Alibaba, TikTok, NetEase συμμετέχουν στο The Craze, Γιατί η αγορά NFT της Κίνας σημείωσε εκρηκτική ανάπτυξη

Το NFT Craze έχει φτάσει σε νέα επίπεδα σε όλο τον κόσμο, καθώς πολλές μεγάλες εταιρείες και παίκτες μπαίνουν στη σκηνή. Η εταιρεία επενδύσεων Sino Global Capital πιστεύει ότι ο τομέας “αναπτύσσεται γρήγορα”, κυρίως στην Κίνα.

Εταιρείες που εδρεύουν στον Ασιατικό Γίγαντα, όπως η Alibaba, η υπηρεσία οπτικών περιεχομένων Visual China Group (VSG), η NetEase, μια μεγάλη εταιρεία τεχνολογίας διαδικτύου και η ByteDance, η μητρική εταιρεία της πλατφόρμας κοινωνικών μέσων TikTok, έχουν ήδη ανακοινώσει συμμετοχή στην αγορά NFT.

Αυτό συνέπεσε με το ίδιο ποσό συμμετοχής δυτικών εταιρειών και ατόμων υψηλής καθαρής αξίας. Ο γίγαντας πληρωμών VISA αγόρασε πρόσφατα ένα από τα NFT που περιλάμβανε δημοφιλή συλλογή CryptoPunks. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα άλλο κύμα μαζικής υιοθέτησης, που οδήγησε ένα νέο στάδιο στο NFT Craze.

Όπως ισχυρίστηκε η Sino Global Capital, υπάρχουν βασικά γεγονότα που υποδηλώνουν αυτή τη δυνατότητα. Το πρώτο είναι η απόκτηση του CryptoPunks από ιδρυτές μεγάλων εταιρειών, όπως ο Cai Wensheng, ιδρυτής της Meitu, ο Feng Bo, ιδρυτής του Dragonfly Capital και άλλοι.

Όπως ανέφερε το Bitcoinist, αυτά τα άτομα αγόρασαν CryptoPunks #8236 και #7252 για 125 ETH και 1600 ETH, αντίστοιχα.

Επιπλέον, η συμμετοχή των λιανικών επενδυτών στην αγορά. Το NFT Craze οδηγήθηκε εν μέρει από μικρούς επενδυτές που προσπαθούν να ανατρέψουν τα περιουσιακά τους στοιχεία για γρήγορο κέρδος και από επενδυτές της χιλιετίας που μοιάζουν περισσότερο να ξοδεύουν τα χρήματά τους σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία ως μορφή πολυτελείας.

Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε άλλη αύξηση, καθώς η πλατφόρμα σε όλο τον κόσμο προσπαθεί να αξιοποιήσει την κλασματοποίηση της δημοφιλούς συλλογής NFT για να οδηγήσει νέους χρήστες. Στην Κίνα, όπως είπε η Sino Global Capital, ξεκίνησε ένα κοινωνικό δίκτυο που ονομάζεται People’s Punk με τη βοήθεια 173 χρηστών.

Με αυτόν τον τρόπο, πολλοί άνθρωποι μπορούν να συνιδιοκτήσουν ένα CryptoPunk. Στην περίπτωση του People’s Punk, είναι ο αριθμός 173 μέσω του κατακερματισμένου token του που αντιπροσωπεύεται από $ DDDD. Παραδόξως, το token υιοθετήθηκε από την αγορά OpenSea ως διακριτικό πληρωμής.

Συλλογές NFT και οι νέες πρωτοβουλίες που θα μπορούσαν να ενισχύσουν την υιοθεσία
Η κλασματικοποίηση των NFT αξίζει εκατομμύρια δολάρια, κατά τη στιγμή της γραφής, και οι άνθρωποι βρίσκουν νέους τρόπους αλληλεπίδρασης με αυτά τα περιουσιακά στοιχεία, όπως φαίνεται από την πρωτοβουλία που περιγράφεται παραπάνω. Υπάρχουν και άλλα που θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν για την περαιτέρω ώθηση της αγοράς NFT στην επόμενη φάση υιοθέτησής της.

Όπως σημείωσε η εταιρεία, το project “CryptoPunk Couple”, ένα πείραμα που δημιουργήθηκε για να “κάνει τους πανκς σε ζευγάρι”, έχει συγκεντρώσει πολλά κεφάλαια από ιδιώτες επενδυτές. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, το project συγκέντρωσε πάνω από 400 ETH, σύμφωνα με την εταιρεία.

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της BitMEX Arthur Hayes, σημείωσε πρόσφατα σε μια ανάρτηση ότι η αγορά NFT θα μπορούσε να βοηθήσει στη βελτίωση της βιομηχανίας της τέχνης μειώνοντας το κόστος συναλλαγών, μειώνοντας τους μεσάζοντες και προσεγγίζοντας ευρύτερο κοινό.

Επιπλέον, ο Hayes ισχυρίστηκε ότι οι άνθρωποι πηδούν επίσης σε αυτά τα περιουσιακά στοιχεία για να αποκτήσουν κοινωνική θέση και πρόσβαση στις “αποκλειστικές κοινότητες”, στις οποίες μπορεί να έχει πρόσβαση μόνο ο κάτοχος NFT.

Σε κάθε περίπτωση, η επανάσταση του NFT φαίνεται στο αρχικό της στάδιο, καθώς οι άνθρωποι εξακολουθούν να συζητούν εάν η αγορά είναι φούσκα ή το μέλλον της ψυχαγωγίας, των τυχερών παιχνιδιών, των ταινιών και άλλων μέσων για τη δημιουργία και τη διανομή περιεχομένου.

Κατά τη στιγμή της γραφής, το ETH διαπραγματεύεται στα 3,949 $ με κέρδος 22,2% στο εβδομαδιαίο γράφημα.

Ethereum ETH ETHUSD

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author:

Reynaldo Marquez

Article: https://bitcoinist.com/alibaba-tiktok-netease-join-the-craze-why-chinas-nft-market-has-seen-an-explosive-growth/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)