Ο γερμανικός διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων Union Investment επιδιώκει την έκθεση στο BTC για πολλά κεφάλαια

Η Union Investment, διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σχεδιάζει να προσθέσει Bitcoin (BTC) σε πολλά επενδυτικά κεφάλαια στο πλαίσιο ενός στοχευμένου πιλοτικού προγράμματος για τους θεσμικούς πελάτες της, προσφέροντας ισχυρά στοιχεία ότι τα κρυπτονομίσματα γίνονται πιο συνηθισμένα στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Το ίδρυμα με έδρα τη Φρανκφούρτη δήλωσε στο Bloomberg τη Δευτέρα ότι εξετάζει την προσθήκη του BTC σε έναν μικρό αριθμό επενδυτικών κεφαλαίων που θα είναι διαθέσιμα μόνο για ιδιώτες επενδυτές. Για κάθε αμοιβαίο κεφάλαιο, η έκθεση σε Bitcoin θα περιοριστεί σε όχι περισσότερο από 2% του συνολικού ενεργητικού. Ο διευθυντής χαρτοφυλακίου Daniel Bathe είπε ότι η νέα επενδυτική στρατηγική είναι πιθανό να ξεκινήσει το τέταρτο τρίμηνο, αν και δεν δόθηκε σταθερό χρονοδιάγραμμα.

Η Union Investment είναι ο επενδυτικός βραχίονας του DZ Bank Group, ενός ιδρύματος με περισσότερες από 800 συνεταιριστικές τράπεζες. Από τις 30 Ιουνίου, η Union Investment είχε υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία 507 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθιστώντας την έναν από τους μεγαλύτερους διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων της Γερμανίας.

Η Γερμανία γίνεται γρήγορα εστία για επενδύσεις κρυπτονομισμάτων, ειδικά μεταξύ θεσμικών φορέων. Στις 2 Αυγούστου, τέθηκε σε ισχύ ένας νέος νόμος που επιτρέπει στα θεσμικά κεφάλαια να διατηρούν κρυπτονομίσματα, θέτοντας το έδαφος για μια ευρύτερη απορρόφηση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, ακόμη και μεταξύ των γερμανικών συνταξιοδοτικών ταμείων. Εν τω μεταξύ, ο Γερμανός μεσίτης τίτλων S Broker ανακοίνωσε πρόσφατα μια σουίτα προσφορών προϊόντων με επίκεντρο τα κρυπτονομίσματα.

Σε επίπεδο λιανικής, οι Γερμανοί δεν κατατάσσονται τόσο υψηλά για την υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων, σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα από την ιστοσελίδα οικονομικής σύγκρισης Finder. Η έρευνα 42.000 ατόμων υπολόγισε ότι μόνο το 11% των Γερμανών είχαν έκθεση σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Αν και αυτό είναι υψηλότερο από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο, κατατάχθηκε πολύ κάτω από τις αναδυόμενες αγορές και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Το Bitcoin ανεβαίνει ξανά, καθώς το κρυπτονόμισμα που ξεκίνησε για πρώτη φορά κινείται προς $ 52,000. Η τιμή του έχει ανακάμψει περίπου 79% από τη καλοκαιρινή βουτία του. Στην πορεία, η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς Bitcoin πλησιάζει για άλλη μια φορά το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Sam Bourgi

Article: https://cointelegraph.com/news/german-asset-manager-union-investment-seeks-btc-exposure-for-several-funds

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)