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Coinme για την εγκατάσταση 200 ΑΤΜ Bitcoin (BTC) στα καταστήματά της σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αν και το πιλοτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει μόνο 200 περίπτερα, η ευρύτερη ιδέα σχεδιάζει να δει τελικά την εγκατάσταση 8.000 ΑΤΜ Bitcoin σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με το Bloomberg. Μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει περισσότερες λεπτομέρειες για τα χρονοδιαγράμματα.

Σύμφωνα με το Coin ATM Radar, υπάρχουν αυτήν τη στιγμή πάνω από 25.000 Bitcoin ATM σε επιλεγμένα παντοπωλεία και πρατήρια καυσίμων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Coinstar λειτουργεί 4.400 κιόσκια με δυνατότητα αγοράς Bitcoin σε 33 πολιτείες.

Ο Sam Doctor, επικεφαλής στρατηγικής και επικεφαλής έρευνας στο BitOoda, είπε στο Bloomberg ότι τα Bitcoin ATM δεν είναι μια νέα εξέλιξη και μπορούν ήδη να βρεθούν σε πολλά σούπερ μάρκετ:

«Η Walmart επεκτείνει την πρόσβαση στο Bitcoin σε περισσότερους ανθρώπους, ωστόσο, και του δίνει περαιτέρω νομιμοποίηση μεταξύ των σκεπτικιστών, εάν το διαθέσουν πέρα ​​από ένα αρχικό πιλοτικό πρόγραμμα».

Οι πελάτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Bitcoin ATM εισάγοντας ένα τραπεζογραμμάτιο και λαμβάνοντας ένα χάρτινο κουπόνι με κωδικό εξαργύρωσης. Για να εξαργυρώσουν τον κωδικό, οι πελάτες πρέπει στη συνέχεια να δημιουργήσουν έναν λογαριασμό Coinme και να ολοκληρώσουν έναν έλεγχο ιστορικού. Οι χρήστες δεν μπορούν να κάνουν ανάληψη του Bitcoin από τον λογαριασμό τους, χωρίς καμία ένδειξη για σχέδια να προσφέρουν αυτήν τη λειτουργία στο εγγύς μέλλον.

Τα ΑΤΜ Bitcoin έχουν μια προσαύξηση 11% που περιλαμβάνει μια χρέωση 4% για την επιλογή Bitcoin συν μια επιπλέον χρέωση ανταλλαγής μετρητών 7%.

Ως σημείο σύγκρισης, οι δημοφιλείς πλατφόρμες συναλλαγών κρυπτονομισμάτων Binance και Coinbase χρεώνουν 3%-4,5% και 3,99% για αγορές με χρεωστική και πιστωτική κάρτα, αντίστοιχα. Είναι δωρεάν η άμεση κατάθεση από τραπεζικό λογαριασμό σε πορτοφόλι Binance ή Coinbase.

Η είδηση ​​χαιρετίστηκε ως ένδειξη της mainstream υιοθέτησης από ορισμένους, συμπεριλαμβανομένου του influencer Lark Davis, ο οποίος έγραψε στο Twitter, «Η Wal Mart πουλάει #bitcoin τώρα… ωραία!». Ωστόσο, άλλοι χρήστες έχουν παραπονεθεί για τις υψηλές χρεώσεις.

«Οι προμήθειες του BTC ATM είναι διαβόητα υψηλές συν η «τρέχουσα» τιμή του BTC είναι πάντα πολύ υψηλότερη κατά την αγορά και χαμηλότερη κατά την πώληση», έγραψε ο Ikegro ως απάντηση στην είδηση.

“Είναι ένα αντίκρισμα, αλλά τουλάχιστον είναι ένα σημάδι υιοθεσίας – πιστεύουν ότι μερικοί άνθρωποι μπορεί να θέλουν αρκετά το BTC για να πληρώσουν τεράστια τέλη”, σχολίασε ο χρήστης του Reddit u/Axatar στο subreddit r/CryptoCurrency.

Αυτό δεν είναι το πρώτο σημάδι ενδιαφέροντος που έχει δείξει η Walmart στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων. Τον Αύγουστο, ο κολοσσός του λιανικού εμπορίου ανακοίνωσε ότι αναζητούσε ένα προβάδισμα προϊόντων κρυπτονομισμάτων για να οδηγήσει τη στρατηγική της εταιρείας σε ψηφιακά νομίσματα. Η λίστα θέσεων εργασίας έχει αφαιρεθεί από τον ιστότοπο της Walmart, αλλά μια διαφήμιση για τον ρόλο παραμένει στο LinkedIn.

Η Walmart China συνεργάστηκε επίσης με την πλατφόρμα διαχείρισης εφοδιαστικής αλυσίδας VeChain που βασίζεται σε blockchain για την παρακολούθηση προϊόντων.

Υπήρχε κάποιος σκεπτικισμός σχετικά με τις ειδήσεις για το Bitcoin ATM, ωστόσο, το οποίο έρχεται στο προσκήνιο μετά από ένα ψεύτικο δελτίο τύπου της Walmart τον Σεπτέμβριο, το οποίο ανακοίνωσε μια συνεργασία με το Litecoin (LTC). Η φάρσα έστειλε για λίγο τις τιμές του altcoin να ξεπερνούν το 20%.

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author:

Article: https://cointelegraph.com/news/200-bitcoin-atms-installed-at-walmart-with-plans-for-8000-in-total?fbclid=IwAR2U0cOEUIxGG_GQ3MU0L12sWj0UPbQtBgoOf66gQQPTMkI3OqqLcuY2W2U

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)