Η πρώτη αγορά NFT που εγκρίθηκε στο App Store παρέχει τώρα μια λειτουργία κοπής χωρίς gas fees

Νωρίτερα φέτος, ο Έλον Μασκ εξέφρασε ανησυχίες για την πιθανή ζημιά που προκαλεί η βιομηχανία εξόρυξης κρυπτονομισμάτων στο περιβάλλον. Αυτή η συζήτηση τράβηξε πολύ την προσοχή και ξεκίνησε μια ευρεία συζήτηση για το πώς η βιομηχανία μπορεί να μειώσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα.

Ο Μάικλ Σάιλορ, ιδρυτής της MicroStrategy, είπε περίφημα ότι οι Bitcoin (BTC) miners είναι αρμπιρατέρ ενέργειας στην αναζήτησή τους για φθηνή ή σπαταλημένη ενέργεια. Υποστηρίζει ότι το κακό όνομα που κερδίζει η κρυπτογράφηση είναι αδικαιολόγητο όταν συγκρίνεται η ενέργεια που καταναλώνει το κανονικό τραπεζικό οικοσύστημα.

Υπάρχει ένα project που δεν αφορά μόνο την κατανάλωση ενέργειας, αλλά διαθέτει επίσης ένα ισχυρό ήθος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και έχει δωρίσει $ 10.000 σε πάσχοντες από COVID-19 στην Ινδία.

Η Curate, η πρώτη αγορά NFT που εγκρίθηκε στο App Store, ήταν ένας από τους πρώτους υπογράφοντες το Carbon Crypto Accord, όπου οι κρυπτονομιστικές επιχειρήσεις δεσμεύονται να γίνουν ουδέτερες σε άνθρακα έως το 2030, τονίζοντας την ανησυχία του κόσμου για την κλιματική αλλαγή. Μερικές φορές με επικίνδυνες προοπτικές για τον άνθρακα, η βιομηχανία κρυπτονομισμάτων αντιστέκεται, υποσχόμενη υποστήριξη για τη μείωση των αποτυπωμάτων άνθρακα και εστιάζοντας όλο και περισσότερο στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η αγορά non fungible tokens (NFT) έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει μια εμπειρία all-in-one για αγορά και πώληση NFT. Εκτός από την υποστήριξη ενός σταθερού USDC, πιστωτικών και χρεωστικών καρτών μέσω του Circle, οι αγορές μπορούν επίσης να γίνουν χρησιμοποιώντας Ethereum (ETH) και Curate tokens (XCUR). Στοχεύει σε αγορές όπως Opensea, Rarible και φυσικά προϊόντα/αγορές P2P όπως το eBay και το Facebook marketplace αλλά με αμοιβή 4%, η οποία είναι σημαντικά χαμηλότερη από τις συνήθεις χρεώσεις.

Η αγορά NFT με ουδέτερο άνθρακα χρησιμοποιεί τεχνολογία αγνωστικής blockchain και προσφέρει συναλλαγές χωρίς gas fees. Η αγορά P2P επικεντρώνεται στη μόδα, τα παιχνίδια και τα ηλεκτρονικά.

“Το Curate στοχεύει να φέρει τρελή απλότητα στα NFT και να δημιουργήσει ένα αρμονικό οικοσύστημα που θα περιλαμβάνει όλα τα κύρια χαρακτηριστικά του blockchain χωρίς πολυπλοκότητες και gas fees”, λέει ο Mohammed Carrim Ganey, CFO της πλατφόρμας.

Η αγορά έχει ήδη καταγράψει όγκο συναλλαγών άνω των 7 εκατομμυρίων δολαρίων από την έναρξή της το πρώτο τρίμηνο νωρίτερα φέτος και συγκέντρωσε ένα μεγάλο κοινό με περισσότερους από 100.000 οπαδούς στα κοινωνικά μέσα. Επιπλέον, πάνω από 20,00 NFT έχουν κοπεί και πωληθεί στην πλατφόρμα. Αυτά τα NFT είναι συγκεντρωμένα μεταξύ πολλαπλών πλατφορμών και διασταυρούμενων αλυσίδων ενσωματώνοντας βασικές λειτουργίες αναζήτησης και ιδιότητες στα μεταδεδομένα των NFT, δημιουργώντας από προεπιλογή NFT με σκληρή κωδικοποίηση.

Η εφαρμογή, η οποία είναι διαθέσιμη σε iOS και Android, έρχεται με το δικό της πορτοφόλι. Υπάρχουν fiat on-and-off ράμπες που παρέχονται από τον συνεργάτη του Circle απευθείας μέσα στην εφαρμογή, έτσι ώστε ο χρήστης να μην αποσπάται από την προσοχή του. Αυτό εξασφαλίζει ότι ξοδεύουν περισσότερο χρόνο για να ασχοληθούν με την εφαρμογή και ενδεχομένως να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα ως αποτέλεσμα στο οικοσύστημα.

Η Curate έχει ήδη δημιουργήσει συνεργασίες με άλλους γίγαντες σε αυτόν τον χώρο, συμπεριλαμβανομένων των Travala, Shopping.io, Elrond Gold, Algorand, Chainlink, Avalanche, Moonbeam και Matic.

To Travala.com, ηγέτης της βιομηχανίας crypto σε ταξιδιωτικές κρατήσεις που υποστηρίζονται από την Binance, πρόσθεσε το token Curate, XCUR, για να πληρώσει για ταξίδια ή διαμονή στην πλατφόρμα του. Η πλατφόρμα ταξιδιών που βασίζεται σε blockchain υποστηρίζει κρατήσεις ξενοδοχείων και καταλυμάτων και καλύπτει περισσότερα από 2 εκατομμύρια ακίνητα σε όλο τον κόσμο.

Στην αγνωστική εξέλιξη του blockchain, η αγορά all-in-one ενσωματώνεται επίσης στο Polygon για να ενεργοποιήσει το MATIC ως επιλογή πληρωμής, καθώς και να κάνει mint στη δημοφιλή λύση Layer-two.

Ενώ η αγορά Curate.style είναι επί του παρόντος ψηφιακή, υπάρχουν σχέδια για την εισαγωγή μιας αγοράς φυσικών αγαθών και οι traders παρατάσσονται για να συμμετάσχουν στην πλατφόρμα.

Τελικά, η Curate έχει ως κυρίαρχη φιλοδοξία να προσφέρει μια απλή διαλειτουργική αγορά NFT με blockchain με άμεσες ράμπες on-off και fiat και να λειτουργεί σε ένα οικοσύστημα χωρίς gas fees. Μέχρι στιγμής, έχει πετύχει όλα τα ορόσημά του και είναι ένα για να το παρακολουθήσετε – και να το κατεβάσετε στο κινητό σας.

«Η δήλωση αποστολής ήταν πάντα η διατήρηση των crypto απλά, παρέχοντας μια αγορά πολλαπλών αλυσίδων χωρίς gas fees τόσο για NFT όσο και για γενικά προϊόντα», λέει ο James Hakim, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Curate.

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Chris Jones

Article: https://cointelegraph.com/news/the-first-nft-marketplace-approved-on-app-store-now-provides-a-gasless-minting-feature?fbclid=IwAR19Du_iayaDzxi_vlaIPWU9gGPHucvBHd8B8RI7A65HRgdbOD_SUTZ6NI4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)