Η JPMorgan εκδίδει σημαντικές προειδοποιήσεις για τα Altcoins

Στο πρόσφατο σημείωμά της που επικαλείται το Business Insider, η JPMorgan ισχυρίζεται ότι το τρέχον ράλι πρέπει να θεωρηθεί ως μια σημαντική κόκκινη σημαία από τους επενδυτές της αγοράς κρυπτονομισμάτων.

Η μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα πιστεύει ότι η ανανεωμένη altseason είναι ένα σημάδι αφρού στην αγορά:

Οι αγορές κρυπτονομισμάτων [φαίνονται] πάλι αφρισμένες.

Η JPMorgan επισημαίνει το γεγονός ότι τα εναλλακτικά κρυπτονομίσματα αποτελούν πλέον το ένα τρίτο του συνολικού κεφαλαίου της αγοράς.

Όπως ανέφερε το U.Today, το Cardano ξεπέρασε το επίπεδο των 3 $ για πρώτη φορά νωρίτερα σήμερα. Το κρυπτονόμισμα βρίσκεται σε εξέλιξη εν αναμονή της έξυπνης έναρξης του συμβολαίου του, το οποίο έχει προγραμματιστεί για τις 12 Σεπτεμβρίου. Το ADA αυξάνεται πάνω από 1.500% το 2021.

Το Solana μπήκε πρόσφατα στο κορυφαίο 10 του CoinMarketCap, εκτινάχθηκε πάνω από 70% μέσα σε μόλις μία εβδομάδα. Το υψηλής απόδοσης «Ethereum killer» επωφελείται από τον ανερχόμενο αποκεντρωμένο χρηματοπιστωτικό χώρο και τη μανία που περιβάλλει τα non fungible tokens (NFT).

Η JPMorgan παραμένει στην άποψη ότι η τρέχουσα ανοδική τάση οδηγείται από άλλη μανία λιανικής αντί για τεχνικούς παράγοντες:

Το μερίδιο των altcoins φαίνεται μάλλον αυξημένο από τα ιστορικά πρότυπα και κατά τη γνώμη μας είναι πιο πιθανό να είναι μια αντανάκλαση της «μανίας» των αφρών και των λιανικών επενδυτών παρά μια αντανάκλαση μιας διαρθρωτικής ανοδικής τάσης.

«Να φοβάσαι όταν οι άλλοι είναι άπληστοι»

Τον Ιούνιο, ο στρατηγικός διευθυντής της παγκόσμιας αγοράς της J.P. Morgan, Νικόλαος Πανιγιρτζόγλου, σημείωσε ότι η κυριαρχία του Bitcoin ήταν ο βασικός δείκτης που πρέπει να προσέξουμε για τον προσδιορισμό των φάσεων της bear market.

Η συνεχής πτώση του θα μπορούσε να σημαίνει ότι μια σημαντική διόρθωση θα είναι σε εξέλιξη, δεδομένου ότι οι πληθωρικοί συμμετέχοντες στην αγορά τείνουν να ποντάρουν πιο επιθετικά στα altcoins λόγω της αυξανόμενης όρεξής τους για κίνδυνο.

Στα μέσα Μαΐου, ο δείκτης κυριαρχίας του Bitcoin κατέβηκε στο 39% περίπου όταν η φρενίτιδα των νομισμάτων ήταν σε πλήρη ισχύ. Αυτή η ευφορία της αγοράς προηγήθηκε μιας σημαντικής διόρθωσης που πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαΐου. Χρειάστηκαν περισσότεροι από τρεις μήνες για να ανακάμψει η αγορά στα προηγούμενα υψηλά επίπεδα.

Στις αρχές Ιανουαρίου 2018, η κυριαρχία του Bitcoin υποχώρησε στο τρέχον χαμηλό όλων των εποχών, μόλις 33%, που συνέπεσε με την κορύφωση της μανίας του ICO και την κορυφή του προηγούμενου bull run.

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Alex Dovbnya

Article: https://u.today/jpmorgan-issues-major-bearish-warning-about-altcoins

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)