Το «Uptober» εισάγει 160 δισεκατομμύρια δολάρια στην αγορά κρυπτονομισμάτων καθώς τα επιτόκια των κεντρικών τραπεζών μειώνονται περαιτέρω

Με εισροές άνω των 160 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην αγορά κρυπτονομισμάτων σε λίγο περισσότερο από μισή ημέρα, η αγορά αυξήθηκε από 1,901 τρισεκατομμύρια δολάρια σε 2,065 τρισεκατομμύρια δολάρια, ωθώντας το Bitcoin (BTC) σε πάνω από 47,000 δολάρια καθώς ξεκινά το “Uptober”.

Παρά την απαγόρευση της Κίνας από τα κρυπτονομίσματα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η αγορά αυξήθηκε, την 1η Οκτωβρίου, σε αυτό που η κοινότητα κρυπτονομισμάτων ονόμασε «Uptober», σχετικά με το ιστορικά επιτυχημένο τέταρτο τρίμηνο για το BTC.

Από την άλλη πλευρά, μεγάλες χώρες όπως οι ΗΠΑ (-5,2%), το Ηνωμένο Βασίλειο (-3,1%), ο Καναδάς (-3,9%), η Αυστραλία (3,7%) και η Αργεντινή (-13,4%) αντιμετωπίζουν όλες αρνητικά ποσοστά κεντρικής τράπεζας.

Αυτό σύμφωνα με ένα tweet του Charlie Bilello, ιδρυτή και διευθύνοντος συμβούλου της Compound Capital Advisors, ο οποίος ανέφερε ότι τα δεδομένα βασίζονται σε επιτόκια μείον πληθωρισμό, καθιστώντας αυτό ιδιαίτερα σημαντικό σε αυτό το πλαίσιο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Microstrategy λέει ότι οι επενδυτές υποφέρουν
Επιπλέον, σχετικά με το tweet του Bilello, ο CEO της MicroStrategy, Michael Saylor, υποστήριξε ότι τα δημοσιευμένα ποσοστά πληθωρισμού είναι ονομαστικά μέτρα ΔΤΚ που εκδόθηκαν από την κυβέρνηση.

Έτσι, όπως μετράται από την αύξηση της αξίας των περιουσιακών στοιχείων, ο πραγματικός νομισματικός πληθωρισμός είναι πολύ μεγαλύτερος σε όλες τις χώρες. Επομένως, οι επενδυτές υποφέρουν από αρνητικές πραγματικές αποδόσεις σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ό, τι δείχνουν τα στοιχεία.

Ο Σάιλορ σχολίασε:

«Παρουσία ανεξέλεγκτου πληθωρισμού, τα μετρητά και τα πιστωτικά μετατρέπονται σε καταρρέουσες υποχρεώσεις. Μετατρέψτε τον ισολογισμό σας σε #bitcoin για να μετατρέψετε τις υποχρεώσεις σε περιουσιακά στοιχεία ».

Το ναυαρχικό ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο είναι προς το παρόν αυξημένο κατά 10,03%, διαπραγματεύεται στα 47,355 $, σύμφωνα με την CoinMarketCap.com. Ως αποτέλεσμα, πολλοί κορυφαίοι αναλυτές κρυπτονομισμάτων παραμένουν bullish καθώς κατά τη διάρκεια 20 λεπτών μεταξύ 6:25 π.μ. και 6:45 π.μ. το Bitcoin αυξήθηκε από 44,900 δολάρια σε σχεδόν 47,400 δολάρια παρά το ότι η Κίνα που απαγόρευσε το Bitcoin με τον εξέχοντα αναλυτή κρυπτονομισμάτων Πομπ να δηλώνει:

Η παγκόσμια αγορά κρυπτονομισμάτων
Επί του παρόντος, η συνολική αξία της αγοράς κρυπτονομισμάτων είναι τώρα στα 2,065 τρισεκατομμύρια δολάρια, αντιπροσωπεύοντας άνοδο 8,47% σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα. Επιπλέον, ολόκληρος ο όγκος της αγοράς κρυπτονομισμάτων τις τελευταίες 24 ώρες έφτασε τα 109,15 δισεκατομμύρια δολάρια, αντιπροσωπεύοντας άνοδο 17,30%.

 


Παγκόσμιο ανώτατο όριο αγοράς κρυπτονομισμάτων 1 ημέρας. Πηγή: CoinMarketCap.com

Ωστόσο, δεν ήταν όλοι ανοδικοί καθώς τις τελευταίες 24 ώρες, καθώς 60.825 traders ήταν Rekt, με αποτέλεσμα τη συνολική εκκαθάριση των 452,4 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τα δεδομένα της Bybt.


Συνολικές εκκαθαρίσεις. Πηγή: Bybt

Ελ Σαλβαδόρ εξόρυξη χρησιμοποιώντας καθαρή ενέργεια
Είναι ενδιαφέρον ότι το Ελ Σαλβαδόρ συνεχίζει να κάνει βήματα στον τομέα των κρυπτονομισμάτων μετά την επίσημη εξόρυξη του πρώτου Bitcoin χρησιμοποιώντας ηφαιστειακή ενέργεια.

Η ηφαιστειακή ενέργεια εισάγει μια νέα εποχή βιώσιμης εξόρυξης για ένα περιουσιακό στοιχείο που έχει υποστεί αρνητική κάλυψη λόγω του αποτυπώματος άνθρακα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αντίπαλοι του Bitcoin χρησιμοποίησαν την επίδραση του εμπορεύματος στο περιβάλλον ως δικαιολογία για την πλήρη απαγόρευση του νομίσματος.

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author:

Article:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)