Τα σημαντικά γεγονότα της εβδομάδας που πέρασε

Οι αγορές κρυπτονομισμάτων ανεβαίνουν στα ύψη αφού η Fed δεσμεύεται για εκτύπωση και η Evergrande σχεδιάζει να πληρώσει το χρέος της
Οι αγορές κρυπτονομισμάτων έδειχναν σημάδια ανάκαμψης κατά τη διάρκεια της εβδομάδας καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ δεσμεύτηκε να συνεχίσει τις συνήθειες δαπανών της, ενώ ο κινεζικός γίγαντας ακινήτων Evergrande κατάφερε να συνάψει συμφωνίες με τους ομολογιούχους για να αποφύγει την αθέτηση των μεγάλων δανειακών υποχρεώσεών της.

Η πιθανή αθέτηση του Evergrande σε χρέος αξίας 305 δισεκατομμυρίων δολαρίων ήταν ουσιαστικά μια ωρολογιακή βόμβα που κυλούσε στην παγκόσμια χρηματοπιστωτική αγορά, με ορισμένους να υποστηρίζουν ότι αυτή είναι η στιγμή της Lehman Brothers της Κίνας. Ωστόσο, η εταιρεία είναι ασφαλής για άμεσο χρόνο και τα νέα συνέπεσαν με μια αύξηση 11,3% στην τιμή του Bitcoin (BTC) την Τρίτη.

Η άνοδος της τιμής ακολούθησε επίσης τα σχόλια του προέδρου της Fed Jerome Powell, ο οποίος εξήγησε ότι η κεντρική τράπεζα σχεδιάζει να συνεχίσει το γελοίο επίπεδο μηνιαίων αγορών ομολόγων για το άμεσο μέλλον. Και οι δύο αναφορές υποδηλώνουν ότι το FUD που σχετίζεται με το Evergrande και τις συνήθειες δαπανών της Fed μπορεί τώρα να αναβληθεί για αργότερα.

 

Παλιά FUD, νέα πτώση της τιμής του BTC-Η «απαγόρευση» κρυπτονομισμάτων της εβδομάδας στην Κίνα προκαλεί πτώση της τιμής του Bitcoin 42.000 $
Μιλώντας για το FUD, η ανάκαμψη της αγοράς κρυπτονομισμάτων φαίνεται να είναι βραχύβια καθώς τα παλιά νέα σχετικά με την Κίνα ανακοινώθηκαν ξαφνικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας μια άμεση συντριβή των τιμών στην αγορά κρυπτονομισμάτων.

Κατά τη στιγμή της γραφής, το Bitcoin υποχωρεί 2,7%, το Ether (ETH) μειώνεται 6,4% και το FUD αυξάνεται 100%. Αυτή η αντίδραση ήταν το αποτέλεσμα ενός σημειώματος από τη Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας, ή PBOC, που ποινικοποιούσε σχεδόν κάθε δραστηριότητα κρυπτονομισμάτων εκτός από την κατοχή.

Ωστόσο, οι κινεζικοί σχολιαστές σημείωσαν ότι το PBOC δημοσίευσε τις ενημερωμένες οδηγίες στις 15 Σεπτεμβρίου, αλλά το δημοσίευσε στο Διαδίκτυο την Παρασκευή.

Φαίνεται περίεργο που η αγορά απάντησε στην Κίνα που απαγόρευσε ξανά τα κρυπτονομίσματα, καθώς δεν είναι σαν η τοπική κυβέρνηση να έχει κάνει κάτι για να ενθαρρύνει τον ενθουσιασμό για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία στη χώρα τελευταία. Σε αυτό το στάδιο, θα μπορούσαν κάλλιστα να το ξεπεράσουν και να απαγορεύσουν επίσης την κατοχή.

 

Ο Μπάιντεν θα προτείνει καθηγητή νομικών κατά των κρυπτονομισμάτων και κατά των μεγάλων τραπεζών για να διευθύνει το OCC
Την Πέμπτη, εμφανίστηκαν αναφορές ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν σκόπευε να προτείνει Καζακστανό-Αμερικανίδα δικηγόρο, ακαδημαϊκό και πρώην σύμβουλο πολιτικής Σάουλε Ομάροβα ως επικεφαλής του Γραφείου του Ελεγκτή του νομίσματος ή OCC.

Η Ομάροβα είναι κριτικός κρυπτονομισμάτων, η οποία επίσης δεν λατρεύει τις μεγάλες τράπεζες, αφού προηγουμένως είχε δεσμευτεί να «τερματίσει τις τραπεζικές δραστηριότητες όπως τις γνωρίζουμε». Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως καθηγήτρια νομικής στη Νομική Σχολή Cornell, αναμένεται να καταπολεμήσει τα κρυπτονομίσματα με αυστηρότερους κανονισμούς, καθώς πιστεύει ότι η βιομηχανία απειλεί τη σταθερότητα της οικονομίας.

Εάν επιβεβαιωθεί, τόσο οι τραπεζίτες όσο και οι υποστηρικτές κρυπτονομισμάτων ενδέχεται να βρεθούν για μερικές τριχωτές στιγμές καθώς η Ομάροβα εργάζεται μόνη της για να γκρεμίσει και τους δύο τομείς με το πρόσχημα της προστασίας της οικονομίας.

 

Τα αθλητικά NFT πυροδοτούν τον χρυσό, καθώς τα project συγκεντρώνουν 930 εκατομμύρια δολάρια σε μια εβδομάδα
Για να καθαρίσει ο ουρανίσκος, υπήρχαν bullish ειδήσεις στον τομέα NFT αυτήν την εβδομάδα, καθώς δύο εταιρείες γνωστές για συμβολικά αθλητικά συλλεκτικά έργα συγκέντρωσαν συνολικά χρηματοδότηση 930 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο προγραμματιστής παιχνιδιών NFT της Sorare με έδρα τη Γαλλία έκλεισε έναν γύρο χρηματοδότησης της σειράς Β ύψους 680 εκατομμυρίων δολαρίων υπό την ηγεσία της SoftBank σε αξία 4,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η Dapper Labs, η ομάδα πίσω από το blockchain Flow και το NBA Top Shot, ανακοίνωσε επίσης ένα γύρο χρηματοδότησης ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων με επικεφαλής το hedge fund Coatue που εστιάζει στην τεχνολογία.

Οι Sorare και Dapper Labs περιέγραψαν και τα δύο σχέδια για επέκταση του διακριτικού συλλεκτικού μοντέλου τους πέρα ​​από το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, αντίστοιχα, μαζί με την αύξηση των σημερινών ευρέως δημοφιλών έργων NFT. Το συνολικό συνολικό ποσό των 930 εκατομμυρίων δολαρίων σηματοδοτεί ένα σημαντικό στοίχημα στον τομέα του συμβολισμένου αθλητισμού σε μια εποχή που η ευρύτερη αγορά NFT αντιμετωπίζει μειωμένο όγκο πωλήσεων και χαμηλότερες τιμές.

 

Ο John Cena αποκαλεί τις πωλήσεις του NFT ως «καταστροφική αποτυχία»
Ο John Cena, ο διάσημος του WWE, γνωστός για την καυχησιάριστη φράση του “δεν μπορείς να με δεις”, είδε πρόσφατα περιορισμένες πωλήσεις κατά τη διάρκεια της επιδρομής του σε NFT είδη.

Ο επαγγελματίας παλαιστής είπε ότι οι οπαδοί αγόρασαν μόνο το 7,4% των WFE NFT που είχαν πέσει τον περασμένο μήνα, χαρακτηρίζοντας την πώληση ως «καταστροφική αποτυχία» και επικαλούμενη το σημείο τιμής για το πακέτο NFT χρυσού επιπέδου ως πολύ υψηλό στα $ 1.000.

Προσφέρθηκαν συνολικά 500 NFT χρυσού επιπέδου, τα οποία ήταν μέρος ενός πακέτου με φυσικά συλλεκτικά αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένου ενός καπέλου, πουκάμισου, βραχιολιών, ζώνης, πετσέτας και αυτόγραφης εικόνας.

«Μιλάω πολύ για την αποτυχία – αυτή η ιδέα απέτυχε», είπε η Cena. «Εγώ και οι άνθρωποι του WWE πίστευαν ότι τα $ 1.000 ήταν μια δίκαιη τιμή. Κάναμε λάθος. Είχαμε απόλυτο λάθος ».

Στο τέλος της εβδομάδας, το Bitcoin είναι στα $ 42.223, το Ether στα $ 2.905 και το XRP στα $ 0.93. Το συνολικό ανώτατο όριο αγοράς είναι 1,88 τρισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την CoinMarketCap.

Μεταξύ των μεγαλύτερων 100 κρυπτονομισμάτων, τα τρεία πρώτα κερδισμένα altcoin της εβδομάδας είναι το Celo (CELO) στο 49,84%, το Celer Network (CELR) στο 34,97%και το Cosmos (ATOM) στο 17,34%.

Οι τρεις κορυφαίοι χαμένοι του altcoin της εβδομάδας είναι το Huobi Token (HT) στο -32,21%, το SushiSwap (SUSHI) στο -28%και το EOS (EOS) στο -26,22%.

Τα πιο αξέχαστα αποσπάσματα

«Δεν έχουμε καμία απολύτως πρόθεση να αγκαλιάσουμε κρυπτονομίσματα. […] Αντίθετα, έχουμε έναν ξεχωριστό πόλεμο, έναν ξεχωριστό αγώνα εναντίον τους. Δεν θα δώσουμε ποτέ υποστήριξη σε [κρυπτονομίσματα], γιατί θα προχωρήσουμε με το δικό μας νόμισμα που έχει τη δική του ταυτότητα ».

Ταγίπ Ερντογάν, πρόεδρος της Τουρκίας

 

«Ένας πίνακας Matisse μπορεί να κοστίσει 100 εκατομμύρια δολάρια επειδή ένας μικρός αριθμός ανθρώπων αποφασίζει ότι αξίζει 100 εκατομμύρια δολάρια. Πάνω από 150 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που αποφάσισαν ότι το Bitcoin αξίζει κάτι. Αυτό είναι αρκετό για μένα.”

Mike Novogratz, Διευθύνων Σύμβουλος της Galaxy Digital

 

“Τα Stablecoins λειτουργούν σχεδόν σαν μάρκες πόκερ στο καζίνο αυτή τη στιγμή.”

Gary Gensler, πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ

 

«Το ενενήντα εννέα τοις εκατό είναι να βρίσκεστε στον σωστό κύκλο, να έχετε τις σωστές πληροφορίες τη σωστή στιγμή. Στο χώρο NFT, ζείτε με αυτή τη συνεχή απογοήτευση που χάσατε την ευκαιρία να κερδίσετε 1 δισεκατομμύριο δολάρια ».

Gauthier Zuppinger, διευθύνων σύμβουλος του Nonfungible.com στις επενδύσεις NFT

 

«Ξέρω ότι οι λάτρεις των κρυπτονομισμάτων δεν θέλουν ποτέ να με ακούσουν να λέω« πουλήστε », αλλά αν έχετε μεγάλο κέρδος όπως εγώ, λοιπόν, σας παρακαλώ. Μην το αφήσετε να γίνει απώλεια. πουλήστε μερικά. Μείνετε για το υπόλοιπο, στη συνέχεια ας περιμένουμε να δούμε αν η Κίνα αλλάξει στάση απέναντι σε μια διάσωση του Evergrande ».

Jim Cramer, οικοδεσπότης του Mad Money στο CNBC

 

«Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε πάντα ανοιχτόμυαλοι και, ως εκ τούτου, με ενδιαφέρουν πολύ όλες οι νέες δημιουργίες και εκφράσεις από τον κόσμο της τέχνης. Θα εμφανιστούν metaverses, αλλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι η φυσική τέχνη θα διατηρεί πάντα μια πολύ ξεχωριστή θέση στη συλλογή όλων ».

Elio D’Anna, ιδρυτής της HOFA

 

“Το τελικό τεστ που θα εφαρμόσουμε κατά την αξιολόγηση ενός ψηφιακού νομίσματος κεντρικής τράπεζας και άλλων ψηφιακών καινοτομιών είναι:” Υπάρχουν σαφή και απτά οφέλη που υπερτερούν του κόστους και των κινδύνων; “

Ο Τζερόμ Πάουελ, πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ

 

«Δεν αισθάνομαι άβολα με το οποιοδήποτε μη φυσικό νόμισμα να είναι το μόνο νόμισμα».

LordPimpernel, Texan και Redditor

 

Πρόβλεψη της εβδομάδας

Το φράκταλ «βαρέως ξεμπλοκαρίσματος» του Bitcoin υποδηλώνει ότι η τιμή του BTC μπορεί να φτάσει τα $ 250K- $ 350K το 2021
Ένας αναλυτής Bitcoin με το όνομα Bit Harington στο Twitter δημοσίευσε πρόσφατα ένα γράφημα που προτείνει μια πιθανή επικείμενη άνοδο τιμών για το BTC, εάν η ιστορία επαναληφθεί.

Ο Χάρινγκτον άντλησε επίπεδα πάνω από ένα γράφημα τιμών Bitcoin από το Buy Bitcoin Worldwide και το χρήστη του PlanB του Twitter. Τα επίπεδα του Χάρινγκτον έδειξαν ουσιαστικά επίπεδα αντίστασης στις τιμές του Bitcoin μετά τα μισά του 2012 και 2016 του Bitcoin. Και στις δύο περιπτώσεις, η τιμή απέρριψε τα επίπεδα αντίστασης, συγκέντρωσε ατμό και στη συνέχεια έσπασε τα επίπεδα αργότερα, οδηγώντας σε σημαντικές συγκεντρώσεις.

Μετά από αυτές τις συγκεντρώσεις τιμών, το Bitcoin τελικά επέστρεψε σε αυτά τα επίπεδα ξεμπλοκάρισμα, βρίσκοντάς τα ως υποστήριξη. Ο Χάρινγκτον απαρίθμησε το νέο επίπεδο αντίστασης στα $ 60.000 στο γράφημα. Μέχρι στιγμής, το γράφημα δείχνει ότι το Bitcoin απορρίπτει αυτό το επίπεδο, στη συνέχεια βρίσκει υποστήριξη και κοιτάζει προς τα πάνω προς τα πίσω προς το επίπεδο αντίστασης.

Ο Χάρινγκτον σημείωσε ότι το BTC ανέβηκε πάνω από τα δύο προηγούμενα επίπεδα αντίστασης κατά έξι φορές κάθε φορά. Ο αναλυτής Michaël van de Poppe έριξε μια ματιά στο γράφημα, έριξε κάποιους αριθμούς και διαπίστωσε ότι το BTC θα μπορούσε να φτάσει κοντά στα $ 250,000 έως $ 350,000, ακολουθούμενο από πτώση πίσω κάτω από $ 65,000 αν το BTC αντιδρά με τον ίδιο τρόπο όπως στο παρελθόν.

Αυτή την εβδομάδα, ωστόσο, το Bitcoin αντιμετώπισε μια σειρά πτωτικών κινήσεων τιμών και σχόλια που υποδεικνύουν ότι οι μελλοντικές πτωτικές προσδοκίες για τα κρυπτονομίσματα εμφανίστηκαν.

FUD της εβδομάδας

«Είμαστε σε πόλεμο» με τα κρυπτονομίσματα, λέει ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν
Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο με τα κρυπτονομίσματα αλλά αγαπά αρκετά την τεχνολογία blockchain.

Ο Ερντογάν φιλοξένησε μια εκδήλωση ερωτήσεων και απαντήσεων στη Μερσίν της Τουρκίας με αφελείς νέους από όλη τη χώρα που δεν είχαν ιδέα ότι τα κρυπτονομίσματα απειλούν την κυριαρχία τους. Όταν ρωτήθηκε για τις απόψεις του για τα κρυπτονομίσματα και για το αν η κεντρική τράπεζα θα αγκαλιάσει τα κρυπτονομίσματα, ο Ερντογάν δεν μασούρισε τα λόγια του όταν είπε: «Δεν έχουμε καμία απολύτως πρόθεση να αγκαλιάσουμε κρυπτονομίσματα».

«Αντίθετα, έχουμε έναν ξεχωριστό πόλεμο, έναν ξεχωριστό αγώνα εναντίον τους. Δεν θα δώσουμε ποτέ υποστήριξη σε [κρυπτονομίσματα], γιατί θα προχωρήσουμε με το δικό μας νόμισμα που έχει τη δική του ταυτότητα », πρόσθεσε.

 

Η Binance θα σταματήσει τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης και τις επιλογές κρυπτονομισμάτων στην Αυστραλία
Το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο Binance έχει περιορίσει και πάλι τις υπηρεσίες του σε άλλη χώρα αφού ειδοποιήθηκαν επενδυτές κρυπτονομισμάτων στην Αυστραλία ότι έχουν στη διάθεσή τους 90 ημέρες για να κλείσουν τις θέσεις τους για συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης, δικαιώματα προαίρεσης και μόχλευση.

Από την Παρασκευή, οι Aussies δεν είναι πλέον σε θέση να αυξήσουν ή να ανοίξουν νέες θέσεις για παράγωγα προϊόντα στο Binance. Ωστόσο, θα εξακολουθήσουν να μπορούν να συμπληρώνουν τα υπόλοιπα περιθωρίου τους για να αποτρέψουν στο μεταξύ ρευστοποιήσεις και κλήσεις περιθωρίου.

Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση, η αγορά συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης και επιλογών κρυπτονομισμάτων της Binance θα σταματήσει στις 23 Δεκεμβρίου καθώς η εταιρεία αναδιαρθρώνεται προκειμένου να επιτύχει τους στόχους συμμόρφωσης με τις κανονιστικές της ρυθμίσεις.

«Είμαστε αφοσιωμένοι στη βιομηχανία μας μακροπρόθεσμα και θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι προσφορές των προϊόντων μας γίνονται δεκτές από τους χρήστες και τις τοπικές ρυθμιστικές αρχές», δήλωσε εκπρόσωπος της Binance στην Cointelegraph.

 

Η πιο πρόσφατη εισβολή στο DeFi που στοχεύει στην BSC βλέπει 12,7 εκατομμύρια δολάρια σε Bitcoin που έχουν κλαπεί από το pNetwork
Η πλατφόρμα DeFi pNetwork μεταξύ αλυσίδων έγινε το πιο πρόσφατο πρωτόκολλο που παραβιάστηκε στο Binance Smart Chain αφού η ομάδα ανέφερε απώλεια Bitcoin αξίας περίπου 12,7 εκατομμυρίων δολαρίων τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με ένα νήμα στο Twitter που δημοσιεύτηκε από το pNetwork, οι χάκερ απέσυραν 277 pBTC από το ανταλλακτήριο – το μεγαλύτερο μέρος της ασφάλειας του δικτύου. Η ομάδα σημείωσε ότι η επίθεση εκτελέστηκε με την εκμετάλλευση ενός σφάλματος στη βάση κώδικα, προσθέτοντας ότι μια επίλυση ήταν ήδη στα σκαριά.

Η ομάδα του pNetwork ήταν επίσης αρκετά ευγενική για να προσφέρει στον χάκερ αμοιβή 1,5 εκατομμυρίων δολαρίων εάν επιστραφούν τα κλεμμένα χρήματα.

Δολοφόνοι Ethereum ή απλώς υποκριτές; Αλλά ο Αιθέρας παραμένει προς το παρόν βασιλιάς
Το ζήτημα των υψηλών τελών για το φυσικό αέριο αναδεικνύει ξανά την κοινότητα Ethereum καθώς τα δίκτυα «Ethereum killer» συνεχίζουν να κερδίζουν περισσότερη προσοχή.

Προσαρμοστείτε ή πεθάνετε: Οι γίγαντες πληρωμών συνεργάζονται με εταιρείες κρυπτονομισμάτων για να διασφαλίσουν την ασφάλεια
Η επικείμενη απόκτηση της CipherTrace από την Mastercard καταδεικνύει την ανάγκη γιγάντων πληρωμών να συνεργάζονται με εταιρείες κρυπτονομισμάτων για να επιτρέψουν την καινοτομία ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Η Ουκρανία εντάσσεται στην ομάδα των φιλικών προς τα κρυπτονομίσματα εθνών με νέο κανονισμό
Σε αντίθεση με τη Ρωσία, η Ουκρανία έχει ψηφίσει νόμους που θα διευκολύνουν την υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων εντός της χώρας.

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Editorial Staff

Article: https://cointelegraph.com/magazine/2021/09/25/crypto-recovers-fed-evergrande-drops-china-fud-sorare-dapper-labs-raised-combined-930m-hodlers-digest-sept-19-25

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)