Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Ethereum πιο δημοφιλή μεταξύ των μεγάλων επενδυτών απ΄ότι το Bitcoin: JP Morgan

Η επενδυτική τράπεζα JP Morgan δήλωσε την Τετάρτη ότι οι επενδυτές αναζητούν συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Ethereum αντί για συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin – πράγμα που σημαίνει ότι τώρα υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα μεταξύ των μεγάλων επενδυτών, σύμφωνα με αναφορές.

Αυτός ο άξονας ενδιαφέροντος είναι μια «οπισθοδρόμηση για το Bitcoin», σύμφωνα με έκθεση της Πέμπτης του Business Insider που επικαλείται σημείωμα της τράπεζας. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin στο Chicago Mercantile Exchange (CME) διαπραγματεύτηκαν κάτω από την τιμή του Bitcoin αυτόν τον μήνα, σημειώνεται στην έκθεση.

Η JP Morgan φέρεται να είπε ότι αυτό οφείλεται στην «αδύναμη ζήτηση από θεσμικούς επενδυτές».

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin αναφέρονται όταν οι επενδυτές τοποθετούν στοιχήματα και εμπορικά συμβόλαια που αφορούν τη μελλοντική τιμή του κρυπτονομίσματος και όχι το ίδιο το πραγματικό περιουσιακό στοιχείο. Είναι μια τεράστια αγορά και υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για αυτήν παρά για spot συναλλαγές (όπου οι επενδυτές αγοράζουν και πωλούν Bitcoin το κρυπτονόμισμα) όσον αφορά τα μετρητά που επενδύονται. Για παράδειγμα, ο όγκος 24 ωρών στο Binance, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, για συναλλαγές spot είναι σήμερα 23 δισεκατομμύρια δολάρια. Για τις μελλοντικές συναλλαγές, αυτή τη στιγμή είναι 65 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι επενδυτές μπορούν να κολλήσουν σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των περισσότερων κύριων κρυπτονομισμάτων, αλλά τα μεγαλύτερα περιουσιακά στοιχεία ανά όριο αγοράς – Bitcoin και Ethereum – είναι τα πιο δημοφιλή συμβόλαια για συναλλαγές. Αυτό θεωρείται ως ένας καλός τρόπος για τους επενδυτές παλαιών σχολείων να εμπλακούν στην αγορά κρυπτονομισμάτων χωρίς να χρειάζεται να ασχοληθούν με την αγορά και αποθήκευση πραγματικών κρυπτονομισμάτων, κάτι που μπορεί ακόμα να είναι μπερδεμένο και επαχθές για τους παραδοσιακούς επενδυτές.

Η JP Morgan φέρεται να είπε στη σημείωσή της για τους επενδυτές ότι το ενδιαφέρον για τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Ethereum υποδηλώνει πολύ πιο «υγιή ζήτηση για Ethereum εναντίον Bitcoin από θεσμικούς επενδυτές», αναφερόμενη σε μεγάλους οργανισμούς – όπως τα hedge funds – με τεράστιους σωρούς μετρητών για να παίξετε.

Όταν υπάρχει μεγάλη ζήτηση για Bitcoin, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης τείνουν να διαπραγματεύονται σε υψηλότερη τιμή από τα κρυπτονομίσματα. Αλλά αυτό δεν συνέβη τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία του CME.

Αντίθετα, οι επενδυτές κοιτούσαν το Ethereum από τον Αύγουστο και το μέσο προθεσμιακό ασφάλιστρο των 21 ημερών για το Ethereum αυξήθηκε κατά 1% περισσότερο από την τιμή του περιουσιακού στοιχείου, ανέφερε η JP Morgan.

Παρά το ενδιαφέρον αυτό για τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης, και τα δύο κρυπτονομίσματα δυσκολεύονται: το Bitcoin υποχωρεί κατά 7% από την περασμένη εβδομάδα, διαπραγματεύεται στα 44.840 δολάρια, ενώ το Ethereum υποχωρεί κατά 12% – σήμερα αποτιμάται στα 3.152 δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinGecko.

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Mathew Di Salvo

Article: https://decrypt.co/81751/ethereum-futures-more-popular-bitcoin-jp-morgan?&utm_medium=referral&utm_campaign=feed&utm_source=coinmarketcap

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)