Η Ripple θα κάνει συνεργασία με τη Βασιλική Νομισματική Αρχή στο Μπουτάν

Η Ripple, ο κορυφαίος πάροχος διασυνοριακών λύσεων κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, συνεργάστηκε με την κεντρική τράπεζα του Μπουτάν, τη Βασιλική Νομισματική Αρχή (RMA), για την πιλοτική εφαρμογή ψηφιακού νομίσματος. Σε μια κίνηση που αξιοποιεί τη διαλειτουργικότητα και τη λειτουργικότητα του CDBC Private Ledger της Ripple στις διασυνοριακές πληρωμές, πέρα ​​από το ήδη ασφαλές και ισχυρό σύστημα πληρωμών της Βασιλικής Νομισματικής Αρχής, η κυβέρνηση του Μπουτάν προσπαθεί να αυξήσει την οικονομική ένταξη στο Μπουτάν στο 85% το 2023. Ο αναπληρωτής ο κυβερνήτης του RMA εξέφρασε αισιοδοξία σχετικά με τις δυνατότητες της συνεργασίας.

Ο αντιπρόεδρος της Central Bank Engagements στο Ripple εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τη συμμετοχή σε ένα νέο πρόγραμμα CDBC με το RMA, επικαλούμενο κοινές αξίες σχετικά με τη βιωσιμότητα, την προσβασιμότητα και την οικονομική ένταξη.

Το CDBC Private Ledger της Ripple θα επιτρέψει στην κεντρική τράπεζα να διατηρήσει τη χρηματοπιστωτική της σταθερότητα και τους στόχους της νομισματικής πολιτικής, ενώ θα της επιτρέψει τον μέγιστο έλεγχο, ευελιξία και ασφάλεια που απαιτούνται για την ανάπτυξη ψηφιακού νομίσματος. Το CDBC Private Ledger είναι ένα προϊόν με ουδέτερο άνθρακα, καθιστώντας τη συνεργασία βιώσιμη, καθώς το Μπουτάν είναι η μόνη χώρα με ουδέτερο άνθρακα στον κόσμο. Ο μηχανισμός συναίνεσης του ιδιωτικού βιβλίου είναι 120000x πιο αποδοτικός από τα blockchains τύπου proof of work. Το ιδιωτικό καθολικό παρέχει στις κεντρικές τράπεζες τον πλήρη κύκλο ζωής των απαιτήσεων CDBC.

Το τελευταίο XRP Ledger Conquest της Ripple

Η Ripple κυκλοφόρησε μια ιδιωτική έκδοση του δημόσιου, ανοιχτού κώδικα XRP Ledger, που ανακοινώθηκε τον Μάρτιο του 2021. Τα δημόσια καθολικά είναι ορατά σε όλους, καθιστώντας τα ακατάλληλα για τις κεντρικές τράπεζες, οι οποίες συνήθως απαιτούν περισσότερη ιδιωτικότητα για συναλλαγές και έλεγχο των πολιτικών ψηφιακών νομισμάτων τους, και δεν μπορούν να χειριστούν τον μεγάλο όγκο συναλλαγών που θα υπόκειται σε ένα ψηφιακό νόμισμα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ένα ιδιωτικό βιβλίο.

Η ικανότητα ενός ιδιωτικού βιβλίου να συνδέεται με την υπάρχουσα χρηματοπιστωτική υποδομή είναι επίσης κρίσιμη, αφού η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών προσδιορίστηκε στο πρόγραμμα καινοτομίας 2021/22, το οποίο ειδικεύεται η Ripple. Το ιδιωτικό βιβλίο καθιστά δυνατή τη μεταφορά χρημάτων έναν οικονομικά αποδοτικό, αξιόπιστο και σχεδόν στιγμιαίο τρόπο και έχει απόδοση δεκάδων χιλιάδων συναλλαγών ανά δευτερόλεπτο. Ως πρόσθετη ενίσχυση της εμπιστοσύνης, η τεχνολογία πίσω από το ιδιωτικό βιβλίο τhw Ripple είναι απροβλημάτιστη για περίπου 8 χρόνια.

Η Βασιλική Νομισματική Αρχή του Μπουτάν είναι ενεργός καινοτόμος

Το RMA στο Μπουτάν υπήρξε ηγέτης στην καινοτομία των συστημάτων πληρωμών. Το 2019, ξεκίνησαν το παγκόσμιο σύστημα ανταλλαγής χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, επιτρέποντας την ηλεκτρονική μεταφορά μεγάλων αξιών και τραπεζικών πληρωμών, μέσω της άμεσης επεξεργασίας διατραπεζικών μηνυμάτων πληρωμών.

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: David Thomas

Article: https://beincrypto.com/ripple-to-partner-with-royal-monetary-authority-in-bhutan/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)