Οι αρκούδες Ethereum φαίνονται να σκοράρουν την εβδομαδιαία με ημερομηνία λήξης των ETH options 340 εκατομμυρίων δολαρίων την Παρασκευή

Η τιμή του Ethereum (ETH) γνώρισε αρκετή μεταβλητότητα το τελευταίο διάστημα και προς έκπληξη πολλών traders, το επίπεδο των 4.000 δολαρίων συνεχίζει να παρουσιάζει σημαντική αντίσταση. Επί του παρόντος, η τιμή είναι σεβαστή προς το ανοδικό κανάλι, το οποίο ξεκίνησε τον Αύγουστο. Αλλά κάθε φορά που δοκιμάζεται η υποστήριξη, αυξάνεται ο κίνδυνος επιθετικής διόρθωσης. Έχοντας αυτό κατά νου, οι options των 340 εκατομμυρίων δολαρίων που λήγουν την 1η Οκτωβρίου πιθανότατα θα κυριαρχούν από τις options του ουδέτερου έως του bearish.

Οι ταύροι τοποθέτησαν μεγαλύτερα στοιχήματα για τη λήξη, αλλά φαίνεται ότι ήταν πολύ αισιόδοξα για την 1η Οκτωβρίου, οπότε οι options κλήσης (αγοράς) αξίας 215 εκατομμυρίων δολαρίων πλησιάζουν με την επικείμενη προσέγγιση της ημερομηνίας λήξης.

Είναι πιθανό ότι ο Ether θα μπορούσε να είναι θύμα της δικής του επιτυχίας, επειδή η ζήτηση για αποκεντρωμένες εφαρμογές χρηματοδότησης (DeFi) και η κοπή non fungible tokens (NFT) συνεχίζουν να φράζουν το δίκτυο. Αυτό έχει κάνει το μέσο gass fee να ξεπεράσει τα $ 20 τις τελευταίες δέκα ημέρες.

Οι μεγαλύτεροι καταναλωτές gass τις τελευταίες 24 ώρες. Πηγή: etherscan.io

Παρατηρήστε παραπάνω πώς το OpenSea, η μεγαλύτερη αγορά NFT, αντιπροσωπεύει πάνω από το 20% της χρήσης gass ολόκληρου του δικτύου Ethereum τις τελευταίες 24 ώρες.

Κατά την ανάλυση της απίστευτης ζήτησης για συναλλαγές blockchain, ο συνιδρυτής της Polygon, Sandeep Nailwal, λέει ότι είναι θέμα χρόνου να ξεπεράσει το Ethereum το Bitcoin ως το κυρίαρχο πρωτόκολλο layer-1.

Ωστόσο, οι αρνητικές ειδήσεις συνεχίζουν να εμφανίζονται καθώς η τέταρτη μεγαλύτερη ομάδα εξόρυξης Ethereum θα κλείσει τις δραστηριότητές της στην Κίνα, επικαλούμενη «ρυθμιστικές πολιτικές». Επιπλέον, η SparkPool, η δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα εξόρυξης Ether, θα σταματήσει επίσης αυτόν τον μήνα.

Όσον αφορά τη λήξη των options των 340 εκατομμυρίων δολαρίων την 1η Οκτωβρίου, οι ταύροι πρέπει να αυξήσουν την τιμή πάνω από τα 3.000 δολάρια για να αποφύγουν τη σημαντική πτωτική πίεση.

Τα options Ethereum συγκεντρώνουν ανοιχτό ενδιαφέρον για την 1η Οκτωβρίου. Πηγή: Bybt.com

Όπως σημειώθηκε παραπάνω, οι ταύροι αιφνιδιάστηκαν επειδή τα όργανα κλήσης (αγοράς) τοποθετήθηκαν στα 2.900 $ ή υψηλότερα. Κατά συνέπεια, εάν το Ether παραμείνει κάτω από την τιμή αυτή στις 17 Σεπτεμβρίου, μόνο 1,4 εκατομμύρια δολάρια αξίας neutral-to-bullish options κλήσεων θα ενεργοποιηθούν κατά τη λήξη.

Αυτό σημαίνει ότι μια επιλογή αξίας $ 3.000 καθίσταται άχρηστη εάν το ETH παραμείνει κάτω από αυτήν την τιμή στις 8:00 π.μ. UTC την 1η Οκτωβρίου.

Οι ταύροι έβαλαν περισσότερα στοιχήματα, αλλά υπάρχει μια παγίδα
Ο λόγος κλήσης προς πώληση 1,74 αντιπροσωπεύει τη μικρή διαφορά μεταξύ των options κλήσης (αγοράς) αξίας 215 εκατομμυρίων δολαρίων έναντι των options πώλησης 125 εκατομμυρίων δολαρίων. Αν και προτιμά τους ταύρους, αυτή η ευρύτερη άποψη χρειάζεται μια πιο λεπτομερή ανάλυση, επειδή μερικά από αυτά τα στοιχήματα είναι απίθανα λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα τιμή των 2.800 δολαρίων.

Παρακάτω είναι τα τέσσερα πιο πιθανά σενάρια για την τιμή Ether. Η ανισορροπία που ευνοεί οποιαδήποτε πλευρά αντιπροσωπεύει το θεωρητικό κέρδος από τη λήξη.

Ανάλογα με την τιμή λήξης, η ποσότητα των συμβάσεων κλήσεων (αγοράς) και πώλησης (πώλησης) διαρκεί:

Μεταξύ $ 2.400 και $ 2.500: 0 κλήσεις έναντι 38.050 θέσεων. Το καθαρό αποτέλεσμα είναι 95 εκατομμύρια δολάρια ευνοώντας τα προστατευτικά όργανα put (bear).
Μεταξύ $ 2.500 και $ 2.800: 100 κλήσεις έναντι 22.300 θέσεων. Το καθαρό αποτέλεσμα είναι 60 εκατομμύρια δολάρια ευνοώντας τα προστατευτικά όργανα τοποθέτησης (bear).
Μεταξύ $ 2.800 και $ 3.000: 2.300 κλήσεις έναντι 13.800 πωλήσεων. Το καθαρό αποτέλεσμα είναι 33 εκατομμύρια δολάρια ευνοώντας τα προστατευτικά όργανα τοποθέτησης (bear).
Μεταξύ $ 3.000 και $ 3.200: 9.600 κλήσεις έναντι 6.700 πωλήσεων. Το καθαρό αποτέλεσμα είναι ισορροπημένο μεταξύ bears και bulls.

Αυτή η ακατέργαστη εκτίμηση θεωρεί ότι τα δικαιώματα προαίρεσης κλήσης χρησιμοποιούνται αποκλειστικά σε ανοδικές στρατηγικές και θέτουν δικαιώματα προαίρεσης σε συναλλαγές ουδέτερης έως bearish. Ωστόσο, οι επενδυτές ενδέχεται να έχουν χρησιμοποιήσει πιο πολύπλοκες στρατηγικές που συνήθως περιλαμβάνουν διαφορετικές ημερομηνίες λήξης.

Οι bulls ναυαγούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο
Οι bears έχουν τον απόλυτο έλεγχο της λήξης της 1ης Οκτωβρίου και έχουν αρκετά κίνητρα για να συνεχίσουν να πιέζουν την τιμή κάτω από τα 2.800 $. Ωστόσο, πρέπει να λάβετε υπόψη ότι κατά τη διάρκεια αρνητικών τάσεων τιμών, όπως τώρα για το Ether, ένας πωλητής μπορεί να προκαλέσει αρνητική κίνηση 2%, τοποθετώντας μεγάλες προσφορές και πραγματοποιώντας επιθετικές πωλήσεις.

Από την άλλη πλευρά, οι bulls χρειάζονται μια θετική ταλάντευση τιμών 7%, παίρνοντας Ether πάνω από $ 3.000 για να εξισορροπήσουν τις επιλογές που λήγουν την 1η Οκτωβρίου, κολοσσιαίο έργο.

Εάν δεν υπάρξουν εκπλήξεις πριν από την 1η Οκτωβρίου, η τιμή του Ether θα πρέπει να συνεχίσει να διαπραγματεύεται κάτω από τα 2.800 $.

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: MARCEL PECHMAN

Article: https://cointelegraph.com/news/ethereum-bears-look-to-score-on-friday-s-340m-weekly-eth-options-expiry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)