Το Ελ Σαλβαδόρ αγοράζει άλλα 150 Bitcoin εν μέσω συντριβής της αγοράς

Μετά από μια συντριβή στην αγορά κρυπτονομισμάτων, το Ελ Σαλβαδόρ αγόρασε επιπλέον 150 Bitcoin, ανεβάζοντας τα συνολικά αποθέματά του σε 700 Bitcoin.

Το Ελ Σαλβαδόρ συσσωρεύεται στο Bitcoin Dip
Το Ελ Σαλβαδόρ αγόρασε την πτώση Bitcoin.

Ο πρόεδρος της χώρας Nayib Bukele ανακοίνωσε στο Twitter τη Δευτέρα ότι το Ελ Σαλβαδόρ είχε προσθέσει 150 Bitcoin στα αποθέματα κρυπτονομισμάτων του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinGecko, το Bitcoin έχει πέσει κατά 7,3% τις τελευταίες 24 ώρες. Η αγορά του dip, ωστόσο, δεν σημαίνει απαραίτητα την αγορά του κάτω μέρους. Η τιμή του Bitcoin ήταν περίπου 45.700 δολάρια όταν ο Bukele ανακοίνωσε τα νέα στο Twitter και έκτοτε έχει ξυρίσει περίπου 2.000 δολάρια σε αξία.

«Δεν μπορούν ποτέ να σε νικήσουν αν αγοράσεις τα dip», είπε ο Πρόεδρος Μπουκέλε, προσθέτοντας μια σημείωση ότι προσέφερε «προεδρικές συμβουλές» σε μια αστεία αναφορά στις «όχι οικονομικές συμβουλές» που αποποιούνται συχνά στο κρυπτοσύστημα.

Ολόκληρη η αγορά κρυπτονομισμάτων έχασε περισσότερα από 200 δισεκατομμύρια δολάρια τη Δευτέρα, πιθανόν να προκλήθηκε από κλιμακούμενους φόβους γύρω από την πιθανή κατάρρευση του Evergrande. To Evergrande, ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής ακινήτων στην Κίνα, δεν μπόρεσε να εξοφλήσει τους τόκους για το χρέος των 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων, χάνοντας πάνω από το 85% της τιμής των μετοχών φέτος και προκαλώντας κυματισμούς σε ολόκληρη την κινεζική αγορά μετοχών.

Ενώ πολλοί ανησυχούν ότι τα δεινά του χρέους του Evergrande θα ξεπεράσουν την Κίνα για να επηρεάσουν αρνητικά τις παγκόσμιες αγορές μετοχών και κρυπτονομισμάτων, άλλοι, συμπεριλαμβανομένης της ανώτερης ερευνητικής αναλύτριας της Messari, Mira Christanto, υποστηρίζουν ότι η κατάσταση έχει ξεπεραστεί.

Όπως και να έχει, ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ Bukele δεν φαίνεται να ανησυχεί για την πρόσφατη πτώση των τιμών και παραμένει μακροπρόθεσμα ανοδικός στο Bitcoin. Με την τελευταία του αγορά, το Ελ Σαλβαδόρ κατέχει τώρα 700 Bitcoin αξίας περίπου 30,2 εκατομμυρίων δολαρίων σε τρέχουσες τιμές.

Στις 7 Σεπτεμβρίου, το Ελ Σαλβαδόρ έγραψε ιστορία, καθώς έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που έκανε νόμιμο χρήμα το Bitcoin. Η απόφαση, ωστόσο, δεν ήταν εντελώς απαλλαγμένη από προβλήματα, αντιμετωπίζοντας έντονη κριτική από διεθνείς οργανισμούς όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Παγκόσμια Τράπεζα, καθώς και κόμματα της αντιπολίτευσης στο Ελ Σαλβαδόρ. Στις 10 Σεπτεμβρίου, η οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων Cristosal υπέβαλε καταγγελία στο Ελεγκτικό Συνέδριο – αυτόνομο όργανο σύμφωνα με το Σύνταγμα του Ελ Σαλβαδόρ – για να αναθεωρήσει τη διαδικασία έγκρισης της υιοθέτησης Bitcoin του Ελ Σαλβαδόρ.

Πολλοί πολίτες έχουν επίσης δείξει αποδοκιμασία για το πείραμα της κυβέρνησης με το Bitcoin. Νωρίτερα αυτό το μήνα, την Ημέρα της Ανεξαρτησίας της χώρας, χιλιάδες Σαλβαδοριανοί βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για τον νέο νόμο Bitcoin, κρατώντας πλακάτ που έγραφαν «Δεν θέλουμε Bitcoin» και «Όχι στη δικτατορία». Ορισμένα από τα ΑΤΜ Bitcoin που εγκατέστησε η κυβέρνηση ως μέρος της διάθεσης κάηκαν εν μέσω διαμαρτυριών.

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Stefan Stankovic

Article: https://cryptobriefing.com/el-salvador-buys-150-more-bitcoin-amid-broad-market-meltdown/?utm_source=main_feed&utm_medium=rss

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)