Γιατί αυτή η συνάντηση με τον Jack Dorsey θα μπορούσε να σηματοδοτήσει ένα σημείο καμπής για το Bitcoin

Η πρόσφατη σύγκρουση για το νομοσχέδιο υποδομής, με μια διάταξη που θα μπορούσε να βλάψει σημαντικά τη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων, απέδειξε ότι υπάρχει μεγάλη δύναμη με εκείνους που αντιτίθενται στο Bitcoin. Αντίθετα, οι υποστηρικτές του επέδειξαν επίσης δύναμη.

Ωστόσο, ο κλάδος είναι νέος και θα χρειαστεί περισσότερους συμμάχους για να αντιμετωπίσει την πολιτική που θα μπορούσε ενδεχομένως να περιορίσει ή να την σταματήσει εντελώς.

Η Aarika Rhodes, υποψήφια του Κογκρέσου των ΗΠΑ για την 30η Περιφέρεια της Καλιφόρνια, ζήτησε συνάντηση με τον Bitcoiner και τον CEO του Twitter Jack Dorsey. Η πρόσκληση έγινε μέσω αυτού του κοινωνικού δικτύου και ο Ντόρσεϊ δέχτηκε.

Το προϊόν αυτής της συνάντησης θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις στο Bitcoin. Η Rhodes τρέχει σε μια πλατφόρμα υπέρ του BTC ενάντια σε έναν από τους χειρότερους επικριτές της βιομηχανίας, τον Αμερικανό Κογκρέσο (D) Brad Sherman. Είναι γνωστός για δηλώσεις όπως:

Τα κρυπτονομίσματα, εάν τα καταφέρουν, θα έχουν έφεση μόνο σε δύο ομάδες, τους ναρκοτρομοκράτες και τους φοροφυγάδες.

Εάν το είχε ο Σέρμαν με τον τρόπο του, το Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα θα απαγορευόταν στις ΗΠΑ, κλείνοντας την πόρτα στην καινοτομία σε έναν από τους σημαντικότερους οικονομικούς κόμβους. Ο Σέρμαν δεν είναι μόνος του, όπως απέδειξαν η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν και η γερουσιαστής των ΗΠΑ Ελίζαμπεθ Γουόρεν.

Οι επικριτές του Bitcoin αντιμετωπίζουν τα κρυπτονομίσματα ως διμερές πρόβλημα και οι υπερασπιστές του πρέπει να κάνουν το ίδιο. Η Rhodes είπε τα εξής αφού ζήτησε συνάντηση με τον Τζακ Ντόρσεϊ:

Το Bitcoin δεν είναι κομματικό ζήτημα. Άνθρωποι από όλο το πολιτικό φάσμα επενδύουν στο #bitcoin και αυτή είναι η επιλογή τους. Είμαι ευχαριστημένη με τη στάση μου.

Aarika Rhodes, μια πραγματικα πιστή του Bitcoin;

Μια βραβευμένη δάσκαλα στην Καλιφόρνια, η Rhodes λειτουργεί σε μια πλατφόρμα που επικεντρώνεται σε ακαδημαϊκές ανισότητες, κοινότητες χαμηλού εισοδήματος, μεταρρυθμίσεις για το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης των ΗΠΑ και οικονομικές μεταρρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας στάσης υπέρ του BTC.

Η Rhodes εργάστηκε ως εθελοντής στην προεδρική εκστρατεία για τον Andrew Yang, επίσης υποστηρικτή του Bitcoin. Σε ένα άρθρο για το Bitcoin Magazine, μιλώντας για τη σημασία του οικονομικού γραμματισμού για τους μαθητές, η Rhodes είπε:

Το Bitcoin ήδη αλλάζει τη χρηματοδότηση και τις επενδύσεις και έχει τη δυνατότητα να φέρει επανάσταση σε ολόκληρη την οικονομία. Εάν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση απαγόρευε το bitcoin, δεν θα κατέστρεφε την τεχνολογία, αλλά θα βοηθούσε να διασφαλιστεί ότι η αμερικανική οικονομία θα χάσει τις ξένες αγορές και τους επενδυτές.

Αυτή ήταν μια από τις ανησυχίες που έθεσαν όλοι οι παράγοντες στη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων που δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ, υιοθετώντας πολιτικές κατά του BTC, η καινοτομία θα μπορούσε να επιλέξει τη μετανάστευση, όπως έχει ήδη κάνει στο παρελθόν σε διαφορετικές χώρες. Η Rhodes πρόσθεσε:

Οι εκκλήσεις για απαγόρευση του bitcoin είναι κακές για την οικονομία και αγνοούν τα δικαιώματα των μεμονωμένων Αμερικανών να χειρίζονται τα δικά τους χρήματα όπως κρίνουν σκόπιμο.

Κατά τη στιγμή της γραφής, το BTC διαπραγματεύεται στα 45.690 $ με συνεχή πλάγια κίνηση καθώς ανακάμπτει από πτώση στα 43.000 $ που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη. Η ανάκτηση της μεγάλης περιοχής των σημερινών επιπέδων της έχει καταστεί επιτακτική ανάγκη για την τιμή της BTC να ανακτήσει την ανοδική δυναμική.

Bitcoin BTC BTCUSD

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Reynaldo Marquez

Article: https://bitcoinist.com/why-this-meeting-with-jack-dorsey-could-mark-a-turning-point-for-bitcoin/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)