«Αποκεντρωμένο δίκτυο ταλέντων» Το Braintrust συνεργάζεται με τη Nike, τη Goldman και πολλά άλλα – όλα μέσω Ethereum

Αν υπήρξατε ποτέ ελεύθερος επαγγελματίας, γνωρίζετε ότι η χρήση ενός δικτύου εργασίας – που σας ταιριάζει με εταιρείες που επιθυμούν να προσλάβουν θέσεις εργασίας από 5 $ και έως 50,000 $ – είναι χάλια.

Υπάρχουν χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες, ο καθένας από τους άλλους χαμηλότερος από τον άλλον και πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ότι πρέπει να καθορίσουν τιμές-ή να έχουν ήδη κριτικές πελατών στο δίκτυο-για να γίνουν αντιληπτοί.

Το Braintrust, ένα μη κερδοσκοπικό «αποκεντρωμένο δίκτυο ταλέντων» που κυκλοφόρησε το token του στο blockchain Ethereum αυτή την εβδομάδα, έχει ως στόχο να λύσει αυτή την κακή εμπειρία χρήστη, επειδή ο συνιδρυτής Adam Jackson λέει ότι το έζησε.

«Ήμουν σαν, ρε φίλε, ζω στην Καλιφόρνια, οπότε πρέπει να βγάζω τουλάχιστον 25 δολάρια την ώρα εδώ, αλλά τα παιδιά στο Μπανγκαλόρ θα το κάνουν για 5 δολάρια», είπε στην Decrypt. “Και τότε γίνεται πολύ ανεπιθύμητο επίσης. Είναι χάλια και για τους πελάτες, επειδή υπάρχουν όλοι αυτοί οι χρήστες που υποβάλλουν όλες αυτές τις προσφορές. Δεν ξέρετε τι είναι αληθινό.”

Η απάντηση ήταν κρυπτονόμισμα. Παρόλο που πολλά project έχουν χτυπηθεί για προσπάθεια εμπλοκής σε blockchain όπου δεν ανήκει, ο Jackson και η ομάδα του πιστεύουν ότι η εφαρμογή του εδώ έχει νόημα.

Ο τρόπος λειτουργίας είναι ο εξής: Εάν είστε ελεύθερος επαγγελματίας, πρέπει να υποβάλετε αίτηση για να είστε στο δίκτυο, σε αντίθεση με τους περισσότερους ιστότοπους που επιτρέπουν σε οποιονδήποτε. Η Braintrust θέλει τους συμμετέχοντες να ελέγχονται γιατί αυτό σώζει τους πελάτες της, συμπεριλαμβανομένων των Goldman Sachs, Nike και Nestle, να μην κατακλύζονται από εφαρμογές χαμηλής ποιότητας. “Οι επιχειρήσεις αυτού του μεγέθους δεν ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τα χάλια ταλέντα και είναι επίσης πρόθυμες να πληρώσουν ανταγωνιστικές τιμές”, δήλωσε ο διευθυντής επικοινωνιών Sam Katzen.

Αλλά η Braintrust δεν είναι αυτή που κάνει τον έλεγχο. Αντ ‘αυτού, διανέμει το BTRST token σε όσους το κάνουν. Επιπλέον, τα μέλη της κοινότητας που εξετάζουν τις αιτήσεις και παραπέμπουν νέους υποψηφίους έχουν ένα κίνητρο να επιλέξουν ποιοτικά άτομα, καθώς λαμβάνουν συμβολικές ανταμοιβές με κάθε οριστικό τιμολόγιο που λαμβάνουν αυτά τα μέλη.

Αυτό λύνει μερικά προβλήματα. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες στο Upwork μπορούν να πληρώσουν έως και το 20% του τιμολογίου τους πίσω στο δίκτυο (που μειώνεται στο 5% για δουλειές αξίας άνω των 10.000 δολαρίων), πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να διογκώσουν τις τιμές τους για να πληρωθούν το πραγματικό τους επιτόκιο. Επιπλέον, οι επιχειρήσεις πληρώνουν τέλος επεξεργασίας 3%. Μπορούν επίσης να πληρώσουν ένα κατ ‘αποκοπή μηνιαίο επιτόκιο και ένα τέλος 10% για να έχουν τον δικό τους διαχειριστή λογαριασμού.

Αυτά τα έξοδα μπορούν να απομακρύνουν εργαζόμενους και εταιρείες από την πλατφόρμα καθώς οι πελάτες προσπαθούν να σφυρηλατήσουν ένα επιτόκιο χωρίς μεσάζοντες.

“Οι χρήστες μας είναι επίσης ιδιοκτήτες μας”, είπε ο Τζάκσον, “και έτσι δεν υπάρχει κανένα κίνητρο να φύγουμε από την πλατφόρμα. Στην πραγματικότητα, υπάρχει ένα κίνητρο να παραμείνουμε στην πλατφόρμα γιατί κάθε φορά που πληρώνεστε ένα τιμολόγιο σας δίνουμε tokens. Είναι δροσερός ενάρετος κύκλος ».

Τι σας προσφέρουν όμως αυτά τα tokens; Δεν έχουν συνηθίσει να πληρώνουν για υπηρεσίες. (Είπε ο Τζάκσον, “Δεν πιστεύουμε ότι ένα φυσικό token έχει νόημα να πληρώνει ανθρώπους.”) Αντίθετα, όπως το λέει ο Τζάκσον, είναι ένας “μηχανισμός κινήτρων ανταμοιβής συν σύστημα διακυβέρνησης”.

Το token, που διαγράφεται από το COMP token του πρωτοκόλλου DeFi, θα χρησιμοποιηθεί για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με τον ιστότοπο καθώς αποκεντρώνεται όλο και περισσότερο, για παράδειγμα, εάν θα επεκταθεί σε νέες αγορές ή θα αλλάξει τη δομή των τελών. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την επίλυση διαφορών που προκύπτουν μεταξύ πελατών και ελεύθερων επαγγελματιών. (Μια πλατφόρμα όπως το Upwork, λέει ο Τζάκσον, “πάντα στο πλευρό του πελάτη.”)

Μεγάλοι επενδυτές έχουν ήδη μπει, χτυπώντας την Braintrust με 18 εκατομμύρια δολάρια σε έναν φθινοπωρινό γύρο χρηματοδότησης πέρυσι. Ο Franklin Bi, Διευθυντής Ανάπτυξης Χαρτοφυλακίου της Pantera Capital, δήλωσε στο Decrypt: “Όπως και η Audius κάνει μια δουλειά στο Spotify και ενδυναμώνει τους δημιουργούς, έτσι και η Braintrust καταργεί την Upwork, την Fiverr και την Accenture, ενισχύοντας ανεξάρτητους εργαζόμενους στη γνώση και κερδίζοντας μαζικά ποσοστά μεταφοράς”.

Το δίκτυο αναφέρει ότι αναπτύσσεται, κάνοντας αξιοπρεπείς επιχειρήσεις, ακόμη και όταν το token έτρεχε στο δοκιμαστικό δίκτυο Ropsten της Ethereum αντί στο mainnet. Σύμφωνα με τους αριθμούς που μοιράστηκαν με την Decrypt, το δίκτυο βρίσκεται σε καλό δρόμο για να κάνει 31 εκατομμύρια δολάρια σε όγκο τιμολογίων φέτος και έχει τριπλασιαστεί σε μέγεθος τουλάχιστον σε τρεις κατηγορίες – πελάτες, εργαζόμενοι και ανακοινώσεις θέσεων εργασίας – από την έναρξή του τον Ιούνιο του 2020. Επιπλέον, η μέση αμοιβή είναι $ 92 την ώρα, με το μέσο έργο αξίας $ 57,000.

Αυτό είναι πολύ καλύτερο από το να διαφημίζεσαι για $ 25 και να προσεύχεσαι να μην σε κερδίσει ο τύπος που το κάνει για $ 5.

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Jeff Benson

Article: https://decrypt.co/80008/decentralized-talent-network-braintrust-is-working-nike-goldman-more-ethereum?&utm_medium=referral&utm_campaign=feed&utm_source=coinmarketcap

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)