Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας καλεί τους πολίτες να εξορύξουν κρυπτονομίσματα

Ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο κάλεσε τους πολίτες να εξορύξουν κρυπτονομίσματα αντί να μετακινηθούν στο εξωτερικό για να ακολουθήσουν γεωργικές εργασίες με χαμηλές αμοιβές.

Μιλώντας στα εγκαίνια του εργοστασίου εξόρυξης και επεξεργασίας Petrikovsky στις 27 Αυγούστου, ο Λουκασένκο είπε ότι η χώρα διαθέτει άφθονους ενεργειακούς πόρους που περιμένουν να αξιοποιηθούν σωστά. Αναφέρθηκε στους πολυάριθμους εγκαταλελειμμένους βιομηχανικούς χώρους της χώρας, οι οποίοι περιλαμβάνουν τόσο ηλεκτρικούς όσο και πυρηνικούς σταθμούς.

Τα κρυπτονομίσματα (ή όπως αλλιώς ονομάζονται) κοροϊδεύονται ως λύση για μαζική μετανάστευση από τη Λευκορωσία
Σύμφωνα με μια έκθεση του ρωσικού ιστότοπου μέσων ενημέρωσης RBC, ο Λουκασένκο απευθύνθηκε στον αυξανόμενο αριθμό ανθρώπων που μετακινούνται στο εξωτερικό αναζητώντας εποχική δουλειά, λέγοντας ότι κανείς δεν περιμένει τους Λευκορώσους με ανοιχτές αγκάλες. Εάν μια χώρα ήταν πρόθυμη να δεχτεί την τεράστια εισροή μεταναστών, θα ήταν μόνο για γεωργικές εργασίες με χαμηλές αμοιβές σε άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, όπως η Πολωνία.

Είπε ότι υπήρχαν πολλές οικονομικές ευκαιρίες για τους ανθρώπους στο Petrikovsky, καθώς η περιοχή είναι πλούσια με φθηνούς ενεργειακούς πόρους.

“Ξεκινήστε την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, ή όπως αλλιώς ονομάζονται”, είπε την περασμένη εβδομάδα. «Υπάρχει αρκετός ηλεκτρισμός στη χώρα».

Ενώ τα σχόλια του Λουκασένκο μπορεί να είναι έκπληξη, δεδομένου των πρόσφατων ρυθμιστικών πονοκέφαλων που αντιμετώπισαν οι miners, τα κρυπτονομίσματα νομιμοποιήθηκαν πλήρως στη χώρα για σχεδόν τέσσερα χρόνια. Η χώρα υιοθέτησε το Διάταγμα της Ψηφιακής Οικονομίας τον Δεκέμβριο του 2017, εξαιρώντας τη βιομηχανία κρυπτονομίσματων από φόρους και επιτρέποντας στους πολίτες της να κατέχουν ελεύθερα και να συναλλάσσονται σε όλους τους τύπους ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Η Λευκορωσία ήταν στην πρώτη γραμμή της υιοθέτησης κρυπτονομισμάτων στην Ευρώπη
Αυτή δεν είναι επίσης η πρώτη φορά που ο αμφιλεγόμενος πρόεδρος πιέζει για επέκταση της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων. Νωρίτερα φέτος, το Υπουργείο Ενέργειας της χώρας ανακοίνωσε ότι διερευνά ενεργά την έναρξη ενός κρατικού έργου εξόρυξης κρυπτονομισμάτων.

Τον Απρίλιο του 2019, ο ίδιος ο Λουκασένκο πρότεινε τη χρήση περίσσειας ενέργειας από τον πρώτο πυρηνικό σταθμό της χώρας για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων.

Την ίδια χρονιά, η Belarusbank, η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο δημιουργίας ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων ως μέρος της προσπάθειας ψηφιοποίησης.

Το μαζικό κίνημα υπέρ των κρυπτονομισμάτων στη Λευκορωσία είναι αποτέλεσμα μιας περίπλοκης πολιτικής κατάστασης που μαστίζει τη χώρα την τελευταία δεκαετία. Ο Λουκασένκο, ο οποίος έγινε πρόεδρος το 1994 και επανεξελέγη έξι φορές από τότε, αντιμετώπισε έντονη κριτική και κυρώσεις από τη Δύση λόγω της κακής νομισματικής πολιτικής του, της έλλειψης δημοκρατικής ελευθερίας στη χώρα και του αυξανόμενου εξωτερικού χρέους.

Αντιμέτωποι με μια οικονομική κρίση και συρρικνωμένες ελευθερίες, οι Λευκορώσοι μετανάστευσαν μαζικά στη Δυτική Ευρώπη, ωθώντας την κυβέρνηση να υιοθετήσει μια στάση υπέρ των κρυπτονομισμάτων που πιστεύει ότι θα κρατήσει τους ανθρώπους στη χώρα.

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: ANDJELA RADMILAC

Article: https://cryptoslate.com/belarus-president-calls-on-citizens-to-mine-crypto/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)