Τα δεδομένα της αλυσίδας δείχνουν ότι οι φάλαινες Bitcoin (BTC) «κρατούνται» καθώς το BTC πλησιάζει τα 60.000 δολάρια

Η πρόσφατη εποικοδομητική δράση τιμών του Bitcoin (BTC) αντικατοπτρίζει ανοδικές τάσεις στη συσσώρευση και τη συμπεριφορά HODLing, καθώς και αυξημένη δραστηριότητα στην αλυσίδα και αυξημένη χρήση δικτύου, αποκάλυψε η έκθεση της Glassnode για την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου.

Ωστόσο, σε συγχρονισμό με τη θετική δράση για τις τιμές, οι αγορές παραγώγων κατέγραψαν εισροή ανοικτού ενδιαφέροντος, ασφαλιστήρια συμβολαίου μελλοντικής εκπλήρωσης και θετικά επιτόκια χρηματοδότησης, τα οποία, σύμφωνα με τον πάροχο δεδομένων blockchain και πληροφοριών, ενισχύουν την πιθανότητα «συμπίεσης μόχλευσης».

Βασικές αρχές της αλυσίδας
Κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, η τιμή του Bitcoin παρέμεινε εντός ενός περιορισμένου εύρους ενοποίησης, καθώς το κρυπτονόμισμα διαπραγματεύτηκε μεταξύ $ 53.657 και $ 56.250.

Μετά από ένα ισχυρό ράλι από τα χαμηλά επίπεδα του περασμένου μήνα, η αγορά κατάφερε να διατηρήσει τα κέρδη, καθώς η δραστηριότητα της αλυσίδας αυξήθηκε.

«Οι ενεργές οντότητες, ο αριθμός των μεμονωμένων συμμετεχόντων σε αλυσίδα κάθε μέρα, αυξήθηκε κατά 19% σε αυτήν την εβδομάδα, φτάνοντας περίπου τις 291 χιλιάδες ενεργές οντότητες την ημέρα. Αυτή η τιμή είναι ισοδύναμη με τις μετρήσεις από τα τέλη του 2020 στην αρχή του τελευταίου bull run », γράφει η έκθεση.

Ενώ υπενθυμίζει ότι η ενισχυμένη δραστηριότητα του δικτύου «συσχετίστηκε ιστορικά με το αυξανόμενο ενδιαφέρον για το περιουσιακό στοιχείο κατά τις πρώτες φάσεις ταυρομαχικών αγορών», η έκθεση συνέχισε να αποκαλύπτει ότι η τυπική αξία νομισμάτων των συναλλαγών έχει επίσης αυξηθεί.

Από τα μέσα Σεπτεμβρίου, το μέσο μέγεθος συναλλαγής αυξήθηκε σε πάνω από 1,3 BTC, σύμφωνα με τα στοιχεία της Glassnode.

«Ένα αυξημένο τυπικό μέγεθος συναλλαγής δεν είναι συνώνυμο με την ανατίμηση των τιμών, αλλά είναι ενδεικτικό μεγαλύτερων και ακόμη και θεσμικών μεγεθών ροών κεφαλαίου που υπάρχουν στην αλυσίδα», επισημαίνεται στην έκθεση.

Επιπλέον, η αξία του δολαρίου του όγκου που κινείται σε αλυσίδα αυξήθηκε επίσης την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Glassnode.

Ο όγκος μεταφοράς (USD) ως ποσοστό του πραγματοποιηθέντος ορίου έσπασε πάνω από το όριο του 3%, το οποίο είναι ένα άλλο ιστορικά ανοδικό σήμα, που υποδηλώνει αύξηση της ζήτησης για διακανονισμό αξίας εντός αλυσίδας, αποκάλυψε η έκθεση.

Ο λόγος μεταξύ των δύο μετρήσεων “δίνει μια αίσθηση του επιπέδου του όγκου της ζήτησης σε σχέση με την αξία της προσφοράς νομισμάτων που αποτιμάται τη στιγμή που δαπανήθηκε τελευταία φορά στην αλυσίδα”.

Εν τω μεταξύ, η προσφορά που κατέχουν οι Μακροπρόθεσμοι Κάτοχοι (LTH), αποκάλυψε την ισχυρή επιμονή της νοοτροπίας HODLing.

«Από τον Ιούλιο, η συσσώρευση LTH/HODLing ήταν αρκετά συνεπής μεταξύ 13,6 και 15,0x έκδοσης, υποδεικνύοντας ότι ο αριθμός των κερμάτων που βγήκαν από την κυκλοφορία είναι σημαντικά μεγαλύτερος από αυτόν που κόπηκε πρόσφατα», αναφέρεται στην έκθεση.

Ο λόγος μακροπρόθεσμης προμήθειας κατόχου προς έκδοση, ο οποίος εμφανίζεται με ροζ χρώμα, που αντιπροσωπεύει την πολλαπλή μηνιαία έκδοση κερμάτων που συσσωρεύεται/HODLed (+ve) ή διανέμεται (-ve) από LTHs.

Αγορές παραγώγων

«Τα ανοικτά επιτόκια μελλοντικής εκπλήρωσης αυξήθηκαν κατά 5,6 δισεκατομμύρια δολάρια (+45%) από τα χαμηλά του Σεπτεμβρίου», διαβάζεται στην έκθεση, υπογραμμίζοντας ότι «αυτό το μέγεθος ανοικτού ενδιαφέροντος είναι παρόμοιο με εκείνο στις αρχές Σεπτεμβρίου και στα μέσα Μαΐου, και τα δύο προηγήθηκε σημαντικών μακρών πιέσεων ».

 

“Οι διαρκείς swap markets αυξάνονται επίσης ολοένα και περισσότερο ανοδικά την τελευταία εβδομάδα, με τα επιτόκια χρηματοδότησης να διαπραγματεύονται μεταξύ +0,01% και +0,02% σε όλα τα ανταλλακτήρια”, πρόσθεσε η έκθεση, ενώ σημείωσε μια άλλη τάση που πρέπει να δοθεί προσοχή, αφού ” η πιθανότητα βραχυπρόθεσμης αστάθειας που οδηγείται από μακροχρόνια πίεση αυξάνεται παράλληλα με τα αυξημένα επιτόκια χρηματοδότησης και την αύξηση του ανοικτού ενδιαφέροντος.

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: ANA GRABUNDZIJA

Article: https://cryptoslate.com/on-chain-data-shows-bitcoin-btc-whales-are-hodling-on-as-btc-nears-60000/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)