Τα 5 κορυφαία κρυπτονομίσματα για να παρακολουθήσετε αυτήν την εβδομάδα: BTC, LUNA, ATOM, XTZ, AXS

Το συναίσθημα στις αγορές κρυπτονομισμάτων μπορεί να αλλάξει γρήγορα όπως φαίνεται από τον δείκτη Crypto Fear and Greed Index, ο οποίος έχει αυξηθεί από τα επίπεδα του ακραίου φόβου στις 30 Σεπτεμβρίου σε ουδέτερο σήμερα. Το συναίσθημα μπορεί να βελτιωθεί περαιτέρω εάν το Bitcoin (BTC) ξεσπάσει και διατηρηθεί πάνω από το ψυχολογικά κρίσιμο επίπεδο στα $ 50,000.

Ένα σημαντικό γεγονός που μπορεί να ενισχύσει το βραχυπρόθεσμο συναίσθημα είναι η απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) σχετικά με τις εφαρμογές κεφαλαίων με χρηματιστήριο Bitcoin (ETF). Παρόλο που η SEC παρέτεινε την προθεσμία τεσσάρων αιτήσεων Bitcoin ETF κατά 45 ημέρες την 1η Οκτωβρίου, ο ανώτερος αναλυτής ETF του Bloomberg, Eric Balchunas, είναι αισιόδοξος ότι ένα Bitcoin ETF που υποστηρίζεται από το μέλλον μπορεί να λάβει το πράσινο σήμα μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου.


Καθημερινή προβολή δεδομένων αγοράς κρυπτονομισμάτων. Πηγή: Coin360

Ο Balchunas είπε ότι οι εφαρμογές ETF που βασίζονται σε futures Bitcoin, οι οποίες έχουν λάβει υποστήριξη από τον πρόεδρο της SEC Garry Gensler, “είναι πολύ ζωντανές και πιθανότατα σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα (πιστεύουμε ότι η πιθανότητα 75% εγκρίθηκε τον Οκτώβριο)”.

Εάν οι ταύροι βασιστούν στην πρόσφατη ενίσχυση του Bitcoin και ξεπεράσουν το εμπόδιο στα $ 50,000, πολλά altcoins ενδέχεται να πάρουν δυναμική. Ας μελετήσουμε τα γραφήματα των κορυφαίων 5 κρυπτονομισμάτων που μπορεί να ξεπεράσουν βραχυπρόθεσμα.

BTC/USDT
Το Bitcoin έσπασε πάνω από τον απλό κινητό μέσο όρο των 50 ημερών (46.633 $) την 1η Οκτωβρίου, αλλά οι αρκούδες προσπαθούν να σταματήσουν την ανάκαμψη κοντά στην αντίσταση στα 48.843,20 $. Ωστόσο, ένα θετικό σημάδι είναι ότι οι ταύροι δεν επέτρεψαν η τιμή να πέσει κάτω από το SMA 50 ημερών.


BTC/USDT ημερήσιο γράφημα. Πηγή: TradingView

Ο εκθετικός κινούμενος μέσος όρος των 20 ημερών ($ 45,141) έχει εμφανιστεί και ο δείκτης σχετικής ισχύος (RSI) βρίσκεται στη θετική περιοχή, υποδεικνύοντας πλεονέκτημα για τους ταύρους. Εάν οι αγοραστές αυξήσουν την τιμή πάνω από $ 48.843,20, το ζεύγος BTC/USDT θα μπορούσε να συγκεντρωθεί στα $ 52,920.

Αυτό το επίπεδο μπορεί να λειτουργήσει και πάλι ως σκληρή αντίσταση, αλλά αν οι ταύροι διογκωθούν, το μοτίβο κεφαλής και ώμων θα ακυρωθεί. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση της ορμής και το ζευγάρι θα μπορούσε να ανέλθει στα $ 60.000.

Σε αντίθεση με αυτήν την υπόθεση, εάν η τιμή μειωθεί από το τρέχον επίπεδο και σπάσει κάτω από τους κινητούς μέσους όρους, θα υποδηλώσει ότι υψηλότερα επίπεδα προσελκύουν επιθετικές πωλήσεις από τις αρκούδες. Το ζευγάρι ενδέχεται στη συνέχεια να πέσει στα $ 40.000.


BTC/USDT 4ωρο διάγραμμα. Πηγή: TradingView

Και οι δύο κινητοί μέσοι όροι στο γράφημα 4 ωρών έχουν κλίση προς τα πάνω και ο RSI βρίσκεται κοντά στη ζώνη υπεραγοράς, υποδεικνύοντας ότι η διαδρομή της μικρότερης αντίστασης είναι προς τα πάνω. Η τιμή σταθεροποιείται σε περιορισμένο εύρος μεταξύ 47.000 και 48.495 δολαρίων εδώ και αρκετό καιρό.

Εάν οι ταύροι αυξήσουν την τιμή πάνω από τα 48.843 δολάρια, το ζευγάρι θα μπορούσε να φτάσει στο ψυχολογικό επίπεδο στα 50.000 δολάρια και στη συνέχεια να αμφισβητήσει τη σκληρή αντίσταση στα 52.920 δολάρια.

Αντίθετα, εάν η τιμή μειωθεί και σπάσει κάτω από το 20-EMA, θα υποδηλώσει ότι οι βραχυπρόθεσμοι traders πραγματοποιούν κέρδη. Το ζευγάρι θα μπορούσε στη συνέχεια να πέσει στα $ 45.000 και αργότερα στο 50-SMA.

LUNA/USDT
Το LUNA του πρωτοκόλλου Terra έσπασε πάνω από τη γραμμή πτωτικής τάσης στις 2 Οκτωβρίου και οι ταύροι το ακολούθησαν με ένα διάλειμμα πάνω από το υψηλό όλων των εποχών στα 45,01 $ σήμερα. Ωστόσο, το μακρύ φυτίλι στο σημερινό κηροπήγιο υποδηλώνει ότι οι αρκούδες προσπαθούν να υπερασπιστούν το επίπεδο των 45,01 δολαρίων επιθετικά.


Ημερήσιο διάγραμμα LUNA/USDT. Πηγή: TradingView

Εάν η τιμή μειωθεί από το τρέχον επίπεδο, αλλά ανακάμψει από τη γραμμή της πτωτικής τάσης, θα υποδηλώσει ότι το συναίσθημα παραμένει θετικό και οι traders αγοράζουν με πτώση.

Οι ταύροι θα κάνουν μια ακόμη προσπάθεια να αυξήσουν την τιμή πάνω από τη ζώνη αντίστασης των 45,01 $ στα 46,17 $ και να ξεκινήσουν το επόμενο σκέλος της ανοδικής τάσης. Το ψυχολογικό επίπεδο στα $ 50 μπορεί να λειτουργήσει ως αντίσταση, αλλά αν ξεπεραστεί, το ζεύγος LUNA/USDT μπορεί να συγκεντρωθεί στα $ 65.

Αντίθετα, εάν η τιμή μειωθεί και σπάσει κάτω από το 20ήμερο EMA ($ 36,30), η επόμενη στάση θα μπορούσε να είναι το SMA 50 ημερών ($ 32,97). Ένα διάλειμμα κάτω από αυτήν την υποστήριξη θα υποδηλώνει ότι οι ταύροι χάνουν το κράτημα τους.


Διάγραμμα 4 ωρών LUNA/USDT. Πηγή: TradingView

Αν και οι ταύροι ώθησαν την τιμή πάνω από τα 45,01 δολάρια, το μακρύ φυτίλι στο κηροπήγιο δείχνει να πωλείται σε υψηλότερα επίπεδα. Οι αρκούδες προσπαθούν αυτή τη στιγμή να παγιδεύσουν τους επιθετικούς ταύρους που μπορεί να έχουν ξεπεράσει τα 45,01 $.

Η πρώτη υποστήριξη για τα αρνητικά είναι το 20-EMA. Μια ισχυρή αναπήδηση από αυτήν την υποστήριξη θα υποδηλώσει ότι το συναίσθημα παραμένει θετικό. Οι ταύροι προσπαθούν στη συνέχεια να προωθήσουν την τιμή πάνω από τα 46,17 $.

Εναλλακτικά, ένα διάλειμμα κάτω από το 20-EMA θα μπορούσε να μειώσει την τιμή στο 50-SMA. Εάν αυτή η υποστήριξη σπάσει, το pullback μπορεί να εμβαθύνει στα $ 33.

ATOM/USDT
To Cosmos (ATOM) κράτησε με επιτυχία το επίπεδο ξεμπλοκαρίσματος στα 32,32 $ στις 29 Σεπτεμβρίου, γεγονός που υποδηλώνει ότι το συναίσθημα παραμένει θετικό και οι ταύροι αγοράζουν με πτώση.


Ημερήσιο διάγραμμα ATOM/USDT. Πηγή: TradingView

Οι ταύροι έσπρωξαν την τιμή πάνω από το EMA των 20 ημερών (35,88 $) στις 30 Σεπτεμβρίου, αλλά η δυναμική δεν κατάφερε να αυξηθεί. Αυτό υποδηλώνει ότι οι αρκούδες δεν έχουν πετάξει ακόμα και πουλάνε σε συλλαλητήρια. Οι ταύροι θα πρέπει να ωθήσουν και να διατηρήσουν την τιμή πάνω από τα 44,80 $ για να σηματοδοτήσουν την επανάληψη της ανοδικής τάσης.

Το μακρύ φυτίλι στο σημερινό κηροπήγιο υποδηλώνει την πώληση σε υψηλότερα επίπεδα. Εάν η τιμή μειωθεί από το τρέχον επίπεδο και σπάσει κάτω από το EMA των 20 ημερών, οι αρκούδες θα κάνουν μια ακόμη προσπάθεια να βυθίσουν την τιμή κάτω από τα 32,32 $. Εάν επιτύχουν, το ζεύγος ATOM/USDT θα μπορούσε να πέσει στο SMA 50 ημερών ($ 28,54).


Διάγραμμα 4 ωρών ATOM/USDT. Πηγή: TradingView

Το ζεύγος απέρριψε από τη γραμμή αντίστασης του συμμετρικού τριγώνου, υποδεικνύοντας ότι οι αρκούδες υπερασπίζονται αυτό το επίπεδο επιθετικά. Εάν η τιμή ανακάμψει από τους κινητούς μέσους όρους, οι ταύροι θα κάνουν άλλη μια προσπάθεια να σπρώξουν την τιμή πάνω από το τρίγωνο.

Εάν τα καταφέρουν, το ζευγάρι θα μπορούσε να συγκεντρωθεί στα 44,80 $ και στη συνέχεια στο ψυχολογικό επίπεδο στα 50 $. Ένα σπάσιμο και κλείσιμο πάνω από αυτό το επίπεδο θα μπορούσε να ανοίξει τις πόρτες για μια ανοδική κίνηση προς τον στόχο πρότυπο στα 57,61 $.

Αντίθετα, εάν η τιμή πέσει κάτω από τους κινητούς μέσους όρους, η επόμενη στάση θα μπορούσε να είναι η γραμμή υποστήριξης. Εάν αυτό το επίπεδο σπάσει, το ζευγάρι θα μπορούσε να πέσει στα $ 28,83 και στη συνέχεια στα $ 24,50.

XTZ/USDT
Ο Tezos (XTZ) ανέκαμψε από το SMA 50 ημερών ($ 5,50) στις 29 Σεπτεμβρίου και η δυναμική αυξήθηκε αφού οι ταύροι ανέβασαν την τιμή πάνω από το EMA των 20 ημερών ($ 6,40) στις 30 Σεπτεμβρίου.


Ημερήσιο διάγραμμα XTZ/USDT. Πηγή: TradingView

Η διαρκής αγορά ώθησε την τιμή πάνω από τη ζώνη γενικής αντίστασης στα 8,03 $ στα 8,42 $. Και οι δύο κινητοί μέσοι όροι έχουν κλίση προς τα πάνω και ο RSI βρίσκεται κοντά στην περιοχή υπεραγοράς, υποδεικνύοντας ότι οι ταύροι έχουν τον έλεγχο.

Εάν οι ταύροι διατηρήσουν την τιμή πάνω από 8,42 $, θα προτείνει την έναρξη μιας νέας ανοδικής τάσης. Σε αντίθεση με αυτήν την υπόθεση, εάν οι αρκούδες τραβήξουν και διατηρήσουν την τιμή κάτω από 8,03 $, θα προτείνει κράτηση κερδών σε υψηλότερα επίπεδα. Το ζεύγος XTZ/USDT θα μπορούσε στη συνέχεια να πέσει στο EMA 20 ημερών.


Χάρτης 4 ωρών XTZ/USDT. Πηγή: TradingView

Το γράφημα 4 ωρών δείχνει τον σχηματισμό ενός συμμετρικού μοτίβου τριγώνου, το οποίο συνήθως λειτουργεί ως μοτίβο συνέχειας. Οι ταύροι έσπρωξαν την τιμή πάνω από το τρίγωνο και κράτησαν με επιτυχία το επίπεδο ξεμπλοκαρίσματος, υποδεικνύοντας την έναρξη μιας ανοδικής κίνησης.

Αυτή η ρύθμιση έχει στόχο μοτίβου στα 11,33 $. Η άνοδος του 20-EMA και του RSI στη ζώνη υπεραγοράς υποδηλώνουν ότι οι ταύροι έχουν πλεονέκτημα.

Το πρώτο σημάδι αδυναμίας θα είναι κοντά στα $ 8,03. Αυτό θα μπορούσε να ανοίξει τις πόρτες για επανάληψη του 20-EMA. Μια ισχυρή ανάκαμψη από αυτό το επίπεδο υποδηλώνει ότι το συναίσθημα παραμένει θετικό και ότι οι έμποροι αγοράζουν με πτώση. Αντίστροφα, μια διακοπή κάτω από το 20-EMA θα μπορούσε να μειώσει την τιμή στα $ 7 και αργότερα στα $ 6,50.

AXS/USDT
Το Axie Infinity (AXS) εκτινάχθηκε πάνω από το προηγούμενο υψηλό όλων των εποχών στα 94,67 $ την 1η Οκτωβρίου, γεγονός που υποδηλώνει την επανάληψη της ανοδικής τάσης. Ένα κέρμα που χτυπά ένα νέο υψηλό όλων των εποχών είναι ένα θετικό σημάδι καθώς δείχνει έντονη ζήτηση από τους traders.


Καθημερινό γράφημα AXS/USDT. Πηγή: TradingView

Το ζεύγος AXS/USDT αντιμετωπίζει αντίσταση κοντά στα 120,57 $, αλλά το θετικό σημάδι είναι ότι οι ταύροι δεν έχουν αφήσει πολύ έδαφος. Αυτό δείχνει ότι οι έμποροι δεν βιάζονται να κλείσουν κέρδη μετά το πρόσφατο ράλι και αγοράζουν τις πτώσεις.

Το 20ήμερο EMA (77 $) έχει αρχίσει να εμφανίζεται και ο RSI βρίσκεται στη ζώνη υπεραγοράς, υποδεικνύοντας ότι οι ταύροι έχουν το πάνω χέρι. Εάν οι αγοραστές αυξήσουν την τιμή πάνω από τα 120,57 $, το ζευγάρι θα μπορούσε να ξεκινήσει τη βόρεια πορεία του προς $ 150 και στη συνέχεια $ 165,58.

Σε αντίθεση με αυτήν την υπόθεση, εάν οι αρκούδες τραβήξουν την τιμή κάτω από το επίπεδο ανάλυσης στα 94,67 $, μπορεί να οδηγήσει σε επιθετική κράτηση κερδών από τους traders και το ζευγάρι μπορεί στη συνέχεια να πέσει στο EMA 20 ημερών.


Διάγραμμα 4 ωρών AXS/USDT. Πηγή: TradingView

Το ζευγάρι έχει ανακάμψει από $ 103,22 και οι ταύροι προσπαθούν αυτή τη στιγμή να αυξήσουν την τιμή πάνω από την γενική αντίσταση στα $ 110,50. Οι αυξανόμενοι κινούμενοι μέσοι όροι και ο RSI στη ζώνη υπεραγοράς υποδεικνύουν ότι η διαδρομή της μικρότερης αντίστασης είναι προς τα πάνω.

Εάν οι αγοραστές αυξήσουν την τιμή πάνω από τα 110,50 $, το ζευγάρι θα μπορούσε να δοκιμάσει ξανά την κρίσιμη αντίσταση στα 120,57 $. Ένα σπάσιμο και κλείσιμο πάνω από αυτό το επίπεδο θα μπορούσε να σηματοδοτήσει την επανάληψη της ανοδικής τάσης.

Από την άλλη πλευρά, εάν η τιμή μειωθεί από την γενική αντίσταση, το ζεύγος μπορεί να σταθεροποιηθεί για κάποιο χρονικό διάστημα πριν ξεκινήσει η επόμενη κίνηση κατεύθυνσης. Το πρώτο σημάδι αδυναμίας θα είναι ένα διάλειμμα και κλείσιμο κάτω από το 20-EMA. Μια τέτοια κίνηση υποδηλώνει ότι η ανοδική τάση έχει εξασθενήσει και η προσφορά υπερβαίνει τη ζήτηση.

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: RAKESH UPADHYAY

Article: https://cointelegraph.com/news/top-5-cryptocurrencies-to-watch-this-week-btc-luna-atom-xtz-axs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)