Το κεντρικό αεροδρόμιο της Βενεζουέλας θα αποδέχεται Cryptos ως πληρωμή εισιτηρίων και υπηρεσιών πτήσης

Το διεθνές αεροδρόμιο Simon Bolivar, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Βενεζουέλας και γνωστό ως Maiquetia, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι ετοιμάζεται να προσθέσει Dash, Bitcoin και Petro ως μέθοδο πληρωμής για πελάτες που αγοράζουν αεροπορικά εισιτήρια και άλλες υπηρεσίες.

Ο Freddy Borges, διευθυντής του αεροδρομίου Maiquetia, μίλησε για την εξέλιξη και είπε ότι το αεροδρόμιο σχεδιάζει να δεχτεί πολλά κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένου του Bitcoin, Dash και συνδεδεμένου ψηφιακού νομίσματος με έδρα τη Βενεζουέλα, το Petro – ένα ψηφιακό νόμισμα που εκδόθηκε από την κυβέρνηση της Βενεζουέλας.

Ο Μπόρχες είπε ότι το σχέδιο στοχεύει να καταστήσει τις πληρωμές πιο καθολικές και σύγχρονες.

Πρόσθεσε επίσης ότι η διοίκηση του αεροδρομίου θα καθιερώσει διαδικασία πληρωμής σε κρυπτονομικά περιουσιακά στοιχεία σύμφωνα με τις απαιτήσεις της τοπικής ρυθμιστικής αρχής, της Sunacrip.

«Πρέπει να προχωρήσουμε σε αυτά τα νέα οικονομικά και τεχνολογικά συστήματα για να είμαστε προσβάσιμοι. Θα ενεργοποιήσουμε ένα κουμπί για πληρωμές κρυπτονομισμάτων στις πλατφόρμες του αεροδρομίου και τις εμπορικές δραστηριότητες, σε συντονισμό με τη Sunacrip ».

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Simon Bolivar βρίσκεται στο κέντρο του Καράκας, η πρωτεύουσα της Βενεζουέλας, δέχεται συνήθως περισσότερους από δύο εκατομμύρια επιβάτες κάθε χρόνο που περνούν από την εγκατάσταση.

Ο Μπόρχες ανέφερε ότι η εισαγωγή πληρωμών κρυπτονομισμάτων στο διεθνές αεροδρόμιο Simon Bolivar θα εκπληρώσει τη δέσμευση της εταιρείας να προχωρήσει προς τα διεθνή πρότυπα και να οδηγήσει την υιοθέτηση ψηφιακών νομισμάτων. Πρόσθεσε ότι οι ξένοι τουρίστες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων από τη Ρωσία, θα επωφεληθούν από την επιλογή πληρωμής με κρυπτονόμισμα.

Κυκλοφορεί το ψηφιακό Μπολιβάρ

Με υψηλό ποσοστό πληθωρισμού στη Βενεζουέλα, σχεδόν κανείς δεν θέλει να πληρώνει πλέον με μετρητά. Αυτό το φαινόμενο εξηγεί γιατί τα κρυπτονομίσματα χρησιμοποιούνται βασικά στη χώρα περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο έθνος. Τα κρυπτονομίσματα πιστεύεται ότι κάνουν την καθημερινή ζωή πολύ πιο εύκολη στη Βενεζουέλα.

Ένας αυξανόμενος αριθμός Βενεζουελανών επενδύει σημαντικά τις αποταμιεύσεις του σε κρυπτονομίσματα και οι καθημερινές πληρωμές γίνονται όλο και περισσότερο με Bitcoin και άλλα ψηφιακά νομίσματα.

Η εταιρεία ανάλυσης blockchain Chainalysis κατέταξε πρόσφατα τη Βενεζουέλα στην τρίτη θέση στον κόσμο όσον αφορά την καθημερινή χρήση κρυπτονομισμάτων.

Η κεντρική τράπεζα της Βενεζουέλας ανανεώνει το εθνικό της νόμισμα, το μπολιβάρ και πειραματίζεται με το ψηφιακό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας (CBDC) – το ψηφιακό μπολιβάρ της Βενεζουέλας.

Την 1η Οκτωβρίου, η κεντρική τράπεζα ξεκίνησε την κυκλοφορία του CBDC (το Petro, ένα κρυπτονόμισμα που υποστηρίζεται από πετρέλαιο που ξεκίνησε από την κυβέρνηση τον Φεβρουάριο του 2018).

Για τον υπερπληθωρισμό που αντιμετωπίζει η Βενεζουέλα, η έναρξη λειτουργίας του κεντρικού ψηφιακού νομίσματος θεωρείται προσωρινή λύση για τα προβλήματα έκδοσης μετρητών της χώρας.

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Nicholas Otieno 

Article: https://blockchain.news/news/venezuela-main-airport-accept-cryptos-payment-flight-tickets-services

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)