Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ δεν έχει καμία πρόθεση να απαγορεύσει τα κρυπτονομίσματα, λέει ο πρόεδρος Πάουελ

Μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών του Σώματος, ο πρόεδρος της Federal Reserve των ΗΠΑ, Jerome Powell, δήλωσε ότι η αρχή δεν έχει στόχο να απαγορεύσει τα κρυπτονομίσματα.

Σύμφωνα με τον Πάουελ, ο οποίος απάντησε στα προηγούμενα σχόλιά του ότι τα κρυπτονομίσματα θα μπορούσαν να αντικατασταθούν από ένα ψηφιακό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας (CBDC), η αγορά κρυπτονομισμάτων θα πρέπει να ρυθμιστεί σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους.

Ίδια δραστηριότητα, ίδιος κανονισμός
Νωρίτερα αυτήν την Πέμπτη, ο Πάουελ κατέθεσε ενώπιον της Επιτροπής, η οποία εποπτεύει όλα τα τμήματα των τομέων της στέγασης και των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των τραπεζών, των ασφαλίσεων, των ακινήτων, των δημόσιων και υποβοηθούμενων κατοικιών και των κινητών αξιών.

Απαντώντας σε ερώτηση του Ρεπουμπλικάνου εκπροσώπου Τεντ Μπαντ της Βόρειας Καρολίνας, ο Πάουελ διαβεβαίωσε ότι δεν εξετάζεται η απαγόρευση κρυπτονομισμάτων τύπου Κίνας.

Η ερώτηση του Budd ήρθε ως απάντηση στα παλαιότερα σχόλια του Πάουελ σχετικά με τη ρύθμιση του σταθερού νομίσματος και τις συνεχείς συζητήσεις της κεντρικής τράπεζας σχετικά με την έκδοση CBDC.

Σύμφωνα με τον Πάουελ, το «αρκετά ευρέως κατανοητό» CBDC θα μπορούσε να εκτελέσει μερικές από τις ίδιες λειτουργίες με τα κρυπτονομίσματα αλλά χωρίς ρυθμιστικούς κινδύνους.

“Τα Stablecoins είναι σαν τα ταμεία της αγοράς χρήματος, είναι σαν τραπεζικές καταθέσεις, αλλά είναι, σε κάποιο βαθμό, εκτός της κανονιστικής περιμέτρου και είναι σκόπιμο να ρυθμιστούν”, δήλωσε ο Πάουελ.

«Ίδια δραστηριότητα, ίδιος κανονισμός», πρόσθεσε.

Ανάπτυξη ρυθμιστικού πλαισίου για κρυπτονομίσματα
Οι δηλώσεις του Πάουελ ήρθαν εν μέσω μιας ιογενούς συζήτησης σχετικά με τον κανονισμό κρυπτονομισμάτων στις ΗΠΑ, η οποία εντάθηκε τους τελευταίους μήνες.

Η πιο επακόλουθη απαγόρευση κρυπτονομισμάτων της Κίνας μέχρι σήμερα και ο αυξανόμενος ρυθμιστικός έλεγχος στην εσωτερική αγορά προκάλεσαν προσβλητικές αντιδράσεις τόσο από εσωτερικούς παράγοντες όσο και από κυβερνητικούς αξιωματούχους, οι οποίοι άρχισαν να επιμένουν σε διαφανή και σαφή καθοδήγηση από τον αμερικανικό παρατηρητή, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC).

Δεδομένου ότι η εφαρμογή του ισχύοντος κανονισμού για τα χρεόγραφα σε κρυπτονομίσματα θα μπορούσε δυνητικά να διώξει τις επιχειρήσεις κρυπτονομισμάτων από τη χώρα, η ανάπτυξη ενός αντικειμενικού, λιγότερο εχθρικού πλαισίου της βιομηχανίας συνεχίζει να αποκαλύπτεται ως στρατηγική απόφαση.

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: ANA GRABUNDZIJA

Article: https://cryptoslate.com/u-s-federal-reserve-has-no-intention-to-ban-cryptocurrencies-chairman-powell-says/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)