Το Ελ Σαλβαδόρ εξόρυξε το πρώτο του Bitcoin χρησιμοποιώντας ηφαιστειακή ενέργεια

Ο Nayib Bukele – πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ – πρόσφατα έγραψε στο Twitter με ορισμένους αριθμούς εξόρυξης. Φαίνεται ότι η αναπτυσσόμενη ηφαιστειακή μονάδα εξόρυξης της χώρας παρήγαγε το πρώτο της Bitcoin.

Ηφαιστειακό Bitcoin
Όπως αποκάλυψε ο Bukele νωρίτερα σήμερα, τα κέρδη που παράγονται από το ηφαίστειο είναι ακόμα μικρά. Ωστόσο, ο πρόεδρος φαινόταν ακόμα ενθουσιασμένος για να ξεκινήσει το έργο, δείχνοντας τους νέους αριθμούς του μαζί με ένα emoji καρδιάς.

Κατά τη στιγμή της δημοσίευσης, η μονάδα δεν είχε λάβει πληρωμές bitcoin. Ωστόσο, η εικόνα έδειχνε 0,004 bitcoin σε εκκρεμότητα πληρωμής και περίπου 0,006 bitcoin που ετοιμαζόταν να εξορυχθούν. Συνολικά, η διευκόλυνση ήταν έτοιμη να λάβει περίπου το ένα εκατοστό του bitcoin-ή 470 δολάρια ΗΠΑ με τις σημερινές τιμές.

“Εξακολουθούμε να δοκιμάζουμε και να εγκαθιστούμε”, είπε ο Bukele, “αλλά αυτή είναι επίσημα η πρώτη εξόρυξη #Bitcoin από τον #ηφαιστειακό κώδικα.”

Ο πρόεδρος μοιράστηκε ένα βίντεο του «ηφαιστείου» πριν από λίγες ημέρες, συμπεριλαμβανομένης της εναέρια όψης της νέας του εξορυκτικής εγκατάστασης. Το βίντεο έδειξε ότι παράγεται ηλεκτρική ενέργεια χρησιμοποιώντας το ηφαίστειο ενώ, παράλληλα με έναν άντρα που κανονίζει μια σειρά ASIC. Η αποκάλυψη – την οποία ονόμασε “Πρώτα βήματα” – έλαβε πολύ θετικά σχόλια μέσω του Twitter.

Ομοίως, ο Bukele έλαβε πολλά συγχαρητήρια για το ορόσημό του σήμερα, συμπεριλαμβανομένου του διαβόητου Bitcoin HODLer Michael Saylor.

Φιλικό προς το περιβάλλον HODLing και εξόρυξη
Η νέα εγκατάσταση συμβάλλει στην προφανή προσπάθεια του Ελ Σαλβαδόρ να κάνει HODL όσο το δυνατόν περισσότερο Bitcoin. Λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν, το έθνος αγόρασε άλλα 150 bitcoin, ανεβάζοντας τα συνολικά του αποθέματα σε 700. Αυτό ήρθε λίγες μέρες αφότου το έθνος έγινε η πρώτη χώρα που νομιμοποίησε το BTC ως μέσο πληρωμής.

Είναι επίσης μια φιλική προς το περιβάλλον μέθοδος εξόρυξης χρησιμοποιώντας την ανεκμετάλλευτη ενέργεια μέσα στο ηφαίστειο χωρίς κόστος άνθρακα. Πολλοί έχουν επικρίνει το σύστημα proof of work του Bitcoin επειδή είναι πολύ επιβλαβές για το περιβάλλον λόγω της κατανάλωσης ενέργειας. Ωστόσο, οι περιβαλλοντικές ζημίες από το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα τείνουν να είναι υπερβολικές, καθώς σχεδόν το ήμισυ της συνολικής ισχύος κατακερματισμού παράγεται από βιώσιμες πηγές.

Ακόμα και ο Έλον Μασκ, ο οποίος σταμάτησε να δέχεται πληρωμές Bitcoin τον Μάιο λόγω ανησυχιών για το κλίμα, παραδέχεται ότι το δίκτυο γίνεται ήδη πιο βιώσιμο.

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author:  

Article: https://cryptopotato.com/el-salvador-mined-its-first-bitcoin-using-volcanic-energy/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)