Το Ethereum στα $ 8k μπορεί να είναι εξωφρενικό, αλλά εδώ είναι το γιατί είναι πολύ πιθανό

Η τιμή του Ethereum έχει δει μια σειρά από εξωφρενικά pumps σε σχετικά σύντομες διάρκειες στο παρελθόν. Από τα μέσα Νοεμβρίου έως τα μέσα Ιανουαρίου, για παράδειγμα, η αξία του κατάφερε να εκτιμηθεί κατά πάνω από 250% από $ 400 σε πάνω από $ 1400. Μια αύξηση παρόμοιου μεγέθους σε αυτό το στάδιο θα έβλεπε το ETH να διαπραγματεύεται περίπου στα 8750 $.

Ο αριθμός σίγουρα φαίνεται εξωφρενικός αυτή τη στιγμή, αλλά είναι δίκαιο να εξαλειφθεί εντελώς η πιθανότητά του;

Λοιπόν, το οικοσύστημα Ethereum έχει αλλάξει μαζικά τις τελευταίες εβδομάδες. Ως εκ τούτου, η αξιολόγηση της απόδοσης του δικτύου θα βοηθήσει στην αποκρυπτογράφηση της απάντησης στην προαναφερθείσα ερώτηση.

EIP 1559 – Μέχρι τώρα
Η πρόταση βελτίωσης του Ethereum 1559 προκάλεσε ένα μεγάλο κύμα αλλαγών. Κατά κύριο λόγο, ο μηχανισμός χρέωσης συναλλαγών του δικτύου έχει επανασχεδιαστεί σε αυτήν τη διαδικασία. Σύμφωνα με τη νέα πρόταση, έχει θεσπιστεί ένα βασικό τέλος σε κάθε μπλοκ. Η πληρωμή του τέλους είναι υποχρεωτική και είναι προγραμματισμένη. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις επιλεγμένες παραμέτρους, το βασικό τέλος δεν μπορεί να κινηθεί πάνω ή κάτω κατά περισσότερο από 12,5% από το ένα μπλοκ στο άλλο.

Ωστόσο, τα έσοδα των miners σήμερα δεν περιλαμβάνουν το βασικό τέλος όπως πριν. Το ETH που χρησιμοποιείται για την πληρωμή των βασικών τελών αφαιρείται οριστικά από την κυκλοφορία με την καύση του. Εκ των υστέρων, αυτό μείωσε την καθαρή έκδοση ETH και μείωσε τον ετήσιο ρυθμό πληθωρισμού. Πάνω από 130k ETH είχαν καεί, τη στιγμή που γράφτηκε αυτό το άρθρο.

Η καύση των βασικών τελών έχει βοηθήσει ουσιαστικά στη μείωση του πληθωρισμού. Για παράδειγμα, ο πληθωρισμός του Ethereum ήταν πολύ πάνω από 4% τον Ιούνιο-Ιούλιο. Ωστόσο, το ίδιο έχει μειωθεί δραστικά έκτοτε, με την ίδια συνεδρίαση στο 2% την ώρα της γραφής του άρθρου.

Η αλλαγή ήταν επιτυχής;
Σε δίκαιο βαθμό, ναι. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι δεν έχουν εφαρμόσει όλα τα πορτοφόλια εγγενώς τη μορφή συναλλαγής EIP-1559 κατά την ενεργοποίηση. Παρόλο που η πρόταση παρουσιάστηκε μέσω hard fork και είναι υποχρεωτική για όλους τους συμμετέχοντες στο δίκτυο, εξακολουθεί να υπάρχει ένας μηχανισμός στους κόμβους Ethereum που μετατρέπει παλαιές συναλλαγές σε EIP-1559.

Ουσιαστικά, αυτό εφαρμόστηκε για να ελαχιστοποιηθεί ο αντίκτυπος που θα είχε ο νέος τύπος συναλλαγής στα πορτοφόλια Ethereum. Τώρα, παρόλο που οι μη συμβατές με EIP-1559 συναλλαγές αποτελούν σχεδόν το ήμισυ του συνολικού αριθμού συναλλαγών, πρέπει να σημειωθεί ότι η εγγενής υιοθέτηση του σχήματος EIP-1559 αυξάνεται σταθερά.

Επιπλέον, η υιοθέτηση του EIP-1559 δεν έχει επηρεάσει την τάση συσσώρευσης ETH που παρατηρείται σε μεμονωμένες διευθύνσεις miners. Στην πραγματικότητα, το ποσό ETH που κατείχε ήταν στο αποκορύφωμά του [πάνω από 20 εκατομμύρια], τη στιγμή που γράφτηκε αυτό.

Μέσα σε όλα αυτά, οι μικρές μεταφορές επηρεάστηκαν αρκετά από τα υψηλά τέλη συναλλαγών. Στην πραγματικότητα, όπως φαίνεται από το διάγραμμα που επισυνάπτεται παρακάτω, ο αριθμός των μεταφορών ETH κάτω από $ 100 κατέγραψε πτωτική τάση καθώς η μέση αμοιβή μαρτύρησε μια κίνηση προς τα βόρεια.

Ωστόσο, το L2 του Ethereum και άλλες λύσεις κλιμάκωσης, σε γενικές γραμμές, θα βοηθούσαν στην επίλυση αυτού του ζητήματος. Ως εκ τούτου, οι νέοι χρήστες μπορούν να αλληλεπιδράσουν άμεσα με το δεύτερο επίπεδο μόλις τεθεί σε λειτουργία το 2.0.

Παρόλο που εξακολουθεί να υπάρχει αρκετός σκεπτικισμός για το νέο σύστημα, τα προαναφερθέντα δεδομένα υπογραμμίζουν ότι τα πράγματα εξελίσσονται όπως είχε προγραμματιστεί. Στην πραγματικότητα, η τιμή του ETH έχει επίσης αρχίσει να αντιδρά θετικά. Κατά τη στιγμή της γραφής, το μεγαλύτερο alt διαπραγματευόταν πάνω από $ 3500 – Για πρώτη φορά από τη συντριβή του Μαΐου. Επιπλέον, αρκετοί αναλυτές πιστεύουν επίσης ότι ο στόχος των $ 8k είναι εφικτός σε αυτόν τον κύκλο.

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Lavina Daryanani

Article: https://ambcrypto.com/ethereum-to-8k-may-be-far-fetched-but-heres-why-its-very-possible/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)