Τα δεδομένα δείχνουν ότι σχεδόν το 90% του Bitcoin έχει εξορυχθεί, εδώ είναι το πόσος χρόνος θα χρειαστεί για την εξόρυξη των υπολοίπων

Η εξόρυξη Bitcoin εξακολουθεί να είναι ένα από τα έντονα συζητημένα μέρη του blockchain. Οι miners, αναμφίβολα βγάζουν ένα καλό ποσό για μπλοκ που εξορύσσονται, δεδομένης της τρέχουσας τιμής του BTC. Αλλά η δυσκολία εξόρυξης έχει επίσης αυξηθεί καθώς εξορύσσονται περισσότερα BTC.

Στη δεκαετή ιστορία του, εξορύχθηκαν πάνω από 18,6 εκατομμύρια από τη συνολική προσφορά Bitcoin των 21 εκατομμυρίων. Αυτό αποτελεί σχεδόν το 90% του συνόλου της προσφοράς του BTC. Αυτό αφήνει λίγο περισσότερο από το 10% του BTC να μείνει για εξόρυξη. Επί του παρόντος, απομένουν περίπου 2,250 εκατομμύρια νομίσματα για εξόρυξη.

Με τον τρέχοντα ρυθμό, εκτιμάται ότι το τελευταίο bitcoin θα εξορύσσεται σε περίπου 120 χρόνια από τώρα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι εκδηλώσεις μειώνονται κατά το ήμισυ κάθε τέσσερα χρόνια, μειώνοντας την παροχή BTC που τίθεται σε κυκλοφορία κάθε τέσσερα χρόνια.

Εξόρυξη Bitcoin το 2009 έναντι εξόρυξης το 2021
Το κρυπτονόμισμα που πρωτοεμφανίστηκε το 2009 είχε επιβραβεύσει τους miners 50 bitcoins για κάθε μπλοκ που εξόρυζαν. Αυτό επέστρεψε όταν ένας χρήστης μπορούσε να εξορύξει bitcoin χρησιμοποιώντας έναν παλιό φορητό υπολογιστή με μια χάλια κάρτα γραφικών. Σε αυτό το σημείο, το bitcoin δεν άξιζε σχεδόν τίποτα. Έτσι πολλοί miners είτε ξέχασαν τα νομίσματά τους είτε τα πούλησαν για πολύ φθηνά. Η εξέλιξη των τιμών του Bitcoin σε αυτό το σημείο είναι μια ενδιαφέρουσα στιγμή.

Το 2021, τρία γεγονότα κατά το ήμισυ από την έναρξη του ψηφιακού νομίσματος είδαν την ανταμοιβή για εξόρυξη μπλοκ να μειώνεται δραστικά. Το πρώτο μισό συνέβη το 2012. Σε αυτό το σημείο, η ανταμοιβή για ένα μπλοκ ήταν 25, μειώνοντας το κατά το ήμισυ. Το επόμενο μισό συνέβη το 2016, το οποίο μείωσε την ανταμοιβή σε 12,5. Το πιο πρόσφατο μισό συνέβη το 2020, το οποίο μείωσε τον αριθμό των bitcoins που λάμβαναν ανά εξόρυξη μπλοκ σε 6,25.

Η ανταμοιβή θα συνεχίσει να μειώνεται στο μισό κάθε τέσσερα χρόνια έως ότου εξορυχθούν και τα 21 εκατομμύρια BTC. Κάθε μείωση κατά το ήμισυ θα μειώνει τις ανταμοιβές για τα εξορυγμένα μπλοκ στο μισό κάθε φορά. Μειώνοντας τις ανταμοιβές για τα μπλοκ εξόρυξης, αυξάνοντας ταυτόχρονα τη δυσκολία εξόρυξης καθώς οι miners φωνάζουν να πάρουν τις ανταμοιβές για τα μπλοκ εξόρυξης.

Ανάπτυξη του BTC με τα χρόνια
Το πρωτοπόρο κρυπτονόμισμα δεν τράβηξε πολύ την προσοχή μέχρι να συμβεί η προτομή του Δρόμου του Μεταξιού. Πριν ξεκινήσει ο Δρόμος του Μεταξιού, το BTC χρησιμοποιήθηκε μόνο από άτομα που ήταν σε αυτό για την τεχνολογία. Οι αποδόσεις δεν ήταν πραγματικά σημαντικές σε αυτό το σημείο. Αυτές του BTC στο Silk Road ως τρόπος για να αγοράσουν κυριολεκτικά οτιδήποτε, από ναρκωτικά έως όπλα, είναι αυτό που έκανε πραγματικά την επιβολή του νόμου να στρέψει την προσοχή της στο νόμισμα.

Bitcoin price chart from TradingView.com

Η τιμή του BTC παρέμεινε ως επί το πλείστον σταθερή αυτή την περίοδο, παρά την αυξημένη δημοτικότητά του, χάρη στην προτομή του Δρόμου του Μεταξιού. Το πιο αξιοσημείωτο bull run συνέβη το 2017-2018. Αυτό ήταν όταν πολλοί επενδυτές είχαν ακούσει για το bitcoin. Η bull αγορά έφερε το BTC στο προσκήνιο ως ένα ισχυρό πλεονέκτημα.

Το 2021, εκτιμάται ότι περίπου το 10% του τρέχοντος παγκόσμιου πληθυσμού επενδύουν είτε σε BTC είτε σε altcoins. Οι τρέχοντες αριθμοί υπολογίζονται μεταξύ 51 και 52,4 εκατομμυρίων επενδυτών κρυπτονομισμάτων στον κόσμο. Σε σύγκριση με 2,9 έως 5,8 εκατομμύρια το 2017, πρόκειται για τρομερή ανάπτυξη.

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Best Owie

Article: https://www.newsbtc.com/news/bitcoin/how-long-it-will-take-to-mine-bitcoin/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)