Το Bitcoin έκλεισε σε υψηλό ρεκόρ μετά την έναρξη trading ενός αμερικανικού ETF bitcoin

Το αρχικό κρυπτονόμισμα άγγιξε τα 63.522,50 δολάρια, σύμφωνα με την Coinbase, το μεγαλύτερο αμερικανικό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων. Αυτό είναι ένας ψίθυρος από το ρεκόρ ενδοημερίδας των 64.863,10 δολαρίων στις 14 Απριλίου, την ημέρα που η ίδια η Coinbase κυκλοφόρησε στο χρηματιστήριο Nasdaq.

Γιατί ανεβαίνει το bitcoin σήμερα;
Το Bitcoin και μια σειρά από ξαδέλφια κρυπτονομισμάτων συγκεντρώθηκαν μετά από ένα ETF bitcoin που διοικούσε η ProShares υπό τον τίτλο «BITO» που άλλαξε χέρια στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Ενώ τα bitcoin ETF είναι διαθέσιμα στον Καναδά και την Ευρώπη, το ταμείο ProShares σηματοδοτεί το τέλος ενός οκταετούς ταξιδιού για την απόκτηση ενός ETF bitcoin εισηγμένου σε αμερικανικό χρηματιστήριο. Κάποιοι μπορεί να δουν την καταχώριση ως στιγμή νομιμοποίησης για την κρυπτογραφική σφαίρα, καθώς διευκολύνει τους τακτικούς ανθρώπους και τους θεσμικούς επενδυτές να έχουν πρόσβαση στο bitcoin σε δοκιμασμένη χρηματοπιστωτική υποδομή.

Τα στοιχήματα ότι τέτοια γεγονότα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μακροχρόνιες συγκεντρώσεις bitcoin αποδείχθηκαν βραχύβια στο παρελθόν. Εν τω μεταξύ, αρκετά άλλα ETF bitcoin περιμένουν στα φτερά για να βγουν στην αμερικανική αγορά τις επόμενες εβδομάδες.

Το μελλοντικό ETF του Bitcoin έχει μία από τις πιο δημοφιλείς εκκινήσεις που έχουν καταγραφεί
Το πρώτο αμερικανικό ETF για bitcoin ξεκίνησε γρήγορα. Με περισσότερα από 625 εκατομμύρια δολάρια ημερήσιου όγκου συναλλαγών, το ταμείο ProShares κατατάσσεται ως ένα από τα πιο δημοφιλή λανσαρίσματα ETF που έχουν καταγραφεί, σύμφωνα με το ETF.com. Σχεδόν όλες οι συναλλαγές ήταν σχετικά μικρές, σύμφωνα με τον Eric Balchunas, ανώτερο αναλυτή ETF στο Bloomberg Intelligence, ένα σημάδι ότι οι αγοραπωλησίες προέρχονται ως επί το πλείστον από λιανικούς επενδυτές μέχρι στιγμής.

Το ντεμπούτο έρχεται αφότου ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Gary Gensler, έδωσε σήμα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ότι ο οργανισμός ήταν ανοιχτός σε ETF που συνδέεται με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης bitcoin του Ομίλου CME, τα οποία επιτρέπουν στους traders να αντισταθμίσουν ή να ποντάρουν σε τιμές bitcoin αργότερα. Το ETF κατατέθηκε βάσει του νόμου περί επενδυτικών εταιρειών του 1940, για τον οποίο η Gensler είπε ότι βοηθά στην παροχή «σημαντικής» προστασίας για τους επενδυτές.

O Gensler είναι επιδεκτικό σε ένα ETF που αγοράζει συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης κρυπτονομισμάτων και όχι πραγματικό bitcoin, επειδή αυτά τα παράγωγα έχουν ρυθμιστεί από την Επιτροπή Συναλλαγών Futures Commodity Futures από τα τέλη του 2017. Αποφεύγει επίσης τον κίνδυνο το ταμείο να πρέπει να διατηρεί πραγματικό bitcoin. Ενώ οι εγγυήσεις για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία έχουν γίνει πιο ισχυρές τα τελευταία χρόνια, δεν είναι ανήκουστο να χακάρουν ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων και ο Gensler είπε ότι η επιμέλεια (η διατήρηση ασφαλών περιουσιακών στοιχείων ενός πελάτη) είναι ένας τομέας όπου η SEC ενισχύει τις προστασίες. Αντίθετα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin είναι παράγωγα που συνδέονται με τις τιμές του δείκτη. Τα κεφάλαια δεν αποθηκεύουν άμεσα εικονικά περιουσιακά στοιχεία.

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: John Detrixhe

Article: https://qz.com/2075930/bitcoin-closed-in-on-record-high-price-after-bitcoin-etf-launch/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)