Το Bitcoin πηδά προς τα 49.000 δολάρια εν μέσω φόβων ότι ο πληθωρισμός 5% είναι εδώ για να μείνει

Το Bitcoin (BTC) σημείωσε άνοδο στις 18 Σεπτεμβρίου καθώς η εστίαση μετατοπίστηκε στη συνεδρίαση πολιτικής της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς (FOMC) μετά τον χαμηλότερο αριθμό πληθωρισμού την περασμένη Τρίτη.

Η συναλλαγματική ισοτιμία BTC/USD πλησίασε τα 49.000 δολάρια στο ανταλλακτήριο Coinbase, αγγίζοντας τα 48.825 δολάρια προτού στραφεί χαμηλότερα στο ενδιάμεσο συναίσθημα λήψης κερδών. Παρ ‘όλα αυτά, η κίνηση ανηφόρα αύξησε τις προσδοκίες ότι το ζευγάρι θα φτάσει τα $ 50,000, έναν στόχο ψυχολογικής αντίστασης, στις επόμενες συνεδρίες.

Οι φόβοι για πληθωρισμό ενισχύουν τη ζήτηση Bitcoin
Οι αγορές Bitcoin έλαβαν ώθηση από τους φόβους για συνεχώς υψηλότερο πληθωρισμό, παρά την πιο ήπια έκθεση του δείκτη τιμών καταναλωτή (CPI) που δημοσιεύθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι ο ΔΤΚ των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 5,3% σε ετήσια βάση τον Αύγουστο, έναντι 5,4% τον προηγούμενο μήνα. Η αγορά έλαβε ανάμεικτες αντιδράσεις σε αυτούς τους αριθμούς, με κάποιους να επευφημούν ότι ο βασικός πληθωρισμός βγήκε χαμηλότερος από τις προσδοκίες, ενώ άλλοι ανέφεραν ότι ο πληθωρισμός ήταν ακόμα σε γελοία υψηλά επίπεδα – με το 5,3% να είναι ένας από τους υψηλότερους αριθμούς σε περισσότερο από μια δεκαετία για τον ΔΤΚ.

“Μου αρέσει να βλέπω τα δεδομένα του πληθωρισμού με τη μέση έννοια (οπότε αντί να έχουμε μια τρελή κατηγορία να τα οδηγεί όλα, κοιτάμε το κέντρο της διανομής, σε 82 κατηγορίες, εξίσου σταθμισμένο)”, δήλωσε ο Jens Nordvig, ο ιδρυτής των δεδομένων εταιρεία ανάλυσης Exante Data. Αυτός πρόσθεσε:

“Σε [μέση] μέτρηση, ο αριθμός [πληθωρισμού] δεν ήταν χαμηλός.”

https://twitter.com/disclosetv/status/1437435509463257094

Εμφανίστηκαν περισσότερες ανοδικές ενδείξεις για το Bitcoin καθώς οι αναλυτές της TD Securities παρατήρησαν ότι η Federal Reserve ενδέχεται να καθυστερήσει την προγραμματισμένη μείωση της μηνιαίας πολιτικής αγοράς περιουσιακών στοιχείων 120 δισ. Δολαρίων μετά την πιο ήπια από την αναμενόμενη έκθεση πληθωρισμού.

Επιπλέον, ο Anthony “Pomp” Pompliano, Συνεργάτης της Pomp Investments, προειδοποίησε ότι ένας σταθερός πληθωρισμός 5% θα έκανε τους Αμερικανούς να παρακολουθούν την εξάτμισή τους.

“Ο μόνος τρόπος για να προστατευτείτε σε αυτό το περιβάλλον είναι να βεβαιωθείτε ότι έχετε επενδύσει”, είπε ο Πομπ σε σημείωμα προς τους πελάτες.

“Όσο περισσότερο επενδύετε σε αγορές, ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για μετοχές, ακίνητα, κρυπτονομίσματα κ.λπ., τόσο καλύτερα θα είστε”.

Το δολάριο ανεβαίνει παράλληλα
Όπως συνέβη, η συναλλαγματική ισοτιμία BTC/USD αυξήθηκε κατά 4,85% την ημέρα της δημοσίευσης των στοιχείων για τον πληθωρισμό.

Το ζευγάρι σημείωσε άνοδο 2,17% την Τετάρτη, με τις τιμές του να κλείνουν πάνω από 48.000 $. Οι τιμές του άρχισαν να παγιώνονται λοξά στις επόμενες δύο συνεδριάσεις, για να κινηθούν περαιτέρω προς τα 49.000 $ το Σάββατο.

Παραδόξως, ο δείκτης του δολαρίου ΗΠΑ (DXY) κινήθηκε επίσης υψηλότερα όπως το Bitcoin, επαναλαμβάνοντας ότι οι μακροοικονομικοί επενδυτές μετέφεραν το κεφάλαιο σε περιουσιακά στοιχεία που θεωρούσαν ως ασφαλή τους καταφύγιο μετά την έκθεση για τον πληθωρισμό. Ο δείκτης, ο οποίος μετρά το δολάριο έναντι ενός καλαθιού κορυφαίων ξένων νομισμάτων, αυξήθηκε 0,41% την Παρασκευή στα 93,246, το υψηλότερο επίπεδο τον Σεπτέμβριο.

Περισσότερα στοιχεία για τις αγορές Bitcoin και δολαρίου αναμένονται από τη συνάντηση της FOMC την επόμενη εβδομάδα.

Οι αξιωματούχοι της Fed συμφωνούν ότι θα αρχίσουν να χαλαρώνουν τις χαλαρές νομισματικές τους πολιτικές μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Αλλά η έκθεση μισθοδοσίας μη αγροτικών προϊόντων (NFP) νωρίτερα αυτόν τον μήνα έδειξε ότι η αγορά εργασίας των ΗΠΑ δεν είχε ανακάμψει πλήρως.

Αυτό θα ωθήσει τη Fed να διατηρήσει τα μειωμένα σχέδιά της και οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση θα μπορούσε να συνεπάγεται τόσο την ισχύ του Bitcoin όσο και την αδυναμία του δολαρίου.

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Yashu Gola

Article: https://cointelegraph.com/news/bitcoin-jumps-toward-49k-amid-fears-5-plus-inflation-is-here-to-stay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)