Μπορουν τα Crypto να αντικαταστήσουν το δολάριο σε πέντε χρόνια; Οι τραπεζίτες λένε ότι θα μπορούσε

Η υιοθέτηση των crypto δεν είναι πλέον κάτι που αναμένεται να συμβεί. Συμβαίνει ήδη. Μια πρόσφατη έρευνα της Deloitte έδειξε μερικά ενδιαφέροντα ευρήματα. Στην έρευνα συμμετείχαν επαγγελματίες από διάφορους χρηματοοικονομικούς τομείς σχετικά με τα κρυπτονομίσματα και τα blockchains. Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων απάντησε υπέρ της υιοθέτησης των κρυπτονομισμάτων και blockchain.

Το τελευταίο ράλι στην αγορά έχει δει τη συνάφεια των κρυπτονομισμάτων να αυξάνονται. Κάθε bull run προσελκύει περισσότερους επενδυτές στην αγορά. Όσο περισσότεροι επενδυτές εισέρχονται, τόσο πιο δημοφιλής τα κρυπτονομίσματα και τα blockchain θα γίνονται. Ορισμένες βιομηχανίες αισθάνονται ήδη τη ζέστη της υιοθέτησης κρυπτονομισμάτων που τους πέφτει. Ένας κλάδος είναι ο κλάδος της τέχνης. Ένας κλάδος στον οποίο τα NFT που κόβονται σε blockchains έχει γίνει πλέον η τάξη της ημέρας.

Τα κρυπτονομίσματα εισέρχονται επίσης σε βιομηχανίες όπως οι διαδικτυακές πληρωμές. Η κρυπτοεπεξεργασία γίνεται πιο σημαντική για το ηλεκτρονικό εμπόριο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι γίγαντες πληρωμών όπως η PayPal, η Visa και η MasterCard έχουν ξεκινήσει υπηρεσίες και κάρτες για να μπορούν οι χρήστες να πληρώνουν online με κρυπτονομίσματα.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων απάντησαν ότι πιστεύουν ότι το blockchain είναι σε μεγάλο βαθμό κλιμακούμενο. Και ότι έχει ήδη επιτύχει τη γενική υιοθέτηση. Με το 73% να δηλώνει ότι οι εταιρείες τους θα χάσουν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα εάν δεν υιοθετήσουν τα κρυπτονομίσματα και το blockchain.

Το Crypto αναλαμβάνει τα νομίσματα Fiat
Όταν ρωτήθηκαν για τη σημασία του blockchain στις διάφορες βιομηχανίες τους, το 78% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι πιστεύουν ότι τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία θα είναι πολύ σημαντικά για τους κλάδους τους τους επόμενους 24 μήνες. Το Blockchain εισέβαλε αργά αλλά σίγουρα σε διάφορους κλάδους. Νέες εφαρμογές για blockchain ανακαλύπτονται συνεχώς για τις βιομηχανίες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η υιοθέτηση blockchain τα επόμενα δύο χρόνια θα κάνει ή θα σπάσει εταιρείες σε διάφορους κλάδους.

Το πιο ενδιαφέρον γεγονός για την έρευνα ήρθε κατά τη σύγκριση κρυπτονομισμάτων με νομίσματα fiat. Από τους ερωτηθέντες, το 76% δήλωσε ότι πιστεύει ότι τα ψηφιακά νομίσματα θα είναι μια ισχυρή εναλλακτική λύση ή αντικατάσταση των νομισμάτων fiat τα επόμενα πέντε έως 10 χρόνια.

“Η θεμελίωση της τράπεζας έχει ξεπεραστεί”, δήλωσε η Linda Paw-czuk. «Οι παίκτες του κλάδου των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών πρέπει να επαναπροσδιοριστούν και να βρουν καινοτόμους τρόπους για να δημιουργήσουν οικονομική ανάπτυξη στο μέλλον των χρημάτων». Η Linda Paw-czuk είναι Principal στην Deloitte Consulting LLP και ένας παγκόσμιος και αμερικανικός ηγέτης blockchain και ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Crypto total market cap chart from TradingView.com

Η συζήτηση για τα ψηφιακά νομίσματα δεν είναι πλέον θέμα εάν, αλλά τώρα, είναι θέμα πότε. Οι κυβερνήσεις χωρίς αμφιβολία είδαν ότι ο κόσμος κατευθύνεται προς αυτήν την κατεύθυνση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο διάφορες χώρες έχουν ανακοινώσει σχέδια για τη δημιουργία ψηφιακού νομίσματος κεντρικής τράπεζας (CBDC). Ένα ψηφιακό νόμισμα που θα αντικαθιστούσε τις χάρτινες εκδόσεις του νομίσματός τους. Ωστόσο, να είναι υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης.

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author:  Best Owie

Article: https://bitcoinist.com/can-crypto-replace-the-dollar-in-five-years-bankers-say-it-could/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)