Παρά τις πτώσεις, τα αποθεματικά ανταλλαγής Bitcoin φτάνουν στις χαμηλότερες τιμές από το 2018

Τα αποθεματικά συναλλαγών Bitcoin συνεχίζουν να μειώνονται
Όπως επισημαίνεται από μια ανάρτηση CryptoQuant, το αποθεματικό όλων των ανταλλακτηρίων υποχωρεί παρά την πρόσφατη πτωτική τάση στην τιμή του κρυπτονομίσματος.

Το αποθεματικό Bitcoin all exchange είναι ένας δείκτης που δείχνει το συνολικό ποσό των κερμάτων που διατηρούνται σε όλα τα κεντρικά πορτοφόλια ανταλλακτηρίων. Η πτώση της αξίας της μέτρησης υποδηλώνει ότι οι επενδυτές μεταφέρουν το BTC τους σε προσωπικά πορτοφόλια, είτε για κατοχή είτε για πώληση μέσω εξωχρηματιστηριακών συμφωνιών.

Αντίθετα, η αύξηση του δείκτη σημαίνει ότι οι επενδυτές στέλνουν τα κέρματά τους στα ανταλλακτήρια για απόσυρση σε fiat και στα σταθερά νομίσματα ή για αγορά altcoins.

Ακολουθεί ένα γράφημα που δείχνει πώς άλλαξε το συναλλαγματικό αποθεματικό Bitcoin με την πάροδο των ετών:

Bitcoin Exchange Reserve

Όπως μπορείτε να δείτε από το παραπάνω γράφημα, το αποθεματικό όλων των συναλλαγματικών ισοτιμιών του BTC έχει φτάσει σε χαμηλά επίπεδα που δεν έχουν παρατηρηθεί από το 2018. Συνήθως, σε περιόδους μεγάλων διακυμάνσεων των τιμών, η αξία του δείκτη δείχνει μια άνοδο, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να αλλάξουν τις θέσεις τους στην αγορά.

Ωστόσο, παρά τις πρόσφατες πτώσεις, η μέτρηση έχει μόνο πτωτική τάση. Ποιος είναι ο λόγος πίσω από αυτό; Λοιπόν, ένα πιθανό σενάριο θα μπορούσε να είναι ότι υπάρχουν πλέον περισσότεροι μακροπρόθεσμοι κάτοχοι στην αγορά που περιμένουν να εκτιμηθεί περαιτέρω η τιμή πριν κάνουν οποιαδήποτε κίνηση.

Μια πτωτική τάση στο αποθεματικό συναλλάγματος είναι συχνά ένας ανοδικός δείκτης καθώς δείχνει ότι οι αγοραστές συσσωρεύουν Bitcoin, ενώ μια ανοδική τάση θα μπορούσε να οδηγήσει σε συντριβή του κρυπτονομίσματος.

Παρακάτω είναι ένα άλλο γράφημα που δείχνει τον δείκτη καθαρής ροής BTC τις τελευταίες δύο ημέρες.

Bitcoin Netflow

Ο δείκτης καθαρής ροής μετρά τον καθαρό αριθμό κερμάτων που εξέρχονται ή εισέρχονται από τα ανταλλακτήρια. Όπως φαίνεται από το παραπάνω γράφημα, η μέτρηση είχε μια μεγάλη αρνητική άνοδο χθες, πράγμα που σημαίνει ότι μια μεγάλη ποσότητα BTC αποσύρθηκε από τα ανταλλακτήρια.

Τιμή BTC
Χθες, η τιμή του Bitcoin έπεσε στα $ 40k μετά την κορύφωσή του μόλις κάτω από $ 49k πριν από λίγες ημέρες. Αλλά η τιμή έχει εκτοξευτεί λίγο πίσω καθώς επιπλέει περίπου στα $ 43k κατά τη στιγμή της σύνταξης. Το κρυπτονόμισμα μειώνεται κατά 7% τις τελευταίες 7 ημέρες, ενώ τις τελευταίες 30 ημέρες, η τιμή είναι 11% μικρότερη.

Ακολουθεί ένα γράφημα που δείχνει την τάση στην τιμή του νομίσματος τις τελευταίες πέντε ημέρες:

Bitcoin Price Chart

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Hououin Kyouma

Article: https://www.newsbtc.com/all/dips-bitcoin-reserves-lowest-since-2018/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)