Η αναβάθμιση blockchain του Cardano βλέπει πάνω από 100 έξυπνα συμβόλαια τις πρώτες 24 ώρες

Το Cardano, το τρίτο μεγαλύτερο blockchain ανά όριο αγοράς, την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου, εκτέλεσε με επιτυχία το Alonzo hard fork, μια αναβάθμιση που δίνει τη λειτουργικότητα του blockchain «smart contract», η οποία δίνει στους προγραμματιστές τη δυνατότητα να δημιουργούν αποκεντρωμένες εφαρμογές με προηγμένες περιπτώσεις χρήσης.

Μέσα σε 24 ώρες, η πλατφόρμα είδε πάνω από 100 έξυπνα συμβόλαια να λειτουργούν στο δίκτυο, με την πρώτη αποκεντρωμένη εφαρμογή του να έχει ήδη αναπτυχθεί.

Χτίζοντας αποκεντρωμένες εφαρμογές ή «DApps» στο blockchain, οι προγραμματιστές ελαχιστοποιούν τους συμβιβασμούς ασφαλείας των παραδοσιακών εφαρμογών, που ζουν σε κεντρικό διακομιστή, αντί να χρησιμοποιούν την ασφάλεια ενός παγκόσμιου δικτύου χιλιάδων δικτυωμένων υπολογιστών.

Ωστόσο, η ανάπτυξη εφαρμογών στο blockchain ήταν, μέχρι τώρα, απρόσιτη για πολλούς προγραμματιστές, οι οποίοι αντιμετωπίζουν υψηλό και απρόβλεπτο κόστος, καθώς και ενεργειακές ανεπάρκειες που βλέπουν τις μεγαλύτερες πλατφόρμες blockchain να χρησιμοποιούν το ενεργειακό ισοδύναμο ολόκληρων χωρών.

Ως αποτέλεσμα, η εφαρμογή blockchain για μικρότερες επιχειρήσεις δεν ήταν συχνά μια πραγματικά βιώσιμη επιλογή χωρίς να χρειάζεται να συμβιβαστεί με τους στόχους βιωσιμότητας ή το κόστος των επιχειρήσεων.

Cardano Solution + IOHK
Το blockchain Cardano χρησιμοποιεί έναν νέο μηχανισμό για την επαλήθευση συναλλαγών, το δίκτυο είναι 4 εκατομμύρια φορές πιο αποτελεσματικό από το Bitcoin, χρησιμοποιώντας την ενέργεια που ισούται με ένα οικογενειακό σπίτι, παρά με μια χώρα όπως κάνει το Bitcoin. Η ικανότητά του να προβλέπει με ακρίβεια το κόστος συναλλαγής παρέχει επίσης προβλεψιμότητα και σταθερότητα τιμών, γεγονός που επιτρέπει στους προγραμματιστές να δημιουργούν εφαρμογές χωρίς να διακινδυνεύουν χαμένες συναλλαγές ή υψηλό κόστος.

Το 2021 ήταν ένα κομβικό έτος για την IOHK, την εταιρεία μηχανικής πίσω από την Cardano, η οποία τον Απρίλιο ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη ανάπτυξη blockchain στον κόσμο, για να παράσχει σε πέντε εκατομμύρια δασκάλους και μαθητές στην Αιθιοπία άμεσες επαληθεύσιμες ταυτότητες, διευκολύνοντας τον καλύτερο προγραμματισμό των μαθημάτων, την παρακολούθηση της προόδου των μαθητών και εξουσιοδοτώντας την κυβέρνηση να έχει επαρκή γνώση των μελλοντικών αναγκών και κενών σχεδιασμού εργατικού δυναμικού. Για τους φοιτητές, τους επιτρέπει επίσης να μοιράζονται επαληθεύσιμα στοιχεία προσόντων με τους εργοδότες.

Το IOHK ίδρυσε επίσης μια μοναδική λύση που επιτρέπει τη δημιουργία NFT στο Cardano χωρίς την ανάγκη για έξυπνα συμβόλαια, πράγμα που σημαίνει ότι το Cardano έχει δει 780.436 NFT που έχουν δημιουργηθεί μέχρι σήμερα. Επιπλέον, η εταιρεία δημιούργησε το Catalyst, το μεγαλύτερο ταμείο καινοτομίας blockchain στον κόσμο.

Το Catalyst είναι ένας δυνητικός διαταράκτης του μοντέλου επιχειρηματικών κεφαλαίων. Δίνει κίνητρα και χρηματοδοτεί καινοτόμα project για την υποστήριξη του blockchain και του οικοσυστήματος Cardano. To Catalyst έχει ήδη χρηματοδοτήσει 90 project ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων, με ένα ταμείο αξίας άνω των 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων και μια αφοσιωμένη κοινότητα άνω των 35.000.

Αυτή η αναβάθμιση έρχεται μετά από έξι χρόνια έρευνας και ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής σχεδόν 100 επιστημονικών άρθρων με αξιολόγηση από ομοτίμους, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα blockchain που θα μπορεί να ανταποκριθεί στις υποσχέσεις της τεχνολογίας και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που σχετίζονται με το κόστος, την περιβαλλοντική σταθερότητα, την ασφάλεια , και επεκτασιμότητα.

«Αυτή η αναβάθμιση είναι το αποκορύφωμα έξι ετών σκληρής δουλειάς με μερικά από τα πιο λαμπρά μυαλά στο blockchain και όχι μόνο. Η εστίαση είναι τώρα στη περαιτέρω βελτίωση της πλατφόρμας και στη διασφάλιση ότι το Cardano υιοθετείται από εταιρείες και κυβερνήσεις. Με αυτό το λανσάρισμα, η εμπορευματοποίηση είναι τόσο στα χέρια της κοινότητας όσο και των αρχιτεκτόνων του συστήματος, και ήδη τα παραδίδουν – σε λιγότερο από 24 ώρες, έχουν ήδη εκτελεστεί πάνω από 100 έξυπνα συμβόλαια ».
– Charles Hoskinson, Διευθύνων Σύμβουλος της IOHK

Επικείμενη Σύνοδος Καρντάνο

  • Το IOHK θα συζητήσει για προγραμματισμένες αναβαθμίσεις και βελτιώσεις στη λειτουργικότητα των smart contracts κατά τη Σύνοδο Cardano στις 25 & 26 Σεπτεμβρίου.
  • Η σύνοδος κορυφής θα διερευνήσει τα σχέδια του IOHK για να διασφαλίσει ότι το Cardano εκπληρώνει τις δυνατότητές του να λειτουργήσει ως λειτουργικό σύστημα για βιομηχανίες, αλυσίδες εφοδιασμού και κυβερνήσεις, καθώς και θα συζητήσει την επιστημονική έρευνα που στηρίζει την πλατφόρμα. Θα περιλαμβάνει επίσης ανακοινώσεις νέου project και συνεργασίας.
  • Οι ομιλητές θα περιλαμβάνουν τη Sheila Warren, Global Executive, World Economic Forum, Gillian Tett, Editor-at-Large, Financial Times, Misan Harriman, Πρόεδρο του Southbank Center συζητώντας τα πάντα, από τα CBDC και τη διαλειτουργικότητα έως τα NFT και την κλιματική αλλαγή.

 

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: CryptoNinjas.net

Article: https://www.cryptoninjas.net/2021/09/14/cardano-blockchain-upgrade-sees-over-100-smart-contracts-in-the-first-24-hours/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)