Πώς να γίνετε καλύτερος hodler

1. Γιατί το hodling είναι η καλύτερη στρατηγική;
Η εγκατάλειψη των κρυπτονομισμάτων μπορεί να καταλήξει να είναι η στρατηγική χαμηλότερου κινδύνου μακροπρόθεσμα.

Οι αγορές κρυπτονομισμάτων κυμαίνονται άγρια ​​σε καθημερινή βάση – και η προσπάθεια χρονισμού της αγοράς είναι εξαιρετικά ανόητη.

Πράγματι, το ίδιο ισχύει και για άλλα περιουσιακά στοιχεία όπως οι μετοχές. Πρόσφατη έρευνα εξέτασε τι θα είχε συμβεί εάν κάποιος επένδυε 10.000 δολάρια στο S&P 500 το 2006 – και εξέτασε μια σειρά από διαφορετικά σενάρια.

Όσοι παρέμειναν πλήρως επενδυμένοι κατέληξαν με υπόλοιπο 41,100 δολαρίων έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020. Η έλλειψη των 10 καλύτερων ημερών της αγοράς θα είχε ως αποτέλεσμα ένα υπόλοιπο 18,829 δολαρίων – δηλαδή συνολικά 22,270 δολάρια λιγότερο.

Συγκριτικά, το άλμα μέσα και έξω από κρυπτονομίσματα δημιουργεί επίσης τον κίνδυνο να χάσετε τις καλύτερες μέρες της αγοράς. Είδαμε πώς το Bitcoin και το Ether κατάφεραν να δημοσιεύσουν δραματικές διψήφιες αυξήσεις μέσα σε λίγες ώρες. Η πώληση κρυπτονομισμάτων σε πανικό δημιουργεί πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο για την υγεία ενός χαρτοφυλακίου.

Η εύρεση των έργων στα οποία πραγματικά πιστεύετε και η αντίσταση στο φόβο της απώλειας είναι μια στρατηγική που έχει αποδειχθεί ξανά και ξανά για επενδυτές κρυπτονομισμάτων.

2. Γιατί το hodling σε πορτοφόλι ή σε ανταλλακτήριο είναι μη βέλτιστο;
Αν και το hodling είναι η καλύτερη στρατηγική, υπάρχουν τρόποι να το κάνετε λάθος.

Το να σφίξετε τα δόντια σας και να αφήσετε τα κρυπτοσυστήματα ανέγγιχτα δεν είναι εύκολο. Οι επενδυτές που στερούνται πειθαρχίας μπορεί να καταλήξουν να σταθεροποιηθούν όταν οι τιμές αρχίσουν να πέφτουν – και αυτό τους ωθεί να ενεργήσουν παρορμητικά.

Το Hodling είναι συναισθηματικά δύσκολο και χρειάζεται υπομονή και μακροπρόθεσμο όραμα για να διασφαλίσετε ότι δεν θα κλονιστείτε από την αγορά.

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθούν οι κίνδυνοι που μπορεί να σχετίζονται με τη χρήση πορτοφολιών ανταλλακτηρίων. Έχουμε δει πολλά περιστατικά όπου οι επενδυτές κατέληξαν να χάσουν το κεφάλαιο που ήταν αποθηκευμένο σε πλατφόρμες συναλλαγών. Στην περίπτωση του όρους Gox, τα θύματα περιμένουν ακόμη αποζημίωση … επτά χρόνια αργότερα.

Εκτός από τις ανησυχίες για την ασφάλεια, το να αφήσετε κρυπτονομίσματα σε έναν λογαριασμό σημαίνει ότι αυτά τα περιουσιακά στοιχεία δεν αυξάνονται – και υπάρχει ένας πειρασμός να ξεκινήσετε ενεργά τις συναλλαγές. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι αισθάνεστε ότι σημειώνετε πρόοδο όταν κάνετε hodl.

3. Ποιες είναι οι εναλλακτικές;
Τα προγράμματα staking έχουν γίνει ένας δημοφιλής τρόπος για να μετριάσουν τα αρνητικά του hodling.

Αυτό το ολοκαίνουργιο παρακλάδι στο χώρο DeFi βοηθά στην επίλυση ορισμένων σημείων πόνου που σχετίζονται με το hodling.

Πρώτον, τα tokens γίνονται staking κάπου μακριά από εσάς – εξαλείφοντας τον κίνδυνο πώλησης πανικού. Δεν αποθηκεύονται επίσης σε ένα πορτοφόλι ανταλλακτηρίου όπου μπορούν να παραβιαστούν. (Ωστόσο, είναι σημαντικό να αξιολογηθεί η φήμη ενός προγράμματος staking για να βεβαιωθείτε ότι τα μέτρα ασφαλείας του είναι υδατοστεγή και ότι οι αποκεντρωμένες πλατφόρμες μπορούν να προσφέρουν πρόσθετη ασφάλεια.)

Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό ότι τα staking pools μπορούν επίσης να αποφέρουν μια απόδοση, πράγμα που σημαίνει ότι θα συσσωρεύουν αξία με την πάροδο του χρόνου. Αυτό διασφαλίζει ότι αισθάνεστε ότι σημειώνετε πρόοδο, ενώ δεν κάνετε τίποτα.

4. Τι πρέπει να ψάξει κάποιος σε μια πλατφόρμα staking;
Είναι μια πολύ κατακερματισμένη αγορά, αλλά μπορείτε να μειώσετε τα πράγματα με αυτήν την εύκολη λίστα ελέγχου απαιτήσεων.

Πρώτον, θα πρέπει να μάθετε αν μια πλατφόρμα υποστηρίζει τον τύπο του token ή του κρυπτονομίσματος που θέλετε να στοιχηματίσετε. Οι περισσότεροι προσφέρουν πολύ λίγες επιλογές από αυτή την άποψη, αλλά μερικές υποστηρίζουν μια ευρεία διατομή περιουσιακών στοιχείων. Αυτό σας επιτρέπει να διατηρήσετε την επένδυσή σας σε ένα μέρος.

Στη συνέχεια, εξετάστε πόσο αποκεντρωμένη είναι μια πλατφόρμα staking – και αν είναι αξιόπιστη. Μάθετε ποια project έχουν καταχωρηθεί για προγράμματα staking και καθορίστε εάν είναι εγγυημένο ένα ελάχιστο APY. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να μείνετε απογοητευμένοι από εταιρείες που διαφημίζουν υψηλές αποδόσεις που δεν υλοποιούνται ποτέ.

Επίσης, δείτε αν υπάρχουν πρόσθετα οφέλη σε μια πλατφόρμα. Ορισμένα προσφέρουν airdrops, ενώ άλλα προσφέρουν μια σειρά από έξυπνες επιλογές διαφοροποίησης που σας επιτρέπουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα κρυπτονομίσματά σας.

5. Τι μπορούν να κάνουν οι hodlers για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη και να ελαχιστοποιήσουν τις ζημίες;
Όλα αυτά ξεκινούν με την εύρεση κρυπτονομισμάτων που έχουν μακροπρόθεσμο μέλλον και μια αξιόπιστη πλατφόρμα staking που μπορείτε να εμπιστευτείτε.

Το κλείδωμα των token σας μπορεί να εξαλείψει μερικές από τις ψυχικές πιέσεις που σχετίζονται με το hodling – και να σας δώσει έναν τρόπο να συγκεντρώσετε αξία στο μεταξύ.

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Chris Jon

Article: https://cointelegraph.com/explained/how-to-be-a-better-hodler-explained

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)