Το Bitcoin είναι υπέροχο, αλλά η πραγματική καινοτομία κρυπτονομισμάτων έχει μετακομίσει αλλού

Κάτι ετοιμάζεται και όσοι έχουν λεπτή ρύθμιση της μύτης μπορούν να το μυρίσουν. Όπως περίμεναν οι traders, το Bitcoin (BTC) κάνει «πράγματα Bitcoin» αναπηδώντας μεταξύ των συνηθισμένων επιπέδων υποστήριξης και αντίστασης, και για να είμαι ειλικρινής, όλα αρχίζουν να αισθάνονται κάπως εκρηκτικά.

Το πολυαναμενόμενο «moon» του Bitcoin εξαρτάται από την εξαγορά των θεσμικών επενδυτών, σπάζοντας το προηγούμενο υψηλό όλων των εποχών στα 19.000 δολάρια και μια σειρά από άλλες σταθερές πεποιθήσεις. Λοιπόν, όλα αυτά συνέβησαν και η τιμή των $ 64.900 ξεπέρασε τα πιο τρελά όνειρα πολλών επενδυτών. Παρ ‘όλα αυτά, ολόκληρη η κατάσταση του BTC φαίνεται απλώς προβλέψιμη και βαρετή, αν πιστεύετε ότι το κορυφαίο κρυπτονόμισμα θα ξεπεράσει τελικά τα $ 100,000 στην τρέχουσα αγορά bull.

Λοιπόν, πίσω σε ό, τι άλλο ετοιμάζεται…

Οι αποκεντρωμένοι αυτόνομοι οργανισμοί (DAO) είναι καυτοί, τα non-fungible tokens (NFT) είναι καυτά, τα play-to-earn παιχνίδια είναι καυτά και το Metaverse είναι καυτό.

Αυτό είναι το σημείο όπου βρίσκονται οι πραγματικοί επικεφαλής αυτή τη στιγμή – κερδοσκοπώντας, χτίζοντας, συλλογιζόμενοι, δικτυώνοντας και κάνοντας πράγματα που έχουν πραγματικά σημασία. Και αυτό που είναι μοναδικό σε όσους εργάζονται πραγματικά στα χαρακώματα του κρυπτονομίσματος είναι ότι αυτή η προσέγγιση λαϊκής βάσης και η τάση κτιρίων από κάτω προς τα πάνω οδηγεί σε μερικά από τα πιο πρωτοποριακά project του χώρου.

Πάρτε ως παράδειγμα το έργο “Loot” του Dom Hofmann ή τις πρόσφατες πτώσεις Good Bridging και BridgeLoot στο οικοσύστημα Avalanche.

Αντί να φορέσει ένα κοστούμι, να ρίξει μια φιλική παρουσίαση για το c-suite και να κυνηγήσει τα δολάρια επιχειρηματικών κεφαλαίων, το Loot κόπηκε δωρεάν από ενδιαφερόμενους συμμετέχοντες που ήταν πρόθυμοι να πληρώσουν το fas fee και η κοινότητα απέδωσε αξία στα NFT μέσω των πωλήσεων OpenSea.

Η αξία των νέων ιδεών συμφωνήθηκε από μια πληθώρα συζητήσεων στο Discord και όποιος είχε ιδέα ήταν ελεύθερος να ξεκινήσει τη δική του σύμβαση παραγώγων, όπου οι κάτοχοι Loot θα μπορούσαν στη συνέχεια να επαναλάβουν τον κύκλο κοπής και εισαγωγής.

Η πτήση του Will Papper των 10.000 Adventure Gold (AGLD) στους κατόχους Loot NFT, σύντομα έγινε άνω των 50.000 δολαρίων και κατέρριψε ολόκληρο το project ως αστέρι και στα βιβλία ιστορίας. Ήταν ουσιαστικά το “YFI” των NFT, θα έλεγαν κάποιοι.

Υπάρχει μια σεισμική μετατόπιση στο χέρι
Αυτό που είναι μοναδικό και ενδιαφέρον για το Loot είναι ότι έχει δημιουργήσει το προηγούμενο για αυτό που γίνεται ένα νέο μοντέλο πτώσης στον χώρο. Η διαδικασία περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός προϊόντος (είτε πρόκειται για NFT είτε για πρωτόκολλο), την αναφορά σε μια ενδιαφερόμενη κοινότητα και επιτρέποντάς τους να κόψουν δωρεάν tokens εντός του εύρους προμήθειας 7.777 έως 10.000. Μετά από αυτό, οι δημιουργοί αφήνουν την κοινότητα, τους κερδοσκόπους, τους πιστούς και το OpenSea να κάνουν τα υπόλοιπα.

Ο Hofmann ενθάρρυνε ολόκληρο το fam να κάνει ό,τι ήθελαν με το project – ουσιαστικά είπε: «Αυτό είναι δικό σας! Πηγαίνετε και χτίστε, παιδιά μου! » Το anon genius πίσω από τo airdrop του token Good Bridging (GB) έκανε επίσης το ίδιο, αλλά με ακόμη λιγότερη καθοδήγηση.

Βασικά, 16.000 πρώτοι χρήστες της γέφυρας Ethereum-to-Avalanche της Avalanche έλαβαν ένα airdrop token 895 GB, το οποίο στην τιμή αιχμής του στα 2,60 $ ανά GB άξιζε περίπου 2,300 $. Όχι πολύ άθλια, ε;

Για να προσθέσουμε σε αυτό, οι κάτοχοι GB που δεν εκκαθάρισαν αμέσως τo drop ήταν επιλέξιμοι να κόψουν ένα NFT BridgeLoot χωρίς gas ως ανταμοιβή και λίγες ώρες αργότερα, η αγορά NFT Snowflake της Avalanche επιβεβαίωσε και κατέγραψε το BridgeLoot, όπου πολλοί κάτοχοι ανέφεραν NFT για 20 έως 100 AVAX.

Από την άποψη της αγοράς, το χρήμα κυνηγά το χρήμα. Οι επενδυτές κυνηγούν τη ρευστότητα και αυτό είναι μέρος αυτού που ωθεί τη δράση των τιμών στις αγορές.

Βλέπουμε αυτό να συμβαίνει με όλα τα launch κινήτρων layer-one όπου εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια μετατοπίζονται από ETH σε Fantom, ή ETH σε Arbitrum, ή ETH σε AVAX, ή ETH σε LUNA, ή ETH και USDC σε αποκεντρωμένα ανταλλακτήρια βασισμένα στο Web3 όπως dYdX και GMX.

Το θέμα είναι ότι το κρυπτονόμισμα οδηγείται από τη ρευστότητα και τις τάσεις.

Συγκεντρώσεις από κάτω προς τα πάνω, NFT με χρησιμότητα στο Metaverse, DAO και η μεγάλη ρευστότητα που απορροφούν το οικοσύστημα layer-2 είναι εδώ για να μείνουν.

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Ray Salmond

Article: https://cointelegraph.com/news/bitcoin-is-great-but-real-crypto-innovation-has-moved-elsewhere

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)